English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 12 April 2009, 12:15   #41
Sensi
Unregistered User
Sensi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: N/A
Posts: 1,644
I play Quake only on PC 333 Pentium, 128 MB, Win98SE
Q2 is great imo
Sensi is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 April 2009, 12:46   #42
AmigaFriend
Registered User
AmigaFriend's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CLI
Posts: 1,464
Really nice videos DDNI. And Q2 at 16bit is running really well on your rig.

But for me Q1 was and is the deal. Many many days invested on playing that single player and online also at 28.8k.
AmigaFriend is offline  
Old 12 April 2009, 13:57   #43
gimbal
cheeky scoundrel
gimbal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 36
Posts: 2,946
I used to like Quake 1, but after playing it coop with TCD... it is no fun anymore :s

Quake 2 is boring, Quake 3 utter cr@p (UT ftw!). Haven't tried Quake 4 yet.
gimbal is offline  
Old 12 April 2009, 14:00   #44
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by gimbal View Post
I used to like Quake 1, but after playing it coop with TCD... it is no fun anymore :s
Why thank you sir

Quote:
Originally Posted by gimbal View Post
Quake 2 is boring...
Then don't try Quake 4. I mean it's different, but I guess you won't like it either (me loves Q2 & Q4 ).
TCD is offline  
Old 14 April 2009, 08:43   #45
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
I loved Quake 2, much better than boring old Quake 1 (as a single player game).
NovaCoder is offline  
Old 14 April 2009, 09:08   #46
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by gimbal View Post
after playing it coop with TCD... it is no fun anymore :s
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Why thank you sir
LOLOLOL!
Qveyk was never my kind of game, the multi will fellow EAB freaks was the most enjoyable session I had in the game.
The problem is, I got lost frequently and since TCD knows all the levels by heart (actually I imagine him having all maps tattooed on him arm) he just flew and finished most levels before I could say: "My de-" (the whole sentence was suppose to be: "My dear friend TheCyberTruid I am begging you to wait for me because I have been lost again")

So, when do we repeat those multi sessions?
Shoonay is offline  
Old 14 April 2009, 09:14   #47
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Erm, yes I played Quake 'a few' times *cough*
Well we should try to find a new game (Serious Sam is a bit worn out ) and then gather some folks to play with us. You find the game
TCD is offline  
Old 14 April 2009, 10:07   #48
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
I like Delta Force Land Warrior.... Very old, but I played as part of a Clan many moons ago ...
DDNI is offline  
Old 14 April 2009, 11:14   #49
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
"Generations Arena" for Q3, all the best bits in one mod.
Arnie is offline  
Old 15 April 2009, 03:49   #50
Titler
Zone Friend
Titler's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: UK
Posts: 292
Quake III Arena... as a free browser plugin, made by ID themselves;

http://www.quakelive.com/

My how technology moves along these days...
Titler is offline  
Old 15 April 2009, 05:05   #51
Predabot
Registered User
Predabot's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Swedun'
Posts: 397
Hmm... there's a thought. What would it take for a PPC Amiga to run... QUAKE...III...TEAM...ARENA???

I can see it now... the EAB boards... drenched in blood... BLOOOOOD!!! >>>>8))

Q3 is Open Source nowadays, you know. That's why it's free as a plugin as well. It probably wouldn't be too hard to port it either, since it was released on the MaC as well, I think? And if it was, then the source-code is probably out there. Which means it can be ported to ALL PPC Amigas.
Predabot is offline  
Old 15 April 2009, 08:33   #52
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Guess that would still be rather slow... *me ducks*
Also I don't know if the Mac version is very useful, since it's still for anther OS. Well, but you never know
TCD is offline  
Old 15 April 2009, 10:37   #53
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
[...] You find the game
Alright, I choose Rogue Spear
Shoonay is offline  
Old 15 April 2009, 11:28   #54
gimbal
cheeky scoundrel
gimbal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 36
Posts: 2,946
Quote:
Originally Posted by Shoonay View Post
Alright, I choose Rogue Spear
Pretty soon this little baby is going to steal many sleeping hours:

[ Show youtube player ]

beautiful platformer with 2D gameplay and... with coop support!
gimbal is offline  
Old 15 April 2009, 11:37   #55
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
Quote:
Originally Posted by Predabot View Post
Hmm... there's a thought. What would it take for a PPC Amiga to run... QUAKE...III...TEAM...ARENA???

I can see it now... the EAB boards... drenched in blood... BLOOOOOD!!! >>>>8))

Q3 is Open Source nowadays, you know. That's why it's free as a plugin as well. It probably wouldn't be too hard to port it either, since it was released on the MaC as well, I think? And if it was, then the source-code is probably out there. Which means it can be ported to ALL PPC Amigas.
Dont hold your breath waiting for my special YouTube video of it...

That QII vid of mine damn near melted my Miggys' silicon!
DDNI is offline  
Old 15 April 2009, 11:48   #56
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by gimbal View Post
Pretty soon this little baby is going to steal many sleeping hours:

[ Show youtube player ]

beautiful platformer with 2D gameplay and... with coop support!
Wow, looks beautiful indeed!
Platformers are back in action, phook yeah!
Shoonay is offline  
Old 15 April 2009, 18:24   #57
Predabot
Registered User
Predabot's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Swedun'
Posts: 397
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Guess that would still be rather slow... *me ducks*
Also I don't know if the Mac version is very useful, since it's still for anther OS. Well, but you never know
Yeah, but surely it'd be easier than porting something from Windows x86, yes? ( which I think the other Quakes where) I mean, at least it's processor-compatible...

Another super-awesome thing to find out, would be to know if it would be possible to scale down the Q3 engine to such a BUTT-UGLY state, that it could run on a 68060 processor.

Is that possible with Quake 2 btw, lads?
Predabot is offline  
Old 15 April 2009, 18:29   #58
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Predabot View Post
Yeah, but surely it'd be easier than porting something from Windows x86, yes? ( which I think the other Quakes where) I mean, at least it's processor-compatible...
Quake is C, so it's mainly OS and not so (if at all) processor dependent. Really, there is no point in porting the Q3 engine since it will crawl at 5 fps at best... Maybe you could do something on the SAM though So start coding Predabot
TCD is offline  
Old 15 April 2009, 18:36   #59
skateblind
Village Idiot
skateblind's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: UK, England
Age: 31
Posts: 579
Quake 1 FTW!
skateblind is offline  
Old 15 April 2009, 18:41   #60
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,394
http://www.alinea-computer.de/amigaspeed/q***e2.html
http://www.alinea-computer.de/amigaspeed/q***e.html
zipper is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga GL Quake fitzsteve support.Apps 59 27 October 2010 00:53
Quake, Quake 2 and Heretic 2 don't run after update to Mediator TX Turrican(AEB) support.Games 14 25 August 2008 22:11
Quake Cosmos support.WinUAE 8 11 February 2007 16:54
Quake 2 DDNI request.Apps 2 06 December 2006 01:47
Quake (clickBOOM) Blue Angel 69 request.Old Rare Games 16 22 September 2006 13:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.32867 seconds with 11 queries