English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 01 April 2014, 14:47   #181
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Basquemactee1 View Post
Does anyone have any news about what's happening with the development of this? I happen to like this preinstall package and was waiting for the latest upgrade but it seems to have either stalled or been given up on completely. Either way it's a real shame, just hope I'm wrong. So if anyone can shed any light I'd be grateful.
I have tried a few times to contact Dary without success.

Last edited by FOL; 01 April 2014 at 14:57.
FOL is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 April 2014, 10:58   #182
demether
Registered User
demether's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: france
Posts: 104
Hi,

I just installed amigasys 4 aga, I'm pretty happy with it. I choosed the classicWB theme.

The only thing annoying me is that the active window decoration appears in grey, instead of "classic" blue. Really disturbing.

I tried to take a look on MUI settings, without success. Any clue on how I could change the window color to blue ?

thanks
demether is offline  
Old 29 April 2014, 15:48   #183
squidbass
Registered User
squidbass's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Southport The Last Resort
Posts: 191
Hi there -

open a cli
ed s:user-startup

look for the line:

run >NIL: Birdie ? <ENV:Birdie.prefs and comment it out:

ie.

;run >NIL: Birdie ? <ENV:Birdie.prefs
squidbass is offline  
Old 30 April 2014, 19:19   #184
Viceroy
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: uk
Posts: 159
I deceided to start setting my Amiga Emulators up again, installed Amikit no problems, went back to installing AmigaSys and having a right carry on with it, never had any problems in the past? First problem is when installing the screen resolution is so big that when you are selecting the WB floppies you cannot see the bottom of the screen, you have to quit that screen, luckily it accepts the WB floppies (WB & Extras) When I reboot i get an error saying Picasso 96: could not open rtg library. And also which is the best rom to use on this installation, thanks in advance ;-)
Viceroy is offline  
Old 30 April 2014, 19:46   #185
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 592
You need the latest rtg.library from WinUAE2.7.0.zip from the main WinUAE site, just copy the new rtg.library over the old one in the SYS: partition in AmigaSYS. you can use Kickstart3.0/Kickstart3.1, go for the last one if you have Workbench disk 3.1.
ma693541 is offline  
Old 30 April 2014, 20:19   #186
Viceroy
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: uk
Posts: 159
Thanks for that I'll give it another go ;-) Any idea what the video setting should be during intallation so I can see all the Winuae interface when swapping floppies? Cheers
Viceroy is offline  
Old 30 April 2014, 20:35   #187
Viceroy
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: uk
Posts: 159
Hi I have located the rtg Library, but unsure where to place it I cannot see any other librarys as I cannot get past this on start up, and the only thing I can see in the Amiga Sys Folder is the AmigaSYS4.hdf ?
Viceroy is offline  
Old 30 April 2014, 20:45   #188
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
rtg.library goes in the Libs:Picaso96 drawer.
Arnie is offline  
Old 30 April 2014, 22:16   #189
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 592
@Viceroy. Set the video resolution to 800x600 or 1024x768 for AmigaSYS in WinUAE, use window mode in WinUAE for it. BTW, for the rtg.library archive, mount it as a disk and copy it over to the Libs:Picasso96 drawer. Use the default Quickstart mode for A1200 in WinUAE and play with that till you have it up and running, but remember to save a configuration for it from time to time for each thing you do, like adding more memory, adding more drives than the default one or two.
ma693541 is offline  
Old 30 April 2014, 22:19   #190
Viceroy
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: uk
Posts: 159
Thanks ma693541 & Arnie ;-)
Viceroy is offline  
Old 30 April 2014, 22:31   #191
Viceroy
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: uk
Posts: 159
Its working thanks, I pointed Winuae to correct Rom instead of it using default, working a treat, many thanks for you help people ;-)
Viceroy is offline  
Old 13 November 2014, 22:45   #192
ellobo
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Föhren/Germany
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Basquemactee1 View Post
Any idea when Amigasys 5 is going to be released or if Dary is even working on it anymore?
ellobo is offline  
Old 14 November 2014, 14:53   #193
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by ellobo View Post
No one has heard from Dary in a long time, my last emails went unanswered.
The Site wont vanish though, as I host it.
FOL is offline  
Old 14 November 2014, 21:08   #194
Michael Sykes
WinUAE end user

Michael Sykes's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bremen
Age: 38
Posts: 623
Realy sad. AmigaSys was the second WB pack for me after AIAB.
And I still have a working installation of AS3 somewhere on my HDD that I use from time to time.One of the best packs I ever found, I like it even more than Amikit.

