English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 20 September 2008, 19:19   #1
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,805
good arcade games for Windows 3.11?

found:

Alien Force
Block Breaker
Power Ball

any more?
s2325 is offline  
AdSense AdSense  
Old 20 September 2008, 20:35   #2
Rabbit80
Its hard being famous!
Rabbit80's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gateway to the dales, UK
Age: 37
Posts: 637
3.11 was sh*te
Rabbit80 is offline  
Old 20 September 2008, 20:46   #3
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,805
I need some titles, not your opinion
s2325 is offline  
Old 20 September 2008, 20:48   #4
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,603
You won't find much in the way of anything good for that version of Windows, as Windows gaming was virtually non-existent. It was only with the advent of Win95/98 that Microsoft started courting the games companies to get them to use Windows as the means of delivering their games.
Galahad/FLT is offline  
Old 20 September 2008, 20:59   #5
Rabbit80
Its hard being famous!
Rabbit80's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Gateway to the dales, UK
Age: 37
Posts: 637
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
You won't find much in the way of anything good for that version of Windows, as Windows gaming was virtually non-existent. It was only with the advent of Win95/98 that Microsoft started courting the games companies to get them to use Windows as the means of delivering their games.
Thats what I meant to say
Rabbit80 is offline  
Old 21 September 2008, 00:44   #6
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
at the time of win 3.11 the best games were developed for DOS

a few games were developed for win 3.11...
so ....mr s2335 I think you can't enlarge your small list very much
laser is offline  
Old 21 September 2008, 01:04   #7
Exl
Registered User
Exl's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Netherlands
Posts: 118
SkiFree. Hands down. http://ski.ihoc.net/
Exl is offline  
Old 21 September 2008, 10:16   #8
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Was Doom on floppy (demo i think) Dos?, would that work on 3.11??. Also if i remember there was a sonic the hedgehog demo on floppy aswell.


Edit: Here you go matey, i found this old link, plenty of games here to choose from (if they work that is), let us know how you get on.

http://www.dosgames.com/

Last edited by Arnie; 21 September 2008 at 10:31. Reason: found url
Arnie is offline  
Old 21 September 2008, 11:08   #9
illy5603
Registered User

illy5603's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: SPaT CiTY
Posts: 544
Send a message via MSN to illy5603
Laser is correct, when 3.11 was around, most of the games were for DOS. Windows 3.11 required DOS and ran on top of it where later windows versions had dos prompts as a feature and gradually grew less and less able to play classic DOS games.

There were Windows 3.11 games but I can't think of one that I would care to play today as they were mostly tetris ports and the like. Trying to run windows 3.11 games today falls squarely in the "Doing it to see if you can" category.
illy5603 is offline  
Old 21 September 2008, 11:11   #10
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Anyone for DosBox
Arnie is offline  
Old 21 September 2008, 11:13   #11
illy5603
Registered User

illy5603's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: SPaT CiTY
Posts: 544
Send a message via MSN to illy5603
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Anyone for DosBox
Dosbox works great for PC and for the Mac. Now, I wonder if you can install windows 3.11 on top of that? haha

I most recently used it to replay the classic interplay game "Wasteland"
illy5603 is offline  
Old 21 September 2008, 11:16   #12
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by laser View Post
at the time of win 3.11 the best games were developed for DOS

a few games were developed for win 3.11...
so ....mr s2335 I think you can't enlarge your small list very much
Err it`s MR s2325 to you sunshine
Arnie is offline  
Old 21 September 2008, 11:42   #13
Coagulus
Gets there in the end...

Coagulus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wales
Posts: 608
Quote:
Originally Posted by illy5603 View Post
Dosbox works great for PC and for the Mac. Now, I wonder if you can install windows 3.11 on top of that? haha

I most recently used it to replay the classic interplay game "Wasteland"
http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=9405
Coagulus is offline  
Old 21 September 2008, 12:19   #14
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Was Doom on floppy (demo i think) Dos?, would that work on 3.11??
Nope Doom wouldn't work with Windows 3.11.
As for none Arcade games : Darkseed 2 was only for Windows 3.11 (which is a real shame ).
TCD is offline  
Old 21 September 2008, 13:44   #15
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Nope Doom wouldn't work with Windows 3.11.
As for none Arcade games : Darkseed 2 was only for Windows 3.11 (which is a real shame ).
Doom1.9 works from Dos, just tried it......
Arnie is offline  
Old 21 September 2008, 13:46   #16
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Doom1.9 works from Dos, just tried it......
Of course it works with DOS, but not with Windows 3.11 I mean you can't start it within Windows 3.11. You have to quit to DOS to play Doom.
TCD is offline  
Old 21 September 2008, 14:43   #17
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Of course it works with DOS, but not with Windows 3.11 I mean you can't start it within Windows 3.11. You have to quit to DOS to play Doom.
Well you got me there, Dos, Win3.11 not much difference really. I prefer Dos myself, easier to use.
Arnie is offline  
Old 21 September 2008, 14:57   #18
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Yup, Windows 3.11 is pretty pointless. There are just some pre Win95 32-bit apps and games that used Windows 3.11. For office use it was quite oaky, but not for home users.
TCD is offline  
Old 21 September 2008, 15:23   #19
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,775
3.1 not so bad - before Bartpe it was good for being a Small! Os to boot from USB stick also for 386/486 once youve added Fat32-Start menu and LFN suport.
Retro1234 is offline  
Old 21 September 2008, 18:29   #20
gimbal
cheeky scoundrel
gimbal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 36
Posts: 2,943
http://www.mobygames.com/browse/games/win3x/

Enjoy browsing The only real game I did play was:

http://www.mobygames.com/game/win3x/...legend-returns
gimbal is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Good AmigaGuide viewer for Windows? YES, finally. StoneOakvalley request.Apps 57 03 November 2017 20:34
Scummvm windows version so good and so fast clauddio Retrogaming General Discussion 1 01 April 2012 15:33
blackcornflake’s Pretty Good at Amiga Arcade Games Quiz blackcornflake Retrogaming General Discussion 24 03 October 2006 15:53
Problems with the arcade games killergorilla project.EAB 9 17 October 2003 09:15
Classic Arcade games Andrew Nostalgia & memories 8 17 December 2001 03:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21439 seconds with 11 queries