English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 22 September 2007, 15:19   #41
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 38
Posts: 1,580
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
you cant hit the metal with rtg so you have some overhead using the rtg libs which will reduce performance. OnEscapee takes quite a hit with rtg but i guess this goes though somekind of planner 2 chunky convertion which would help .
Mad-Matt is online now  
AdSense AdSense  
Old 22 September 2007, 18:06   #42
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002 View Post
What's your problem? I didn't say i *believe* in the patch, just that i wanted someone to test and post the results here. I myself haven't tried the patch ever.
ah Ok...sorry

but if you never tryed that patch don't do it....is fake....it doesn't speed up anything


bye
laser is offline  
Old 22 September 2007, 18:55   #43
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,941
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
you cant hit the metal with rtg so you have some overhead using the rtg libs which will reduce performance. OnEscapee takes quite a hit with rtg but i guess this goes though somekind of planner 2 chunky convertion which would help .
RTGMaster "hits the metal" for the gfx cards it supports.
alexh is offline  
Old 22 September 2007, 18:57   #44
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
btw, I get about 20-25 fps during the game... on my computer using winuae

on my amiga 1200+apollo 1240/40mhz I remember about 10-15 fps

controlled by tkgpatch & fps display option

Bamiga2002...please post your numbers
laser is offline  
Old 22 September 2007, 19:08   #45
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by laser View Post
btw, I get about 20-25 fps during the game... on my computer using winuae

on my amiga 1200+apollo 1240/40mhz I remember about 10-15 fps

controlled by tkgpatch & fps display option

Bamiga2002...please post your numbers
See my sig, my beloved A1200 is in parts...again...hoping to rebuild soon .
Bamiga2002 is offline  
Old 22 September 2007, 20:02   #46
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 38
Posts: 1,580
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
RTGMaster "hits the metal" for the gfx cards it supports.
does it support any particular card ?

I just see rtgmaster as a way to unify rtg like ahi does for sound. program once for rtgmaster and it will sort out aga/p96/cgx support.
in the case of rtgmaster the app would have to be os freindly so likely some speed penalty just for that, thenthe hit with rtgmaster using the relevent hardware driver api. Im not aware of a particular card where rtgmaster will control it itself.

often wished a particular game would demand cgx4 for its hardware acceleration features instead of relying on rtgmaster which only uses cgx3 features.
Mad-Matt is online now  
Old 22 September 2007, 20:25   #47
Steve
Kickstarter Addict!
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 2,122
Quote:
Originally Posted by laser View Post
but if you never tryed that patch don't do it....is fake....it doesn't speed up anything.
Laser, do me a favour and shut your stupid trap. You don't don't know jack shit about anything as you have so ably demonstrated in many of your pathetic posts on this board.

The patch isn't fake and makes a huge difference in speed as I have already stated! Now shut the fuck up you idiot!
Steve is offline  
Old 22 September 2007, 22:19   #48
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 44
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
Laser, do me a favour and shut your stupid trap. You don't don't know jack shit about anything as you have so ably demonstrated in many of your pathetic posts on this board.

The patch isn't fake and makes a huge difference in speed as I have already stated! Now shut the fuck up you idiot!
ATTENTION ATTENTION moderators insults here

btw,
mmmmm...Steve I see that you are not an english gentleman
please check the link:

http://members.cox.net/dr.manners/index.html
laser is offline  
Old 23 September 2007, 13:06   #49
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,941
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
does it support any particular card ?
RTFM mate, it supports many cards directly and also supports P96 and CGX.
alexh is offline  
Old 23 September 2007, 15:39   #50
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 38
Posts: 1,580
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
so basicaly thats a no then, it does onlt use the api and doesnt support a direct mode
Mad-Matt is online now  
Old 25 September 2007, 14:31   #51
Grex
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Austria
Posts: 46
@laser:

Are you aware of the fact, that you can switch to fullscreen using the Enter-Key? What do your FPS-values refer to? Fullscreen?
I have no clue how fast it is on a Peecee, but on a real Amiga, the RTG-Version is definitely the fastest possible.
Grex is offline  
Old 21 July 2008, 13:30   #52
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
How do you display fps in AB3D2?
DDNI is offline  
Old 17 November 2010, 18:21   #53
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,810
What you get are slightly modified / reskinned levels (a few new secret areas here and there), reworked weapon models (alas some of the animations are too fast in UAE), new monsters, effects etc.

I was rather pleased with the models (reworked the shotgun, assualt rifle has ejecting brass, muzzle flash, grenade launcher has rotating circular clip, also added a chain gun), making them with the provided editors was a complete bitch.

Due to extra models, sprites and textures, I think it may need more RAM than the original. It has never been tested with less than 68040 / 16MB. For some reason, the mod really does not like the RTG patch and will crash fairly quickly


http://www.amiga.org/forums/showthre...t=55224&page=5
s2325 is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alien Breed 3D II v1.1 (turbo patch) Psygore project.WHDLoad 56 14 July 2015 13:57
Alien Breed 3D II : The Killing Grounds code booklet alexh support.Games 22 23 October 2012 15:58
Working WinUAE config for Alien Breed and Alien Breed II takeobass support.WinUAE 2 22 July 2008 15:48
Alien Breed 3D 2 - The Killing Grounds Ironclaw support.Games 12 13 September 2005 14:07
Alien Breed 3D2 - RTG version Korodny request.Old Rare Games 0 13 March 2002 06:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17834 seconds with 11 queries