English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 29 September 2009, 18:53   #481
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Don't suppose anyone knows if the WinueX configurations server is still alive? I just hung when I selected the configuration.
Is downloading them possible? Or an alternative server?
Thanks.
Eclipse is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 September 2009, 18:54   #482
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 35
Posts: 7,924
The config server has always been shit

You're on your own
killergorilla is offline  
Old 29 September 2009, 19:12   #483
waal
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Paris / France
Age: 42
Posts: 133
About configuring. Can't find a way to launch Vigilante.
waal is offline  
Old 29 September 2009, 19:31   #484
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
Thanks,
I will make a new HDD and put everything back onto it. Then make XBMC the dash on the new drive. That way if anything goes wrong I have the original HDD to fall back on.

EDIT FOR Doog:
I use an old router with DD-WRT as a wireless bridge solely for the Xbox. Ethernet cable between the Xbox and router and the rest is wireless.
Never thought of that...i have a spare router so will give it a go.
DoogUK is offline  
Old 29 September 2009, 19:47   #485
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Hmmm,
I managed to to format and lock my drive easily without a hitch.
When I put the drive in it reverted back to the standard MS dash but the 007 gamesave was still there. Had to uninstall then reinstall the softmod. Unleashx then booted.
Made XBMC the dash and thought all was well, until I exited out of a film and had a black screen. Strangely pressing the controller button still brought up the shitdown screen and I could hear the clicks as I moved the controller around.
I'm thinking maybe a clean restore is best.
Winuaex is actully hard crashing my Xbox. damnit

EDIT: Winuaex V16
Eclipse is offline  
Old 29 September 2009, 23:45   #486
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,868
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
Made XBMC the dash and thought all was well, until I exited out of a film and had a black screen.
Probably ran out of memory. Which version of XBMC did you use? Try the stable version rather than the overnight build version.

Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
I'm thinking maybe a clean restore is best.
This isn't a PC!! You dont get crap left around in registries or anything.

Launch UnleashX (assuming you kept it) from XBMC from the Programs menu. FTP in, upload a new XBMC directory, delete the old XBMC directory, rename and reboot. (You need to run UnleashX because you cannot FTP over XBMC when running XBMC)

Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
Winuaex is actully hard crashing my Xbox. damnit
It crashes from time to time, especially if not setup correctly. Or perhaps you have dodgy case fan or GPU fan (MK 1.0/1.1 only) and it is overheating?
alexh is offline  
Old 30 September 2009, 00:10   #487
BobbyBobBob
ICE CREAM
BobbyBobBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Edinburgh UK
Posts: 35
is there any way to use a joystick or mouse with winuaex v17, using an xbox-usb adapter?
BobbyBobBob is offline  
Old 30 September 2009, 00:41   #488
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,900
Mice and keyboards can be used with an USB adapter.
If you want to use a joystick you'll have to modify an XBOX controller with a 9pin dsub connector.
http://www.xboxscene.com/articles/amiga-connector.php
I highly recommend it
Retroplay is offline  
Old 30 September 2009, 10:59   #489
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 35
Posts: 7,924
I really might give that a go one day..

Although my X-Arcade does a great job, would be nice to use a zipstick/comp pro
killergorilla is offline  
Old 30 September 2009, 22:31   #490
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
All done!
Got my USB adapter today as well, but at least I can now use a mouse. I installed the latest t3ch stable as Alex said for XBMC. If you update the plugins updater it gives you BBCi player and Youtube as a plugin rather than a script. (They seem to be SVN though).
Installed an Amiga HDF to the massive extra partition I now have and all's good.
Anything else worth installing?

Again thanks for your help Alex, it is easier than it first seems.

EDIT:Tried a few USB sticks, none worked. Is it still specific as I thought Linux was ok with most of them.
Eclipse is offline  
Old 30 September 2009, 22:40   #491
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,868
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
EDIT:Tried a few USB sticks, none worked.
To do what?

Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
Is it still specific as I thought Linux was ok with most of them.
Are you using Linux for XBOX-1?
alexh is offline  
Old 30 September 2009, 23:01   #492
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
To do what?


Are you using Linux for XBOX-1?
Just to see if I could stream movies into XBMC.
I thought the underlying code for XBMC on Xbox was Linux. I may be horrifically wrong of course.
Eclipse is offline  
Old 30 September 2009, 23:08   #493
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,868
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
I thought the underlying code for XBMC on Xbox was Linux. I may be horrifically wrong of course.
You are horrifically wrong. XBMC is not an OS, it is an application. Even when it is the dashboard it is not an OS.

XBMC for xbox is an application for the XBOX OS (which boots from flash). A cut down version of the Win32 Kernel complete with directX type libraries.

