English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 27 September 2007, 19:54   #1
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,133
pfs3 on winuae ?

can i use pfs3 with winuae?
hdf ? or true amiga hard disk
turrican3 is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 September 2007, 20:21   #2
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
PFS3 doesn't work on winuae on HDFs but SFS yes it works

PFS3 is optimized for speed on real amigas....no sense to install it on winuae cause sfs works very well and fast
laser is offline  
Old 27 September 2007, 20:30   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Right..... and why shouldn't it work? You sure you know what are you talking about?
Toni Wilen is online now  
Old 27 September 2007, 20:55   #4
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Right..... and why shouldn't it work? You sure you know what are you talking about?
I tested PFS3 long time ago on winuae and not worked

but with all modifications you have made maybe now yes it works

you have the correct answer


anyways I think no make sense on winuae cause SFS is fast there
but on a real amiga I recommend PFS3 for speed

also PFS3 gets about 10-15 % of the partition for cache or something like that...

you got for example a 100mb partition but when formatted with PFS3 you get only 90mb for data...you lost some diskspace
laser is offline  
Old 27 September 2007, 20:57   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
I don't care how PFS3 works but I get annoyed when someone says "it does not work. the end." Sorry
Toni Wilen is online now  
Old 27 September 2007, 22:11   #6
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
I use PFS3 since the beginning when HDFs in RDB mode appeared and it always worked. I never used the "conventional HDF with file system loaded by WinUAE" method, though.
thomas is offline  
Old 29 September 2007, 02:37   #7
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,133
the serial number was in the doc because i don't find my doc !!!!
turrican3 is offline  
Old 29 September 2007, 02:40   #8
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,133
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
I use PFS3 since the beginning when HDFs in RDB mode appeared and it always worked. I never used the "conventional HDF with file system loaded by WinUAE" method, though.
Is it more fast ?
turrican3 is offline  
Old 29 September 2007, 07:50   #9
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
Is it more fast ?
WinUAE is so fast that I don't notice any difference. I didn't do any benchmarks, though.
thomas is offline  
Old 29 September 2007, 12:42   #10
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,133
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
WinUAE is so fast that I don't notice any difference. I didn't do any benchmarks, though.
there is no interest to install pfs3 then ?
turrican3 is offline  
Old 29 September 2007, 17:20   #11
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
I am not sure what kind of answer you expect. I have installed it, it works and I am happy. I cannot tell you if you should be interested or not. If you are interested, then try it out, it does not hurt.
thomas is offline  
Old 29 September 2007, 19:43   #12
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Speed isn't the only "feature" between filesystems..
Toni Wilen is online now  
Old 29 September 2007, 20:04   #13
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
Is it more fast ?
pfs3 is ultrafast....much faster than sfs or ffs
but on a real amiga

on winuae I don't know cause I haven't tested it....like thomas writed...winuae is so fast....maybe on winuae doesn't make much diference
laser is offline  
Old 29 September 2007, 21:41   #14
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
there is no interest to install pfs3 then ?
Speed isn't the only advantage of PFS3. It has features to limit files that continuously grow, such as log files. It also allows you to recover deleted files. Not forgetting that it is an atomic filesystem, so a crash during a disk write shouldn't trash your partition. If you want these features, use PFS3.
Stokey is offline  
Old 29 September 2007, 22:00   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
Originally Posted by Stokey View Post
Speed isn't the only advantage of PFS3. It has features to limit files that continuously grow, such as log files. It also allows you to recover deleted files. Not forgetting that it is an atomic filesystem, so a crash during a disk write shouldn't trash your partition. If you want these features, use PFS3.
SFS also has similar features and also is still under development. There is no clear "winner".

(and under emulation you get all those features automagically if you use directory emulation)
Toni Wilen is online now  
Old 30 September 2007, 14:22   #16
Stokey
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jedi Temple, Coruscant
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
...There is no clear "winner"....
I never said there was.
Stokey is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PFS3 or PFS3 SCSI Direct xalakibaniou project.ClassicWB 105 27 July 2013 22:08
PFS3 why cant i... zharn support.Apps 9 27 January 2013 06:27
Need help from the developers out there for PFS3 gulliver Coders. General 3 17 February 2011 17:44
PFS3 error: INVALID PFS3 COPY !!! WTF? keropi support.Apps 10 18 March 2008 22:30
Pfs3 Hewitson request.Apps 3 22 December 2007 14:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17580 seconds with 11 queries