English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 15 February 2002, 12:26   #1
enigma
 
Posts: n/a
Amiga hardware-software prices in my country

After reading a few ads I decided to shre them with you for your opinion whether they are expensive or not. Of course, I know that the one who sells, sells at the price he wants but I want to know whether they are realistic prices or way beyond imagination.

Amiga1200-500 disks: 0,73 € each
Amiga 500 + joystick + mouse + diskettes (?) : 132,06 €
Amiga 500 + 60 diskettes : 117,39 €

Your help would be valuable!
 
AdSense AdSense  
Old 15 February 2002, 12:34   #2
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Re: Amiga hardware-software prices in my country

I can only speak about prices here in germany, maybe it helps ...

Quote:
Originally posted by enigma
Amiga1200-500 disks: 0,73 € each
Amiga 500 + joystick + mouse + diskettes (?) : 132,06 €
Amiga 500 + 60 diskettes : 117,39 €

Your help would be valuable!
Amiga Disks : everything above 0,10€ is too expensive

A500 + joystick + ... : well, I would spend about 10€ to 20€ (depends on the condition)

A500 + 60 disks : also 10€ to 20€

But as I said, I really don´t know, how rare those Miggy´s are in Greece so no flaming about these prices please
RetroMan is offline  
Old 15 February 2002, 13:29   #3
oldpx
 
Posts: n/a
It sounds a bit expensive to me too. I'm assuming that the Amiga doesn't have an accelerator, hard drive or tons of RAM. You should be able to find empty high density diskettes far cheaper than that. If you are hopeless you might at least try to buy the machine without the disks. You can find everything from the net There are many threads about transferring ADFs from PC to Amiga on eab but I'm not sure if it is possible or easy with a plain A500. Also check if the machine has extra 512K ram in it. If finding an Amiga is hard, finding one of these alone is harder. Even if you won't expand the machine you need at least 1MB of ram. If it's an A500+, it has 1MB ram on board.

I'm not in Greece either but at least I'm a bit closer
 
Old 15 February 2002, 15:32   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
yeah seems expensive to me too, and I live in Argentina, country of uber shitty prices! (though now with the new exchange rate, I'm starting to nab bargains...)

Dont listen to Retroman, he will always tell you he found an A400 thrown at the street, and paid 2 pence for an A 3000 )) (but he's right, since availability of Amiga stuff in Germany is quite big, the prices are very cheap!)
Akira is offline  
Old 15 February 2002, 15:34   #5
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
@Akira

I wish I would own an A3000 and/or 4000 maybe later this year
RetroMan is offline  
Old 17 February 2002, 22:46   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
hey, A3000s are shhhexy. I hope you get one. Never mind the A400, is not as great as the A3000 IMO
Akira is offline  
Old 20 February 2002, 21:28   #7
oldpx
 
Posts: n/a
ok people, at last I found the chance to own a 1200 again but I'm curious if it'll worth it. The guy wants 200$ for this setup:

A1200
030/50+16 Edo Ram
40x CD-Rom
2.5Gb Hd (Os3.9 installed)
33.600 Modem,
Speakers
ATX power supply
50 CDs
200 floppy disks

To me, the price is not that high for this setup but speakers, modem, CDs and the hard drive are totally useless. I know nothing about the accelerator prices and edo ram is damn hard to find. I'm open to suggestions
 
Old 20 February 2002, 21:50   #8
oldpx
 
Posts: n/a
Also he sells a PAL tv he used with this setup but I don't want it. I'm planning to connect it to the PC with my TV Card for a while. I did it with a friend's amiga but the result was too noisy. Will it be any better with another TV card? mine is an Inca bt848, actually the brand is fake. It's oem.
 
Old 20 February 2002, 22:04   #9
TikTok
Registered User

TikTok's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Malayasia
Age: 37
Posts: 657
When you say "useless", do you mean that the speakers etc don't work, or just that you don't need or want them?

If they don't work, that is effectively $200 for an accelerated A1200 with extra RAM, which is still not too high, although I have seen cheaper. I would also say that to make use of the machine you will probably want to add a HD, so that is an extra expense to consider.
TikTok is offline  
Old 20 February 2002, 22:19   #10
oldpx
 
Posts: n/a
No they work but not useful for me. I already have speakers, a spare HD and access to any software. That's what I mean. Thanks for the opinion.
 