XBMC for linux is an application for linux. Basically a re-write of all the XBOX specific stuff to Linux equivalents. Still not an OS.

XBMC for XBOX is supposed to have USB1.1 MSC (Mass Storage Class) support

http://www.xbmc.org/wiki/index.php?t...upport_in_XBMC

It cannot read NTFS formatted USB sticks... could that be it??

Last edited by alexh; 30 September 2009 at 23:15.
alexh is offline  
Old 30 September 2009, 23:12   #494
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
XBMC for xbox is an application for the XBOX OS (which boots from flash). A cut down version of the Win32 Kernel complete with directX type libraries.
Ah I see, never knew that.
Just having a look around for anything else to install. I may attempt the DVD drive replacement at some point.

EDIT: USB 1.1 is probably why my memory sticks aren't working then.
Eclipse is offline  
Old 30 September 2009, 23:17   #495
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,868
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
EDIT: USB 1.1 is probably why my memory sticks aren't working then.
Doubtful, all USB2.0 High-Speed devices are required to work as USB1.1 Full-Speed devices for backwards compatibility.

Either all of them are incompatible (see lists on link above) or they were formatted NTFS, or larger than 4Gb?

Quote:
I may attempt the DVD drive replacement at some point.
Why? I've not used the optical drive in my XBOX for 5 years. When you've got a network and a big hard drive (big enough to hold all the XBOX native games you like) you never need it. Not unless you've got a huge collection of DVD discs?

Are you having trouble reading some discs?
alexh is offline  
Old 30 September 2009, 23:32   #496
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Yes, ocassionally it won't read some.
I used the tool as well that fills up ISO's. CD-R's are basically a no go so I only use DVD-R now which has been more successful. The drive also doesn't eject or load without a tap or push.
That being said, it's true what you say. I only will probably use the drive for DVD's as I find using FTP perfect.
The HDD was a 40gig drive which is probably more than enough as F: is 30gig alone.
I wasn't aware you could stream ISO's from a network? That's really good/useful if you can.

I guess I'm just unlucky with my flash drives, they were formatted as FAT and don't seem to be on the list.
Eclipse is offline  
Old 01 October 2009, 00:11   #497
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,868
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
I wasn't aware you could stream ISO's from a network? That's really good/useful if you can.
Yes, they can even be in scene RAR's (i.e. storage only, no compression)
alexh is offline  
Old 01 October 2009, 12:54   #498
jabsy
Yeah Hup!

jabsy's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Australia
Age: 47
Posts: 340
Quote:
Originally Posted by Eclipse View Post
All done!
EDIT:Tried a few USB sticks, none worked. Is it still specific as I thought Linux was ok with most of them.

When softmodding my xbox, I went thru nearly a dozen before I found a compatible one.
jabsy is offline  
Old 09 October 2009, 10:17   #499
BobbyBobBob
ICE CREAM
BobbyBobBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Edinburgh UK
Posts: 35
just got winuaex up and running last night, after a couple of weeks waiting on someone on ebay to post splinter cell

must say i'm amazed how good these games look on my tv i set the flicker filter to 5, bilinear hardware & 2xsai scanline software, looks gorgeous to me

now then, i noticed in the doc on xports site that you can "assign any mouse/joystick to either L/R analog stick", i cant see any option for doing that though? i'd like to use the left thumbstick as the joystick rather than the dpad.
BobbyBobBob is offline  
Old 09 October 2009, 10:30   #500
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,868
Quote:
Originally Posted by BobbyBobBob View Post
i set the flicker filter to 5, bilinear hardware & 2xsai scanline software, looks gorgeous to me
Looks like a disgusting smudge to me.

Quote:
Originally Posted by BobbyBobBob View Post
now then, i noticed in the doc on xports site that you can "assign any mouse/joystick to either L/R analog stick", i cant see any option for doing that though? i'd like to use the left thumbstick as the joystick rather than the dpad.
Most XPORT emulators have an option to enable analog support somewhere. Then DPAD and LEFT ANALOG work as joystick at the same time
alexh is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Softmodding PS2? DeafDaz Retrogaming General Discussion 21 10 November 2011 22:04
The 1.5TB-Box adolescent Retrogaming General Discussion 60 08 November 2011 13:19
pc in a1200 box ? turrican3 support.Hardware 27 29 January 2009 13:40
WANTED: A600 wild weird wicked box - just the box :P Smiley MarketPlace 0 23 May 2005 17:51
Cody's 'Good Box, Bad Box' CodyJarrett Nostalgia & memories 15 02 May 2004 11:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23682 seconds with 12 queries