English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 12 September 2008, 10:15   #161
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 37
Posts: 3,370
Here are some pics.
I havenīt tried the scanline emulation yet.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0.jpg
Views:	260
Size:	158.4 KB
ID:	17922   Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	300
Size:	435.2 KB
ID:	17923   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	257
Size:	183.4 KB
ID:	17924   Click image for larger version

Name:	3.JPG
Views:	278
Size:	225.8 KB
ID:	17925   Click image for larger version

Name:	4.JPG
Views:	291
Size:	217.3 KB
ID:	17926  

Click image for larger version

Name:	5.JPG
Views:	252
Size:	220.3 KB
ID:	17927   Click image for larger version

Name:	6.JPG
Views:	292
Size:	286.6 KB
ID:	17928   Click image for larger version

Name:	7.jpg
Views:	298
Size:	187.1 KB
ID:	17929  
viddi is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 September 2008, 10:26   #162
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by gklinger View Post
That's a bummer. I guess that means it won't work with IDE modules either.

@gklinger,

The Benefits do outweigh having to use an IDE cable.

Currently my CFIDE Adapter is happly sat on top of the Indivision (insulated of course) with the std 2.5" cable.

As Matthew will confirm, we were both blown away by the output quality it really is first rate, remember this is a completly new output processor & DAC to analogue VGA circuit being added to your A1200 & Jens has got the signal quality & performance specs spot on.

I Will defnitely post an install guide with Piccies updating my A1200 project in my album on saturday. Bet you guys won't believe what my "Orange" A1200 looks like now

3 Things to think about first though.

1 Mounting the VGA connector, quite disappointed that the kit did not include this as std, options are modify existing old PC VGA card slot support, or drill & file the required hole on the A1200 rear trapdoor plastic cover.

2 The Top RF shield, Jens recomends this is modified (cut out) & refitted to keep EMI to a minimum & reduce the risks of random crashes. mmm Bizzare tools & sliced fingers on the way methinks.

3 Some A1200 Mother boards have a factory mod running a small awg wire along the side of Lisa (mine does Rev 1D2), although the wire is not an issue, the factory positioned glue to hold the wire disturbs the Indivisions Lisa socket slightly not allowing the new PCB to sit completly flush. I'm going to look at melting some of this glue away with an iron, rather than using a dremmel on the Lisa Socket.

BTW Jens now has the config utilities on the Individual Computers website under "support"

It has been worth the wait guys, you will love it.

More Updates to follow.

TC
TheCorfiot is offline  
Old 12 September 2008, 10:29   #163
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
@viddi

Excellent piccies my friend, Tell us a bit more about how you have mounted the VGA Connector please.

Excellent flush fit on your Motherboard, what REV is it pls.

Hope you are enjoying it.

TC
TheCorfiot is offline  
Old 12 September 2008, 10:31   #164
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
is the first screen a boot screen?
keropi is offline  
Old 12 September 2008, 10:37   #165
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
is the first screen a boot screen?
@keropi

It sure is, it appears on Warm & Cold Bootup (providing the old CRT has warmed up )

TC
TheCorfiot is offline  
Old 12 September 2008, 10:39   #166
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
wow
keropi is offline  
Old 12 September 2008, 10:48   #167
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 37
Posts: 3,370
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
is the first screen a boot screen?
Yes and itīs quite cool.


Quote:
Originally Posted by TheCorfiot View Post
@viddi

Excellent piccies my friend, Tell us a bit more about how you have mounted the VGA Connector please.

Excellent flush fit on your Motherboard, what REV is it pls.

Hope you are enjoying it.

TC
Thanks.
Oh yes, I love it. The output quality is gorgeous.

Itīs a Rev. 1D4 board and the VGA connector isnīt mounted properly.
I think Iīll use the slot cover, cut it out tidily and place the VGA connector in the middle.
viddi is offline  
Old 12 September 2008, 11:10   #168
ppill
CON: artist
ppill's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Poland
Age: 36
Posts: 1,126
Send a message via Skype™ to ppill
The picture quality looks insane! Must get one ASAP.
ppill is offline  
Old 12 September 2008, 11:17   #169
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by ppill View Post
The picture quality looks insane! Must get one ASAP.

It is..............Totally gorgeous, clean & so colour rich, AGA never looked better.

TC
TheCorfiot is offline  
Old 12 September 2008, 11:18   #170
StevenJGore
Amiga Fanatic

StevenJGore's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: West Yorkshire, UK
Age: 39
Posts: 477
Wow. Just wow. Looks amazing!

@amigakit: When can we expect to receive ours in the UK? I noticed your news post on Amiga.org yesterday saying that pre-orders were starting to ship. What delivery method will you be sending them by?

