English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 04 April 2008, 23:55   #1
esclipse
 
Posts: n/a
Copy FDD amiga games to CD to play on CD32?

Hi,

Is it possible to copy a FDD amiga game onto CD and play on the CD32?
Can someone explain how?

I have checked out the great CD32 compliations and there are some games I have and want to play that are not included.

Thanks
 
AdSense AdSense  
Old 05 April 2008, 08:23   #2
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Right here my man

http://translate.google.com/translat...ial%26hs%3DXob

Works well with some games, but not all.

Oh, and only Amiga DOS games.

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 06 April 2008, 20:39   #3
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 641
All WHDLoad installed games which use less than 1 MB RAM (without preload) should work. You may get some flickering on loading for larger games.
Wepl is offline  
Old 07 April 2008, 02:43   #4
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by Wepl View Post
All WHDLoad installed games which use less than 1 MB RAM (without preload) should work. You may get some flickering on loading for larger games.
That sounds pretty good to me!

So will creating a CD32-bootable ISO with these files require addition of the RMTM file...or just adding the CDTV/CD32 .TM file with MakeCD?

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 07 April 2008, 11:44   #5
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Tried it...didn't work
Fingerlickin_B is offline  
Old 07 April 2008, 21:20   #6
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
Wich game didn't work???
Rochabian is offline  
Old 08 April 2008, 02:27   #7
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
Wich games didn't work???
Zombie Apocalypse
Zombie Apocalypse 2
Giana Sisters
Others I can't recall...I was driven to drink!

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 08 April 2008, 13:13   #8
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Nope, tried at least 10 more WHDLoad games and they don't work for shit

Don't waste your CDs folks...this DOES NOT work!

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 08 April 2008, 15:04   #9
cane
Registered User
cane's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: .hr
Age: 38
Posts: 539
It should work. You haven't specified what kind of error or problem have you encountered, without that we can't help...

Last edited by cane; 08 April 2008 at 15:05. Reason: Lapsus calami...
cane is offline  
Old 08 April 2008, 15:16   #10
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
It works fine... it must be user error.

Use google... people have already compiled 100's of CD32 WHDload games onto one CD(s) with a menu.

cd32-888
cd32-444
cd32-350
cd32-200
alexh is offline  
Old 08 April 2008, 16:39   #11
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Must be my error then.

Boots to CLI and then says "bad boot hunk" or "bad load hunk"...one of the two, I don't know, I'm going to bed...23 CDs chucked in the bin already tonight.

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 09 April 2008, 00:35   #12
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
FYI with a small adjustment of the laser diode variable resistor you can use CD-RW on CD32

Take care when adjusting, scribe the current position before turning and keep a note of rotations and direction. Turn it wildly and you may never read another disc again.
alexh is offline  
Old 09 April 2008, 05:30   #13
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
cd32-888
cd32-444
cd32-350
cd32-200
Well, since I'm having absolutely no luck making my own...do you know where I can get those? They sound like fun!

It however should be noted that I DO still want to make my own, but it's just not working for me yet!

PZ.

Last edited by Fingerlickin_B; 09 April 2008 at 05:48.
Fingerlickin_B is offline  
Old 09 April 2008, 11:27   #14
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
FFS, can no-one google these days?
alexh is offline  
Old 09 April 2008, 12:05   #15
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Thanks for that Alex, I'm getting right on it!

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 10 April 2008, 00:04   #16
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 641
my cd32 testdisk can be found here http://whdload.de/whdload/WHDLoadCD32-Test.lha
Wepl is offline  
Old 10 April 2008, 03:41   #17
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by Wepl View Post
my cd32 testdisk can be found here http://whdload.de/whdload/WHDLoadCD32-Test.lha
Cool, I'll check that out when I get home

Bummer I've got seven hours of work to go until then

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 11 April 2008, 02:29   #18
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
I got it, but didn't have any time to fiddle around with it.

What is required in order to add a game to your disc Wepl...do you just dump WHDload game folders in it?

PZ.

*EDIT* - Yeah, not that simple...but I think I've almost figured it out.

Have altered menus, put slave files where I think they should be, etc.

Need help WRT the kickstart images though. Do I just replace the existing files with real ROM images and give them the same name or what? This seems to be the point where it all falls apart for me when loading from the modified menu.

Last edited by Fingerlickin_B; 11 April 2008 at 15:47.
Fingerlickin_B is offline  
Old 14 April 2008, 12:00   #19
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
cd32-888
cd32-444
cd32-350
cd32-200
I've got all of these now and have issues.

Some games "hang" when loading. Sometimes the intro screen just keeps flashing an whenever a game "hangs" you can hear the CD drive "clicking" like it's having trouble tracking the disc. This seems to happen more on the discs with more games, getting more frequent as I use a disc with more games than the last.

I've got two machines and they both react in exactly the same manner.

The discs were all burnt at 4x speed (slowest Nero will go).

My machines are NTSC units...would that matter?

Is it however more probable that I need to use different/better quality CD-Rs?

PZ.

*Edit* - I also tried burning them with CloneCD, but get exactly the same problem.

Last edited by Fingerlickin_B; 14 April 2008 at 12:07.
Fingerlickin_B is offline  
Old 14 April 2008, 12:31   #20
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
Sounds like your CD32 doesnt like your CDR medium.

Try a couple of different dyes.

If that doesn't work, risk adjusting the laser diode pot.
alexh is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I play CD32 games on my 4000T? videofx support.Hardware 6 23 February 2013 22:00
Which game would you prefer to play while waiting for XCopy to copy Project-X Disk 1? killergorilla Nostalgia & memories 29 11 January 2007 16:59
Is it possible to play cd32 games on an a600? Smiley support.Hardware 21 15 March 2005 22:50
Can I play Amiga games on my Pc The Major Retrogaming General Discussion 2 30 August 2002 20:40
How to play CDTV/CD32 games on A1200 with CDrom ???? HiFiBeliver New to Emulation or Amiga scene 12 14 August 2002 17:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28161 seconds with 11 queries