English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 07 December 2007, 09:39   #1
ATWindsor
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norway
Age: 37
Posts: 40
What emulator-frontend?

I'm thinking of building a dedicated machine for emulating games. (Amiga, snes, mame anf so on). However it would be nice if it was hassle-free and easy to use. And so I have been looking to get a front-end. The maximus arcade-frontend seems very nice (http://www.maximusarcade.com/index.htm), however it doesn't seem to have the neat features of for instance lemon amiga, where all the games are set up with a working config, lemom amiga however hasen't got as nice an interface, and is just for amiga.

So Im looking for solutions/tips on other frontends/general advice. Any help is very welcome.

AtW
ATWindsor is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 December 2007, 19:52   #2
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,928
GameBase is the only one I can think of.
There's already the excellent GameBase Amiga and others for NES, SNES, Commodore 16/+4 and of course Commodore 64.
There are others aswell.
Retroplay is offline  
Old 07 December 2007, 20:14   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Maybe some of the Frontends mentioned in this thread will do most of what you want?

... Good menus/frontends.
DamienD is offline  
Old 07 December 2007, 20:45   #4
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,176
Send a message via MSN to dlfrsilver
Amigame for amiga, it's the most simple and easy
dlfrsilver is offline  
Old 09 December 2007, 00:43   #5
ATWindsor
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norway
Age: 37
Posts: 40
Thanks for the tips guys, I'm looking into some frontends now. But it seems none of them has that neat feture of lemon-amiga that has configurations for "all" the games, and also selcts the "right" adf-files. But then it occured to me that it might be possible to send WinUAE just the name of the config-file with a command-line. So to sum up, is there a way to export all the configs lemon-amiga creates to a folder? (so I can use these configs from the front-end)
ATWindsor is offline  
Old 09 December 2007, 00:47   #6
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,746
Try Gamebase Amiga, it's superior to Lemon Amiga. All games are preconfigured and ready to play. Even WHLoad games are supported.

http://gbamiga.elowar.com/

Last edited by Retro-Nerd; 09 December 2007 at 00:53.
Retro-Nerd is offline  
Old 09 December 2007, 01:37   #7
Charlie
. . Mouse . .
Charlie's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nowhere
Age: 49
Posts: 1,792
You could go crackers with this:
3D arcade

You Tube
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]

Maybe a bit OTT?
I've seen setup's with rooms full of retro-computers & consoles too, not just arcade cabs.
Charlie is offline  
Old 09 December 2007, 01:38   #8
ATWindsor
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norway
Age: 37
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Try Gamebase Amiga, it's superior to Lemon Amiga. All games are preconfigured and ready to play. Even WHLoad games are supported.

http://gbamiga.elowar.com/

Ok, thanks for the tip. But I'm still looking for a "clean" frontend that can be navigated without keyboard and mouse, and on a TV. So do you know if its possible to export the config-files in Gamebase Amiga?

AtW
ATWindsor is offline  
Old 09 December 2007, 01:41   #9
ATWindsor
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norway
Age: 37
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by Charlie View Post
You could go crackers with this:
3D arcade

You Tube
[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]

Maybe a bit OTT?
I've seen setup's with rooms full of retro-computers & consoles too, not just arcade cabs.
Hehe, seems a bit unpractical and work-consuming to me, but thanks for a nice link, I never even new something like this existed

AtW
ATWindsor is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
where is kgload frontend? s4m project.KGLoad 6 04 May 2012 02:10
Get all HOL box scans for emulator frontend bLAZER Retrogaming General Discussion 7 06 January 2011 15:39
Amiga Emulator! - Frontend Based On Winuae [2008] whoknows Amiga scene 9 25 June 2008 01:54
Amiga / Emulator Frontend misguided_fool Retrogaming General Discussion 22 04 April 2006 13:10
Frederic's Emulator inside and Emulator thread Fred the Fop Retrogaming General Discussion 22 09 March 2006 08:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18278 seconds with 11 queries