English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 14 November 2007, 14:11   #1
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
WinUAEX Final? version released (with source)

For anyone who's interested XPort has now released a final batch of emulators, mostly with only GUI fixes, one of which includes WinUAEX.

It's a great port of WinUAE and I've had a lot of fun out of it.

He's also released the source for each and every one of his emulator ports so that anyone who wishes to take over any of his projects can do.

More info is over at the xbox-scene forums.
killergorilla is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 November 2007, 15:04   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
I already have the XDK and Visual Studio up and running.

Hopefully (Pwease?) Toni Wilen will accept SENSIBLE questions on upgrading the WinUAE core that WinUAEX uses.

XPORT tried to move to the latest version of the WinUAE source a while ago but it was too slow on the XBOX's 733MHz celeron.

Getting a few emulation bug-fixes in, such as the BPLCON3 BRDRBLNK, and RIGHT BORDER colours etc. which shouldn't affect emulation speed would be excellent (cos they really p!ss me off).
alexh is offline  
Old 14 November 2007, 15:10   #3
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Yeah I was about to post them in my first post but I couldn't put it in simple enough words other than "screen leaking on the right"

It would be a great fix though, it's really noticeable on some games.

I'm sure Retroplay would appreciate fixing the DF0:???? when there is no adf in DF0: as well.

Other than that the only gripe I have was the graphics bugs in Super Stardust but I've not really been using many AGA games anymore as I've realised the xbox isn't powerful enough. So I wouldn't really care if this wasn't fixed.
killergorilla is offline  
Old 14 November 2007, 15:22   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
Merging bits and pieces is near-impossible because too many things have changed.

It is probably easier to just update to latest and then remove "useless" features than try to add missing features to "ancient" codebase.
Toni Wilen is offline  
Old 14 November 2007, 15:23   #5
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Well there we go!

Ah well, we had our dreams.
killergorilla is offline  
Old 14 November 2007, 15:47   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
I'm going to try and find out exactly which version of WinUAE it is based on.

Maybe then just do as Toni says, update to the latest and slowly #ifdef or template bits out until it's fast enough.
alexh is offline  
Old 14 November 2007, 16:10   #7
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Well I wish you luck mate, as I said, I'd love those features added but if you can't get it going well enough then I'll still be happy with WinUAEX as it is.

I can't offer a lot of help but I'm a willing beta tester if you need someone else to test it out.

Keep us informed!

EDIT: Oh and for info I found this in the readme of v1

- Excellent compatibility - ported from WinUAE 0.8.27
killergorilla is offline  
Old 14 November 2007, 16:17   #8
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Go for it..... even tho I am selling my Xbox!!! Is there a UAE for PS2 and is it any good I wonder?
Methanoid is offline  
Old 14 November 2007, 16:22   #9
Graham Humphrey
Global Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 31
Posts: 10,975
I'm pretty sure there is, I swear I've read about it on here before, somewhere.
Graham Humphrey is offline  
Old 14 November 2007, 16:27   #10
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
http://www.volny.cz/molej/ps2/uae.htm

I don't know if it's a good port.
Retro-Nerd is offline  
Old 14 November 2007, 16:49   #11
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
http://www.volny.cz/molej/ps2/uae.htm

I don't know if it's a good port.
Very useful. I shame there is no homebrew on 360 or PS3
alexh is offline  
Old 14 November 2007, 16:51   #12
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
Quote:
Originally Posted by killergorilla View Post
EDIT: Oh and for info I found this in the readme of v1 - Excellent compatibility - ported from WinUAE 0.8.27
I read that, but I wondered if that was accurate by the time it got to v16?
alexh is offline  
Old 14 November 2007, 17:35   #13
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Yeah good question, I saw your post on xbox-scene so here's hoping you get a reply soon!
killergorilla is offline  
Old 14 November 2007, 19:54   #14
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,928
Quote:
Originally Posted by killergorilla View Post
I'm sure Retroplay would appreciate fixing the DF0:???? when there is no adf in DF0: as well.
You bet.
Btw I nearly choked in my coffee when I read the front news page on Xbox-scene. XPort has been busy lately.
Retroplay is offline  
Old 16 November 2007, 12:54   #15
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Alex, not sure id you saw the news item about uae having a core update?