Old 21 February 2002, 09:54   #11
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
I cant say anything because I got a bargain for my A1200, but I think its a fine price..

about using a TV card, I do not recommend it, it looks like poop. I also have a BT848 based capturecard, and I dont like it. You are much better connecting it thru Composite to a TV, or better yet, using SCART with a SCART TV.

I am using your methiod right now and I already got sick of it :P I want my 1084 fixed!
Akira is offline  
Old 21 February 2002, 15:03   #12
oldpx
 
Posts: n/a
Right. Also I don't want the Amiga to be dependant on PC
What about the scandoubler? Not because it's easy to find here (it's not) but I wonder if they are successfull with all screen modes. What about refresh rates? Do they ever fail?
 
Old 21 February 2002, 15:42   #13
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 674
Scandoublers work just fine. It cheapest way to get good picture with amiga.

Second change is buy one of those "millon dollars monitors" which can show all amiga screen modes PAL-NTSC-DBPal-DBNTSC-Super72.....

If money is not issue I think that is best choise.

I have old Nec 3D which can do those screen modes but is only 14 inch

But it coast to me only 40 euros :hooooo

If you are able to get 68040/68060 accellator to your A1200 you woun't repent your purchase.

PS. I'll buy AmigaOne as soon as I can get one, I work with PCs and I don't want to have one in home
utri007 is offline  
Old 21 February 2002, 16:17   #14
oldpx
 
Posts: n/a
Then there are some VGA monitors compatible with Amiga after all. Can you/anyone give exact brand name and model information? Thanks for the information!
 
Old 21 February 2002, 19:31   #15
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
Quote:
Originally posted by utri007
Second change is buy one of those "millon dollars monitors" which can show all amiga screen modes PAL-NTSC-DBPal-DBNTSC-Super72.....
Can yuo tell me any models/brand? Im interestefd..

BTW AmigaOne will never get released man... dont buy into that crap
Akira is offline  
Old 21 February 2002, 21:56   #16
oldpx
 
Posts: n/a
Yeah, if it will ever get released it won't be an Amiga as we know it.
 
Old 21 February 2002, 22:30   #17
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Quote:
Originally posted by Akira
BTW AmigaOne will never get released man... dont buy into that crap
AmigaOne doesn´t stand for the Eyetech model only, AmigaOne are 3 or 4 different kind of Hardware products that wants to bring Amiga back to the top ! One that DEFINITELY will be released is the Pegasos and you can be sure, ONE IS MINE
RetroMan is offline  
Old 22 February 2002, 00:48   #18
Korodny
Zone Friend
 
Join Date: Sep 2001
Location: Germany
Posts: 658
@RetroMan:

> AmigaOne doesn´t stand for the Eyetech model only, AmigaOne are 3 or 4 different kind of
> Hardware products that wants to bring Amiga back to the top ! One that DEFINITELY will
> be released is the Pegasos and you can be sure, ONE IS MINE

I wouldn't rely on that too much. Despite what these guys are telling you, they've got
heavy financial problems...

You obviously read the Hyperion chatlog: believe me, one of those "other" AmigaOne machines
mentioned will make the Pegasos look like overprized hardware from yesteryear ;-)
Korodny is offline  
Old 22 February 2002, 02:21   #19
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
@Korodny

And which one ?
RetroMan is offline  
Old 22 February 2002, 07:00   #20
Korodny
Zone Friend
 
Join Date: Sep 2001
Location: Germany
Posts: 658
The cool one
Korodny is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Collection of Amiga Hardware / Software Canada Raqoon MarketPlace 0 17 June 2013 20:56
For Sale: Various Amiga Hardware/Software/Games/Books mk1 MarketPlace 5 19 January 2008 15:01
FS/FA: LOTS of Vintage Amiga Software and Hardware vamigan MarketPlace 3 17 September 2007 08:09
Amiga Hardware & Software for sale AndreasM MarketPlace 0 24 August 2007 20:25
Hardware Prices Enverex MarketPlace 5 22 February 2004 21:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22057 seconds with 11 queries