Now there is also BetterWB and ClassicWB and who knows what else.
Maybe he doesn't like the competition... ^^
Michael Sykes is offline  
Old 15 November 2014, 00:13   #195
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Michael Sykes View Post
Now there is also BetterWB and ClassicWB and who knows what else.
Maybe he doesn't like the competition... ^^
I doubt that, but I prefer AmigaSYS over the others.
FOL is offline  
Old 02 January 2015, 16:38   #196
Leatherface
Registered User
Leatherface's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Lille / France
Age: 46
Posts: 19
Please help,

I've installed AmigaSYS through Amiga forever. When the choice of resolution is coming, can't find the best for me... After installation, in Amigasys theme resolution, i still haven't the best choice...
Then, in Amigasys setting, through screenmodes i can find what i'm searching but... after selected, the wallpaper is "strange" because not at the good resolution (need 1600x900).

Can someone help me to add 1600x900 in Amigasys theme resolution or have a 1600x900 wallpaper when i'm using screenmodes ?

Hope you understand i'm french
Leatherface is offline  
Old 02 January 2015, 18:37   #197
Michael Sykes
WinUAE end user

Michael Sykes's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bremen
Age: 38
Posts: 623
First you should download some nice wallpapers in the correct resolution.

klick here to search for wallpapers in 1600x900

Download a picture copy it to your emulated harddisk.
Then go to Prefs/WBPattern and select the picture you like and klick save.

Last edited by Michael Sykes; 02 January 2015 at 19:34.
Michael Sykes is offline  
Old 03 January 2015, 19:31   #198
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Leatherface View Post
Please help,

I've installed AmigaSYS through Amiga forever. When the choice of resolution is coming, can't find the best for me... After installation, in Amigasys theme resolution, i still haven't the best choice...
Then, in Amigasys setting, through screenmodes i can find what i'm searching but... after selected, the wallpaper is "strange" because not at the good resolution (need 1600x900).

Can someone help me to add 1600x900 in Amigasys theme resolution or have a 1600x900 wallpaper when i'm using screenmodes ?

Hope you understand i'm french
Look in the prefs/themes drawer. You should fine them all in there. Then point backdrop location to the file you want.
FOL is offline  
Old 03 January 2015, 20:09   #199
Michael Sykes
WinUAE end user

Michael Sykes's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bremen
Age: 38
Posts: 623
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Look in the prefs/themes drawer. You should fine them all in there. Then point backdrop location to the file you want.
From what I undrestand he wants a picture in correct aspect ratio.Not just another picture with a wrong one. As far as I remember it AmigasSYS has only 4:3 pictures in the themes drawer.Or does AF come with it's own wallpapers?

Last edited by Michael Sykes; 03 January 2015 at 20:19.
Michael Sykes is offline  
Old 05 January 2015, 14:18   #200
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Michael Sykes View Post
From what I undrestand he wants a picture in correct aspect ratio.Not just another picture with a wrong one. As far as I remember it AmigasSYS has only 4:3 pictures in the themes drawer.Or does AF come with it's own wallpapers?
Aye, I see. I like to make a new folder and put my own widescreen res pics in there within prefs themes.
If I get some time, I will look at adding widescreen pics to Amigsys. As I have to change sometihng else aswell.
Dont want to do anything though until I speak to Dary, its around 1.5 to 2 years since I have had contact with him.
FOL is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmigaSYS 4 Dary News 233 29 October 2015 02:18
AmigaSYS 5 Dary News 14 13 February 2010 13:10
AmigaSYS 3 Plus Dary News 10 12 July 2007 05:04
AmigaSYS 2 is Out! Dary News 3 10 July 2005 18:09
AmigaSYS 1.7 is out! Dary News 0 08 February 2005 19:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23027 seconds with 12 queries