Might be worth checking out as it's more likely to demand less resources.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=33159

Last edited by killergorilla; 16 November 2007 at 13:13.
killergorilla is offline  
Old 29 November 2007, 06:03   #16
sine
Registered User
sine's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: diskdrive df0
Posts: 10
Lightbulb winuaex :bugged black blank screen bordom!

hello folks!!

i hijacked k'gorillas post,sorry new to forum?
(must learn to post-looked in help no>how to post thread?erm)
i hope someone can help me?

but i have a bug in winuax v14

i used to have noprobs running disk images whatsoever os config's or kickstart, i could get all games running, even games like stardust or super stardust-and;not much on screen verification on loading is there fellas?, unless you posess the natural gift of amigaload jedi sense(tm) the skills only learnt by years of disk swapping on the real deal.

anyway here is my problem:

1. some games load ok eg: bobs bad day-anthrox+11 (loads all the time) and displays the cracktro as normal! i see it (not black)

2. some games load and you can hear the cracktro music the screen stays black-but when you minimize to select another game
(push thumbstick in) the screen is there in full colour but minimized so the cractro or game is running fine in minimized mode-> in the frozen state-normal for this option.
-but why is the damn screen black on fullscreen display ??

3 i had all my games running perfectly its just doing the black screen with sound thing recently

i conclude my xbox hdd is quite full only about 60mb free on C: and e: could this be the prob?

anyone?

i read something about the sort files option somewhere, sort from top or some bug simular to mine, almost exact i think.

anyone save the day?

kind regards

sine


then i can *excel* at my amiga games
========*\update/* ========= i have installed winaueX v16 and cleared over 2gig off the drives, just incase its a save state config bug ala settings... still no joy problems are still: the black blank screen freezing on game selection-plenty do this but not all. i must say out of all the emus on xbox winuaeX is the most bugged out of all the xbox emus... thankyou.. any professors willing to ferment over this problem or is it like politics-erm no firm answer? thanks again ..sine maybe me kickroms are dodgy..or got corrupted somehow...possible after all they are s/w now! or just maybe the emu needs pal50 not ntsc or pal60, dash check about to take place- can i fix it with single self diognosis?? prolly not!! eureka dr heinz wolfe!


Last edited by sine; 29 November 2007 at 17:36. Reason: update s/w
sine is offline  
Old 05 February 2008, 00:22   #17
rare_j
Zone Friend

rare_j's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 754
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
I'm going to try and find out exactly which version of WinUAE it is based on.

Maybe then just do as Toni says, update to the latest and slowly #ifdef or template bits out until it's fast enough.
Did you get anwhere with this alexh?
rare_j is offline  
Old 05 February 2008, 10:28   #18
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
It's too old, the differences are too great compared to the latest version.

You'd have to get the source code for every release from the one used in WinUAEX and now and introduce bits slowly.
alexh is offline  
Old 05 February 2008, 15:41   #19
rare_j
Zone Friend

rare_j's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 754
Sad to hear that... I wonder how much work would be involved to port over a newer core and then try to take out various features that slow it down... probably a lot.
rare_j is offline  
Old 05 February 2008, 16:51   #20
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
If you want to have a go I've got the tool-chain & build sorted.

You cannot just swap all the old files for all the new files BTW
alexh is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Galactic - was a final version released? Heavy Stylus request.Old Rare Games 6 08 May 2009 00:45
[a1200] Stepfive final freeware version released ricco59 News 26 31 December 2007 20:41
WINUAEX V9 Just released !!! synchro Amiga scene 16 24 April 2006 00:49
WinUAEX V10 just released !!! synchro Amiga scene 6 10 April 2006 05:49
WinUAEX V6 !!!! Released !!!! synchro Amiga scene 23 09 September 2005 12:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22864 seconds with 11 queries