English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 26 September 2007, 20:43   #1
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Cauldron 1- Brand new remake for PC released

Hi Folks!
After 3 Months of work, the new "Cauldron 1 Remake" is finished now!







Please visit my website and download the actual game there

(You can open the download page by click on the "Cauldron" logo.

Have fun and enjoy my new remake!

Cheers, Markus
Devilmarkus is offline  
AdSense AdSense  
Old 26 September 2007, 20:57   #2
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Looks & sounds awesome, Markus. But is it possible to do a better scrolling, very blurry imho?
Retro-Nerd is offline  
Old 26 September 2007, 21:07   #3
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 37
Posts: 3,412
Great, Markus.

P.S.: Your 3" drive still works fine.
viddi is offline  
Old 26 September 2007, 21:10   #4
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Looks & sounds awesome, Markus. But is it possible to do a better scrolling, very blurry imho?
Hi Nerd,
Sorry, there is no better scrolling possible.
It is set to 15 FPS to make it possible to run the game on older systems, too.
(If someone wants, I can give him the Gamemaker 7.0 Pro - .GMK file so he/she can improve this game for him/herself )

Quote:
Originally Posted by viddi View Post
Great, Markus.

P.S.: Your 3" drive still works fine.
Thanks!
Nice to hear, that my old drive is still working!
If you have new or old CPC stuff, please let me know!
(I now connected a 3,5" drive to my 464 but am searching for a cable for my 6128 to connect it, too)
Devilmarkus is offline  
Old 26 September 2007, 21:22   #5
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Devilmarkus View Post
Hi Nerd,
Sorry, there is no better scrolling possible.
It is set to 15 FPS to make it possible to run the game on older systems, too.
(If someone wants, I can give him the Gamemaker 7.0 Pro - .GMK file so he/she can improve this game for him/herself )
Thanks for the info, maybe someone is interested in speedup the framerate. Looks probably awesome with 50 FPS.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 September 2007, 21:32   #6
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Thanks for the info, maybe someone is interested in speedup the framerate. Looks probably awesome with 50 FPS.
Yes... but the framerate sets the speed for the game
So you can play the game with 4x speed
Devilmarkus is offline  
Old 26 September 2007, 21:35   #7
Thalion
Amiga Collector

Thalion's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Germany
Age: 34
Posts: 643
Well done.
Think i will playe some rounds today.
Thalion is offline  
Old 26 September 2007, 21:40   #8
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Devilmarkus View Post
Yes... but the framerate sets the speed for the game
So you can play the game with 4x speed
A limitation of Gamemaker 7.0 Pro?
Retro-Nerd is offline  
Old 26 September 2007, 21:40   #9
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Thalion View Post
Well done.
Think i will playe some rounds today.
Thanks!
Please answer me, if the game is working.
I had some trouble in the past but I hope, that with V2.4 all problems will be removed!

P.S.: I wrote you an email
Devilmarkus is offline  
Old 26 September 2007, 21:41   #10
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
A limitation of Gamemaker 7.0 Pro?

Hummm... no limitation... But I constructed everything based on 15 fps.
You can build your project to each framerate you want... I desired 15 FPS like the original game
Devilmarkus is offline  
Old 26 September 2007, 21:44   #11
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 37
Posts: 3,412
@ Devilmarkus:

I might have a cable for you!
IŽll send you a mail tonight or tomorrow, okay?
viddi is offline  
Old 26 September 2007, 21:45   #12
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by viddi View Post
@ Devilmarkus:

I might have a cable for you!
IŽll send you a mail tonight or tomorrow, okay?
Ok, thank you!
Devilmarkus is offline  
Old 26 September 2007, 23:59   #13
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
excellent
keropi is offline  
Old 27 September 2007, 17:06   #14
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Thanks for this remake/update, I'm getting it now
jmmijo is offline  
Old 27 September 2007, 17:38   #15
DrF
Blessed A1200 Of TeH Rat
DrF's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bham, UK
Age: 35
Posts: 497
Looks very good, dont know if its me, but I think I found a small animation bug, if you walk say left and then walk right fast enough the animation stops and you kinda walk with no animation (the broom stops moving)
DrF is offline  
Old 28 September 2007, 00:06   #16
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by DrF View Post
Looks very good, dont know if its me, but I think I found a small animation bug, if you walk say left and then walk right fast enough the animation stops and you kinda walk with no animation (the broom stops moving)
Hi Drf,
I know about this "bug" can't solve it now... sorry


--------------------------------------------


Big update avaiable now!

I made a lot of improvements to version 2.5 which is avaiable now for download!

The changes:
- Now there are 3 music-tunes in the game!!!
1 for menu, credits, messages etc...
1 for the world
1 for the caves

- All audio is now external in seperate folders!

- If the witch enters a cave, it is not possible to exit the cave immediately.
This I made, because lots of people asked about this. If they entered a
cave, the often were thrown out of it... Now you have to wait a few
seconds to be able to leave a cave.

- Some improvements and cleaned-up the sources

Cheers, Markus
Devilmarkus is offline  
Old 28 September 2007, 11:02   #17
DrF
Blessed A1200 Of TeH Rat
DrF's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bham, UK
Age: 35
Posts: 497
@Devilmarkus

Not a problem its a good game
I'm just looking for things while I play so you may fix them one day

About caves, when I entered a cave I walked straight back out I was walking left as I went into the cave so when the cave came on the screen the which was walking left as if to exit the cave, it all happend so fast.
DrF is offline  
Old 28 September 2007, 11:48   #18
Steve
Kickstarter Addict!
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 2,123
Quote:
Originally Posted by DrF View Post
About caves, when I entered a cave I walked straight back out I was walking left as I went into the cave so when the cave came on the screen the which was walking left as if to exit the cave, it all happend so fast.
Devilmarkus has already explained that this bug is fixed. Can't you read?
Steve is offline  
Old 28 September 2007, 12:08   #19
DrF
Blessed A1200 Of TeH Rat
DrF's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bham, UK
Age: 35
Posts: 497
He wrote :

If the witch enters a cave, it is not possible to exit the cave immediately.
This I made, because lots of people asked about this. If they entered a
cave, the often were thrown out of it... Now you have to wait a few
seconds to be able to leave a cave.

My problem was that the which kept walking, and went right out again.
Also I do have reading/writing problems.
DrF is offline  
Old 28 September 2007, 15:52   #20
Devilmarkus
Registered User
Devilmarkus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by DrF View Post
He wrote :

If the witch enters a cave, it is not possible to exit the cave immediately.
This I made, because lots of people asked about this. If they entered a
cave, the often were thrown out of it... Now you have to wait a few
seconds to be able to leave a cave.

My problem was that the which kept walking, and went right out again.
Also I do have reading/writing problems.
I hope, everthing is fine now
If you walk left, and enter a cave, you cannot leave the cave immediately after entering...
Devilmarkus is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gem'X sort-of-remake released farfromsleep Retrogaming General Discussion 3 01 August 2013 18:59
BatMan remake released tomcat666 Retrogaming General Discussion 49 03 March 2011 22:54
Super Obliteration remake v1.0 released caffeinekid Retrogaming General Discussion 12 27 June 2008 21:23
excellent Cauldron PC clone/remake s2325 Retrogaming General Discussion 15 29 July 2007 00:01
Head Over Heels remake RELEASED ! tomcat666 Retrogaming General Discussion 53 14 August 2004 15:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26468 seconds with 11 queries