Steve.
StevenJGore is offline  
Old 12 September 2008, 11:40   #171
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,792
Quote:
Originally Posted by TheCorfiot View Post
Quote:
Originally Posted by ppill View Post
The picture quality looks insane!
It is..............Totally gorgeous, clean & so colour rich, AGA never looked better.
I'm sure it looked as good though ;-)

Quote:
Originally Posted by viddi View Post
The output quality is gorgeous.
Compared to what?

I think it is a great product, the best scandoubler there is. But in non AGA games, you should hardly notice the difference to other internal scandoublers.

Last edited by alexh; 12 September 2008 at 11:54.
alexh is offline  
Old 12 September 2008, 11:47   #172
Magix
calm down do how.
Magix's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Istanbul
Age: 44
Posts: 296
Send a message via ICQ to Magix
Yahoo! Santa's come early...

I ordered mine now. And I do not know how can I wait until comes here.

Thank you Amigakit for this awesome product.

The only bad thing is "CF/IDE Adapter issue" for me. But it is worth anyway.

Cheers,
Magix

Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
The Indivision AGAs are here, in stock and available - we will now start the shipping pre-orders out!!

Direct Product Link:
http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=821
Magix is offline  
Old 12 September 2008, 11:56   #173
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,792
Quote:
Originally Posted by Magix View Post
The only bad thing is "CF/IDE Adapter issue" for me. But it is worth anyway.
$2.82 including postage
alexh is offline  
Old 12 September 2008, 11:58   #174
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,792
I'd like to know how good the scan-rate converter is.

FYI the scan-rate converter changes the input vertical refresh rate of PAL screens (50Hz) into a higher vertical refresh rate within the range of all LCD's. (75Hz?)

Can anyone try some smooth scrolling horizontal and vertical games (or scroll texts) and see how bad they are affected?
alexh is offline  
Old 12 September 2008, 12:05   #175
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 37
Posts: 3,370
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Compared to what?
This one for example.



Update:

I used the mouseport of another A1200 baffle and placed it into the slot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC07382.jpg
Views:	265
Size:	225.7 KB
ID:	17931  
viddi is offline  
Old 12 September 2008, 12:05   #176
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
I'd like to know how good the scan-rate converter is.

FYI the scan-rate converter changes the input vertical refresh rate of PAL screens (50Hz) into a higher vertical refresh rate within the range of all LCD's. (75Hz?)

Can anyone try some smooth scrolling horizontal and vertical games (or scroll texts) and see how bad they are affected?

Hi Alex.

I didn't have time to download the configuration tools to set the rate to 50Hz last night so my Indivision is running at 62Hz

I ran One of my faves Finball Fantasies & yes the scrolling is not totally smooth but so much better than my Microway on the A2000 (50Hz), There are no fuzzy artefacts as the scrolling occours & after a few seconds the slight motion effect was easily ignored & I couldn't stop playing.

Hope this gives some idea

TC

BTW nice Mounting viddi, Looks good
TheCorfiot is offline  
Old 12 September 2008, 12:07   #177
Magix
calm down do how.
Magix's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Istanbul
Age: 44
Posts: 296
Send a message via ICQ to Magix
Thanks Alexh,

I have that one already. I prefer "Female Bend Angle Adapter" without IDE Cable.

This is a little problem for me. I can accept this.

Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Magix is offline  
Old 12 September 2008, 12:09   #178
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,792
Quote:
Originally Posted by TheCorfiot View Post
I didn't have time to download the configuration tools to set the rate to 50Hz last night so my Indivision is running at 62Hz
I wonder what settings the scan rate converter has? Is 50Hz->60Hz all it can do? 50->75 or 50->100 would be cool.
alexh is offline  
Old 12 September 2008, 12:10   #179
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,792
Quote:
Originally Posted by Magix View Post
I prefer "Female Bend Angle Adapter" without IDE Cable.
How can you prefer one type of CF adapter over another?

If you use this one (with a cable) you can hot-glue the adapter to the top of the PCMCIA connector (it lines up really well) and slightly widen the PCMCIA slot in the case and then you can remove the card without opening your Amiga. And it leaves the PCMCIA slot free for Network cards
alexh is offline  
Old 12 September 2008, 12:10   #180
TheCorfiot
Amibay Senior Staff
TheCorfiot's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Cardiff / Wales
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
I wonder what settings the scan rate converter has? Is 50Hz->60Hz all it can do? 50->75 or 50->100 would be cool.

Hi Alex,

Check out this pdf which contains a Display properties Table

http://siliconsonic.de/news/Indivision_AGA.pdf


TC
TheCorfiot is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New products for C64 and Amiga from Individual Computers Schoenfeld News 1644 01 April 2017 23:25
Details for the next generation of Flickerfixers from Individual Computers MarkONE News 2438 01 February 2016 12:04
Santa's come early... ;-) Amiga meets Piano Vol.2 released! viddi Amiga scene 26 26 June 2011 14:44
Individual computers to quit selling hardware. whiteb News 7 20 December 2010 21:46
New products by individual Computers Paul News 0 30 November 2004 15:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.30064 seconds with 12 queries