English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 22 April 2008, 00:15   #1
Xenon
Registered User
Xenon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Zaragoza, Pamplona-Iruņa, Bera
Age: 36
Posts: 426
Simplemail 8000 000B error

Hi!

Today I've installed on my Amiga 1200 (60820 + ELBOX 1200/4 with NO fpu installed) Simplemail, and like all last betas of AWEB, I always get a #8000000B error, so AMIGA OS (I use AMIGA OS 3.5 with Boingbag 2a installed). Actually, I don't know why this problem appears. As far as I know, a 8000 000B error is FPU related... but also I think none of those apps requires FPU...

Any help from here? I have tried to find this errors here or around the net, but I didn't find anything.

Regards,

Salva

Last edited by Xenon; 22 April 2008 at 01:21.
Xenon is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 April 2008, 00:39   #2
Xenon
Registered User
Xenon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Zaragoza, Pamplona-Iruņa, Bera
Age: 36
Posts: 426
I have seen that it can be a NListtree.mcc related error, because I get the same error when I try to change NListtree options on MUI prefs...
Xenon is offline  
Old 23 April 2008, 19:32   #3
Highwayman
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Soton, U.K
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by Xenon View Post
I have seen that it can be a NListtree.mcc related error, because I get the same error when I try to change NListtree options on MUI prefs...
Hi,

Not much help but I get the exact same behaviour with the latest Aweb/Simplemail builds (and the MUI option) but have had no luck in solving it I dont know ifs related to MUI only though since Aweb doesnt use it..Im using a 030 with no FPU and it happens with both 3.1 and 3.9 so dont think its OS related...
Highwayman is offline  
Old 24 April 2008, 00:10   #4
Xenon
Registered User
Xenon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Zaragoza, Pamplona-Iruņa, Bera
Age: 36
Posts: 426
Good to see that I am not the only user with these problems...

Last edited by Xenon; 24 April 2008 at 00:46.
Xenon is offline  
Old 24 April 2008, 15:33   #5
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Hooooo

Well, the following is only a vague assumption...

my reference book says $0000000B is an error in line F emulation, opcode 1111. Apparently a line F emulator is for the emulation of an FPU co-processor.

BUT this is for a guru number starting with a 0!

It appears to be a combination (logical OR) of $0000000B and $80000000, the latter of which means DEADEND_ALERT (a zero at the beginning stands for alert type RECOVERY_ALERT).

[edit] quick google also confirmed this:
Quote:
when a program tries to execute a FPU instruction on a processor without a FPU, or there is a problem with the 68040/060 library.
8000000B Line F emulation error
http://web.archive.org/web/200708201...cucd/info.html

It clearly looks like a library problem!

Here's a 1999 ML post regarding a similar issue:
http://mail-index.netbsd.org/port-am...3/21/0003.html

In case you need this again, this post is great, as it lists all common gurus:
link

Last edited by andreas; 17 September 2009 at 23:30. Reason: Changed link to archive version (blobrana), wanadoo has abandoned hosting of private pages
andreas is offline  
Old 24 April 2008, 23:42   #6
Xenon
Registered User
Xenon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Zaragoza, Pamplona-Iruņa, Bera
Age: 36
Posts: 426
Thanks very much , now I must select between 2 options: a) try to find what library is generating the problem or b) get a 68882 and put it (I must to know why) in the correct position on the Elbox 1200/4 card ^-^

Also, I changed guifx.library to the "no fpu" version... http://igame.amigahellas.gr/files/gu...nder_nofpu.lha to avoid this problem with Igame...
Xenon is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MonAm guru 8000 0004 jman Coders. General 5 17 September 2011 12:25
SimpleMail Basquemactee1 request.Apps 1 30 May 2008 23:45
A500+ Program Failed 8000 0003 fool2cool support.Hardware 20 22 July 2007 12:57
Version 0.31 of SimpleMail released Paul News 2 08 February 2007 07:52
Version 0.24 of SimpleMail released Paul News 1 26 December 2004 19:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19257 seconds with 11 queries