English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 12 August 2008, 18:28   #1
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,925
WinUAE 1.5.1 released

Please, do not post bug reports or other "technical" questions here. This is not prb.WinUAE. (it gets confusing if multiple different problems are randomly mixed between other posts)

WinUAE 1.5.1 released. http://www.winuae.net/

Major 1.5.0 bugs fixed:

- Failed to start with some display card/driver combinations.
- Regular (non-RDB) OFS formatted hardfiles didn't mount under KS 1.3. Memory corruption in configuration file handling causing random crashes when loading or saving configuration files.
- Configuration files in subdirectories didn't load if configuration cache was enabled.
- RTG hardware mouse cursor may have been invisible (or had wrong graphics) in some cases after resolution change.
- Switching between non-interlaced and interlaced modes caused random "scanline" graphics corruption.

Other bug fixes:

- Built-in HRTMon crashed in JIT modes.
- Interlace modes fixed in "normal" (non-doubled/scanline) modes.
- Fixed borderblank graphics corruption in interlaced modes.
- Fixed possible crashes when switching Windows desktop resolution or when using quick user switching.
- "Kickstart Replacement" fixed.
- PCMCIA SRAM emulation didn't work in memory expansion mode.
- Emulation paused if "stop sound while inactive/minimzed" was enabled.
- Improved directory filesystem statefile support.
- AVI recording crash if only audio recording was enabled.
- Native DLL support fixed.
- Forced fullscreen refresh rates didn't work in some cases.
- Multiple identical (same serial number) USB game controllers do not confuse input system anymore.
- Major blitter slowdown in some AGA modes.
- ADF was not updated if disk write was aborted (Cadaver save disk)
- Crash when USB mouse/joystick was removed or inserted before emulation was started.

New and improved features:

- Added support for Direct3D pixel shader filters (very fast compared to software filters, pixel shader 2.0+ compatible display card required), plain Direct3D filter performance improved. Latest (August 2008 or later) DirectX required.
- In windowed mode all resolution or chipset/RTG mode switches resize the window instead of window closing and opening.
- Aspect ratio setting added to RTG and filter panels.
- Window resize enabled in windowed mode (chipset mode).
- Added Picasso96 option "Always scale in windowed mode" which enables window resizing and disables automatic resize. Keeps aspect ratio automatically.
- Only reset fullscreen mode when resolution or depth changes.
- On the fly USB mouse/joystick insert/removal does not modify currently selected input device(s) in Ports-panel.
- Enable ini-mode (registry replacement) if <name of winuae.exe>.ini (without .exe) is found. Previously always used winuae.ini.

And more. Originally 1.5.1 was planned to be "1.5.0 bug fix" update only..
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 August 2008, 18:36   #2
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Shoonay is offline  
Old 12 August 2008, 18:45   #3
Charlie
. . Mouse . .
Charlie's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nowhere
Age: 49
Posts: 1,792


thanks again.
Charlie is offline  
Old 12 August 2008, 19:02   #4
Graham Humphrey
Global Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 31
Posts: 10,974
Fantastic stuff yet again.
Graham Humphrey is offline  
Old 12 August 2008, 19:04   #5
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Thank you very much for your work Toni
TCD is offline  
Old 12 August 2008, 19:24   #6
formater
Registered User
formater's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Alicante/Spain
Posts: 192
Thank Toni
formater is offline  
Old 12 August 2008, 19:40   #7
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
yay more and more of what the others said above

any chance of changin version stings as it says v1.5.0 on link and on the about in winuae

Last edited by cosmicfrog; 12 August 2008 at 21:55.
cosmicfrog is offline  
Old 12 August 2008, 19:44   #8
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 47
Posts: 711
Nice one. I only wish as much effort was being put into E-UAE as you put into WinUAE.
gklinger is offline  
Old 12 August 2008, 19:52   #9
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
cool !!!! a new winuae version
thanks Tony

btw, how I can enable that new direct 3d pixel shader filters?
I copied the filters to winuae/plugins
now what?
I can't select any new filter
laser is offline  
Old 12 August 2008, 20:54   #10
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 775
Great work Thanks Toni
AlfaRomeo is offline  
Old 12 August 2008, 21:16   #11
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,938
This software has become an extension to my anatomy. I cannot live without it.

As always Kudos.
alexh is online now  
Old 12 August 2008, 21:26   #12
zenox98
Komakino

zenox98's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: East Yorkshire
Age: 53
Posts: 172
Many thanks, Toni.
zenox98 is offline  
Old 12 August 2008, 21:31   #13
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #DrainTwitterSpam
Age: 45
Posts: 2,284
Thanks Toni!
Anubis is offline  
Old 12 August 2008, 22:38   #14
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by laser View Post
cool !!!! a new winuae version
thanks Tony

btw, how I can enable that new direct 3d pixel shader filters?
I copied the filters to winuae/plugins
now what?
I can't select any new filter
I like replay to my self
I solved that...I was missing last direct x version
and wow !!! how many new filters !!!!!!

great work !!!!
laser is offline  
Old 12 August 2008, 22:41   #15
illy5603
Registered User

illy5603's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: SPaT CiTY
Posts: 544
Send a message via MSN to illy5603
Thanks Toni,

Maybe my config loading and saving problems will be fixed with this version! Sweet!
illy5603 is offline  
Old 12 August 2008, 23:01   #16
Avanze
Amiga User

Avanze's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: State College, PA
Age: 40
Posts: 489
Cool. Downloading it now. Thanks Toni.
Avanze is offline  
Old 12 August 2008, 23:14   #17
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by cosmicfrog View Post
any chance of changin version stings as it says v1.5.0 on link and on the about in winuae
Have you downloaded the installer or zipped version? I have the zipped version and it shows v1.5.1.
TCD is offline  
Old 12 August 2008, 23:42   #18
gklinger
Vegetable Lasagna
gklinger's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto, CANADA
Age: 47
Posts: 711
Someone on Lemon was asking about JIT support on 64 bit CPUs. Is this something that is on the to-do list?
gklinger is offline  
Old 13 August 2008, 00:00   #19
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by gklinger View Post
Someone on Lemon was asking about JIT support on 64 bit CPUs. Is this something that is on the to-do list?
Hmm, I have 64 bit CPU and JIT is working fine here Since Toni uses Vista 64 bit to develop WinUAE there should be no problem with a 64 bit OS either. So what does the guy on Lemon mean 'JIT support on 64 bit CPUs'?
TCD is offline  
Old 13 August 2008, 00:22   #20
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
yes downloaded ziped version but as you say it shows 1.5.1 prob something up with me then , no change there then, will try again tommor, prob had page cached or somthing

thanks for the info though

pah using vista to develop winuae I have and always will believe he dose it on he`s supped up CDTV
cosmicfrog is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 2.5.0 released Toni Wilen News 30 08 December 2012 19:48
WinUAE 1.4.3 Released! Avanze News 14 10 August 2007 09:42
WinUAE 1.3.4 released Paul News 11 02 January 2007 05:09
WinUAE 1.3.2 Released Avanze News 10 05 September 2006 22:08
New WinUAE Help released Paul News 3 02 January 2005 22:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23333 seconds with 11 queries