English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 07 April 2008, 16:07   #1
Anemos
70X7
Anemos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ἑλλάς
Posts: 1,072
How to fix HD LED in cheap CF 44 adapters

As we know cheap adapters on Internet and e-bay about 1,50 euro have a problem whit HDD led
Here is the solution!

Just connect the one side of diode led to point that shows the photo
(the first adapter on the left i have destroy the original led , and I replaced with main other different but working fine..)

yes it working! youtube video :>> [ Show youtube player ]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	@@@@@@@@.jpg
Views:	2832
Size:	83.7 KB
ID:	41168  

Last edited by Anemos; 21 August 2014 at 22:45.
Anemos is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 April 2008, 16:13   #2
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Sorry and I really don't mean to offend, I just don't understand...what is the video showing?

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 07 April 2008, 16:41   #3
Anemos
70X7
Anemos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ἑλλάς
Posts: 1,072
nothing important on video, simply that it turns ON led after moding
Anemos is offline  
Old 07 April 2008, 17:22   #4
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Oh, the HDD LED?

I saw it flicker at the start, but wasn't sure.

Sorry man, I get the point now.

Happy modding to you and everyone

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 07 April 2008, 18:24   #5
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Hi,
I know what this is about, I have that adapter with that problem
Thanks for this and welcome to EAB, the video is much appreciated.
I'm off to get the soldering iron out
Eclipse is offline  
Old 07 April 2008, 22:20   #6
adonay
active amiga 1200 user
adonay's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Either Haugesund /Norway or Vaxj Sweden
Posts: 192
Send a message via MSN to adonay
Thanks man and i who though it was my hd light that had some problem :-p
adonay is offline  
Old 08 April 2008, 22:43   #7
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 43
Posts: 1,506
Send a message via ICQ to Chain
Quote:
Originally Posted by Anemos View Post
Just connect the one side of diode led to point that shows the photo
The requested URL /forums3/download/screenshots/cf-44-amiga.jpg was not found on this server.

please can you upload it again? thanks
Chain is offline  
Old 08 April 2008, 23:39   #8
Anemos
70X7
Anemos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ἑλλάς
Posts: 1,072
soon..
sorry we have server problem
Anemos is offline  
Old 13 April 2008, 19:24   #9
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 47
Posts: 701
thanks Anemos..just what I needed
klx300r is offline  
Old 14 April 2008, 00:30   #10
Anemos
70X7
Anemos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ἑλλάς
Posts: 1,072
No problem, and the link for big photo working now..
Anemos is offline  
Old 14 April 2008, 00:34   #11
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 42
Posts: 9,769
@Anemos

I am sorry i haven't commented on this, its a Great Mod... its very subtle, perhaps even discrete, but a great little bit of hackery indeed
Zetr0 is offline  
Old 14 April 2008, 00:45   #12
Anemos
70X7
Anemos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ἑλλάς
Posts: 1,072
just happy to help some guys whit like this problem
and sorry for my english
Anemos is offline  
Old 14 April 2008, 00:49   #13
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
holla anemos!
great mod, and it seems it is Z-approved too!
keropi is offline  
Old 14 April 2008, 01:32   #14
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Could you explain what the mod is actually doing?
Or why the LED does not light normally? What did the manufacturer do wrong?
Eclipse is offline  
Old 14 April 2008, 03:23   #15
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 42
Posts: 9,769
@Eclipse

I dont want to steal any thunder, but some some cheap CF card adapters do not report activity back up the IDE chain, this means that your Hard disk light wont flash on the Amiga.

By repairing this signal the Mod allows the device to report activity to the IDE, hence flashing IDE LED on the Amiga .

Although Its a descrete mod, its a good one!
Zetr0 is offline  
Old 14 April 2008, 06:06   #16
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 47
Posts: 701
Thumbs up

frakkin awesome little mod Anemos

literally 5 minutes (10 if you count the time my iron took to heat up!) of work to get my little HD led back up & running great..AWESOME MAN...if I was in your town I'd buy you a beer (or five) fer sure

Last edited by klx300r; 14 April 2008 at 06:31.
klx300r is offline  
Old 14 April 2008, 06:45   #17
Eclipse
Turpentine
Eclipse's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 743
Quote:
Originally Posted by Zetr0 View Post
@Eclipse

I dont want to steal any thunder, but some some cheap CF card adapters do not report activity back up the IDE chain, this means that your Hard disk light wont flash on the Amiga.

By repairing this signal the Mod allows the device to report activity to the IDE, hence flashing IDE LED on the Amiga .

Although Its a descrete mod, its a good one!
I getcha, that would be no return from pin 39 I think.
No worries was just curious.
And yes, it's an awesome mod.
Eclipse is offline  
Old 24 May 2008, 23:18   #18
SkippyAR
 
Posts: n/a
I've just tried this mod and it didn't work.
 
Old 25 May 2008, 01:35   #19
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 42
Posts: 9,769
@Skippstah'

Postie pics and we can both figure out what to do next


besides, i have an addiction to hardware pr0n.... a zetty has needs you know
Zetr0 is offline  
Old 25 May 2008, 02:35   #20
Anemos
70X7
Anemos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ἑλλάς
Posts: 1,072
Quote:
Originally Posted by SkippyAR View Post
I've just tried this mod and it didn't work.
with what adapter type?
and check the led diode if is live.
Anemos is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale - PSX/PS2 Adapters, Indivision adapters and misc kipper2k MarketPlace 9 16 September 2012 20:00
PCMCIA CC Reset Fix Adapters Available amigakit.com MarketPlace 11 15 May 2009 02:34
Cheap A1200/A600 internal 44-pin CF adapters alexh MarketPlace 7 02 September 2008 00:15
A1200 LED to PC-Case LED? PoliceQuest support.Hardware 2 30 August 2008 14:09
Molex adapters Smiley support.Hardware 3 09 March 2005 11:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.36955 seconds with 12 queries