English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 22 October 2007, 03:28   #21
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
and where did you read this?
I heard the announcement on the live broadcast from the show. It was stated that OS4 for Classics will be released on 30/11/07. The package will contain a boot floppy, a CD-ROM and a manual. Pricing was not mentioned.
Stokey is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 October 2007, 03:32   #22
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Minuous View Post
BTW I wonder why it needs 64Mb just to boot...it does sound rather bloated if it needs such extraordinary amounts of RAM. I doubt many classic Amigas are going to have so much memory.
I doubt that there are many PPC users with less than 64MB or RAM. That's like fitting a diesel engine in a Ferrari.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 03:33   #23
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by amigarobbo View Post
64meg of ram to boot, it's like Vista all over again!
No, it's not even close.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 04:55   #24
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
Quote:
Originally Posted by Stokey View Post
No, it's not even close.
its only out by a factor of 10.... which is 2 in Binary... so kinda close
Zetr0 is offline  
Old 22 October 2007, 09:21   #25
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,358
Send a message via Skype™ to Jope
Hahah, as if. :-D

Oh well, if it DOES ship, I have a broken CSPPC that will probably have to be sent to JJ B to get un-broken. ;-)
Jope is offline  
Old 22 October 2007, 12:26   #26
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey View Post
Indeed, a link would be nice.
http://amigaworld.net/modules/newbb/...24512&forum=33
http://www.amiga.org/modules/news/ar...p?storyid=7499
Bamiga2002 is offline  
Old 22 October 2007, 13:32   #27
Graham Humphrey
Global Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 31
Posts: 10,974
Thanks.... that shut me up

Though it wouldn't surprise me at all if it was delayed...
Graham Humphrey is offline  
Old 22 October 2007, 13:44   #28
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Minuous View Post
BTW I wonder why it needs 64Mb just to boot...it does sound rather bloated if it needs such extraordinary amounts of RAM. I doubt many classic Amigas are going to have so much memory.
Maybe because this is a modern OS, not 3.1 with some patches. As for 64MB being bloated, cell phone OSes need more than that.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 13:46   #29
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey View Post
Thanks.... that shut me up

Though it wouldn't surprise me at all if it was delayed...
Of course it wouldn't be a surprise, it's 6 years late and every year there's been an announcement that it would be out by Christmas.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 13:55   #30
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
also there is no g-rex support, and there is no support for the DMA hack that the Mediator does.... bah...
keropi is offline  
Old 22 October 2007, 14:52   #31
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 43
Posts: 2,443
Actually you have got it all wrong!. Due to a small printing error the release date is NOT Nov 30th 2007, its actually 30th of Nov 2070 !!.

Now that this has been cleared up, we can now move on and forget about Amiga Inc and its incompetence or is that impotence !?!?. Maybe its both.
blade002 is offline  
Old 22 October 2007, 15:28   #32
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
also there is no g-rex support, and there is no support for the DMA hack that the Mediator does.... bah...

Yeah, that really blows if you have an A1200

Then you have to wrestle with clockport soundcards to get 16bit sound and PCMCIA Nic's

A4000/A3000 have it better though that can use both Zorro + PCI cards
AMIGAZ is offline  
Old 22 October 2007, 16:04   #33
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
bah! OS4!!!

I WANT OS4 x86!!!!!

truth be said theres most likely a patch to come out for G-Rex and Mediator uses i am sure.... but still....
Zetr0 is offline  
Old 22 October 2007, 16:18   #34
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by AMIGAZ View Post
Yeah, that really blows if you have an A1200

Then you have to wrestle with clockport soundcards to get 16bit sound and PCMCIA Nic's

A4000/A3000 have it better though that can use both Zorro + PCI cards
Correction. All Mediators use the same DMA hack, so A4000/A3000 users with Mediators are in the same position. I believe the Prometheous will work correctly, but I'm not certain.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 16:21   #35
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Zetr0 View Post
bah! OS4!!!

I WANT OS4 x86!!!!!

truth be said theres most likely a patch to come out for G-Rex and Mediator uses i am sure.... but still....
I doubt it. The devs have said they have no G-Rex docs, hence no support. Can't see that changing any time soon. As for the Mediator, no amount of programming can modify the way it works, so no change there either.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 16:26   #36
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,941
Quote:
Originally Posted by Stokey View Post
I believe the Prometheous will work correctly, but I'm not certain.
Prometheus doesnt support DMA at all. There was going to be a patch coming out but with the death of Matay I find it unlikely.
alexh is offline  
Old 22 October 2007, 16:34   #37
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by Stokey View Post
Correction. All Mediators use the same DMA hack, so A4000/A3000 users with Mediators are in the same position. I believe the Prometheous will work correctly, but I'm not certain.
I know, what I meant is that ZIII users can use ZIII nic's, soundcards etc and don't have to have any hackish clockport hardware haning around on the A1200 mobo.
AMIGAZ is offline  
Old 22 October 2007, 17:01   #38
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by AMIGAZ View Post
I know, what I meant is that ZIII users can use ZIII nic's, soundcards etc and don't have to have any hackish clockport hardware haning around on the A1200 mobo.
It's still not perfect for Z3 hardware, as far as I can make out most hardware will be limited to 68k drivers. A few graphics cards will be the exception.
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 17:03   #39
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Prometheus doesnt support DMA at all. There was going to be a patch coming out but with the death of Matay I find it unlikely.
Well I did say I wasn't sure about that. I was going by a post made by a Prometheous user on another board. Guess he's in for a dissappointing discovery
Stokey is offline  
Old 22 October 2007, 17:11   #40
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by Stokey View Post
It's still not perfect for Z3 hardware, as far as I can make out most hardware will be limited to 68k drivers. A few graphics cards will be the exception.
True but if the 68k JIT is as good as in MorphOS PowerUP I'm not going to complain
AMIGAZ is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KGWHD - KG's WHDLoad Requests - Sept/Oct/Nov/Dec 2007 killergorilla project.Killergorilla's WHD packs 128 23 October 2010 19:31
DENEB, Running it under OS4 Classic AmigaFun support.Hardware 8 22 September 2010 21:48
OS4.0 classic fastfilesystem Bamiga2002 support.WinUAE 2 29 July 2009 14:20
Wanted: OS4.0 Classic scrappysphinx MarketPlace 1 07 March 2009 17:51
OS4 classic installation orange support.Apps 15 09 March 2008 16:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.37981 seconds with 12 queries