English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 07 August 2007, 23:55   #1
mrbob2
Registered User

mrbob2's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: sheffield
Posts: 329
Anyone using the new GP2X amiga emu?

Its ACE!! currently on vesion 0.7.2a it runs at full speed with sound and can play many games perfect. At the moment im playin team 17s arcade pool but as i have a 4gb disc full of games theres plenty to try out. Anyone else using this emu? at the mo its only emulating a 1.3 amiga 500 but it does the job very well indeed.
mrbob2 is offline  
AdSense AdSense  
Old 08 August 2007, 00:58   #2
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 46
Posts: 1,386
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
Yes - me - brilliant!!

currently playing TVSports FOotball
stainy is offline  
Old 08 August 2007, 01:11   #3
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Yeh I've been mostly playing Wings on it, it's a very impressive release indeed.
Belgarath is offline  
Old 08 August 2007, 09:41   #4
mrbob2
Registered User

mrbob2's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: sheffield
Posts: 329
Yay! shame it doesnt support zip files tho and most of the time i get a black screen when loading (usual amiga screen etc) and as theres no track number indicator i have no idea if the game is loading or not. Team 17s arcade pool works great BUT takes literally 5 mins to load.
mrbob2 is offline  
Old 08 August 2007, 09:52   #5
CHook/OTT
Super Hang-On King
CHook/OTT's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Manchester
Age: 42
Posts: 364
Me too, I've restarted playing Fury of the Furries. The latest release is fantastic, Can't believe they've got it up to speed (and quite a few didn't think it was possible)

Critical seems keen to take over the reigns again and iron out a few niggles and implement save states so i don't think we've seen the last release just yet



PS. Is it me or does save to disk no longer work?
CHook/OTT is offline  
Old 08 August 2007, 10:16   #6
stainy
Zone Friend
stainy's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Concord, NC, USA
Age: 46
Posts: 1,386
Send a message via ICQ to stainy Send a message via MSN to stainy
Quote:
Originally Posted by CHook/OTT View Post
Me too, I've restarted playing Fury of the Furries. The latest release is fantastic, Can't believe they've got it up to speed (and quite a few didn't think it was possible)

Critical seems keen to take over the reigns again and iron out a few niggles and implement save states so i don't think we've seen the last release just yet



PS. Is it me or does save to disk no longer work?
Save to disk as in your settings staying ??

it dosn`t work for me... have to set them each time!
stainy is offline  
Old 08 August 2007, 12:13   #7
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 864
Quote:
Originally Posted by mrbob2 View Post
Yay! shame it doesnt support zip files tho and most of the time i get a black screen when loading (usual amiga screen etc) and as theres no track number indicator i have no idea if the game is loading or not. Team 17s arcade pool works great BUT takes literally 5 mins to load.
Try setting the status line to "on" while loading. The track indicator is the same as in UAE.

D.
Dunny is offline  
Old 08 August 2007, 12:15   #8
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 864
Quote:
Originally Posted by stainy View Post
Save to disk as in your settings staying ??

it dosn`t work for me... have to set them each time!
There's a script in there called "UAE4all-tweak.gpu" or somesuch - it's plain (unix) text, just edit that and set your settings in there. Just don't use notepad if you're in windows.

D.
Dunny is offline  
Old 08 August 2007, 13:12   #9
aldo
Registered User
aldo's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Scotland
Posts: 125
I've been thinking a bout getting one for a while, mostly for winuae and mame.
aldo is offline  
Old 08 August 2007, 15:28   #10
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
I want a GP2X
Zetr0 is offline  
Old 08 August 2007, 15:37   #11
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
No you dont, you want a new slimline PSP.

333MHz MIPS CPU,
64Mbyte RAM,
480x270 24-bit LCD,
Hardware 3D Accelerator,
TV Out,
WiFi,
Top Mainstream 3D games,
Good Homebrew scene

Pretty much beats the GP2x on all counts.

Last edited by alexh; 08 August 2007 at 15:42.
alexh is offline  
Old 08 August 2007, 15:39   #12
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
@Alexh

i may already have one of those.... you dont know....


*(quickly kipes alexh's PSP)*......


see told you I had one ..... what do you mean.... they all look the same.....
Zetr0 is offline  
Old 08 August 2007, 16:02   #13
T_hairy_bootson
Workbitch 1.3

T_hairy_bootson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Melbourne, Australia
Age: 40
Posts: 2,028
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
No you dont, you want a new slimline PSP.

333MHz MIPS CPU,
64Mbyte RAM,
480x270 24-bit LCD,
Hardware 3D Accelerator,
TV Out,
WiFi,
Top Mainstream 3D games,
Good Homebrew scene

Pretty much beats the GP2x on all counts.
Yeah I agree with alexh why get the gp2x when you can have slower amiga emulation on a more expensive device with a blury crap screen, Oh and you can also have terrible MAME emulation if you get the psp.

Gp2x has 64meg and tv out for the last two years by the way...

Back on topic: The arm asm cyclone m68k core really has boosted this emus speed through the roof.
T_hairy_bootson is offline  
Old 08 August 2007, 16:05   #14
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #Confefe
Age: 45
Posts: 2,285
Quote:
Originally Posted by Zetr0 View Post
I want a GP2X
I hear ya!

I don't have either one, but I'm planning to pimp Fred and you and make some money to buy one!
Anubis is offline  
Old 08 August 2007, 16:38   #15
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 864
Quote:
Originally Posted by T_hairy_bootson View Post
Yeah I agree with alexh why get the gp2x when you can have slower amiga emulation on a more expensive device with a blury crap screen, Oh and you can also have terrible MAME emulation if you get the psp.

Gp2x has 64meg and tv out for the last two years by the way...

Back on topic: The arm asm cyclone m68k core really has boosted this emus speed through the roof.
Not to mention that with the GP2X it's a case of "drag and drop emulation", whereas with the PSP you have to find a custom OS, downgrade, upgrade, then try to decide whether or not you want to play a new game, or keep your emulators...

An open-source handheld running linux, accessible to anyone that cares to write for it? How can you not want that?

Mind you, the "spritual successor" to the GP2x, designed and built by the leaders of the 2x community may well be on the way by christmas. The currently leaked specs are rather tasty, and make the PSP look quite, quite weak.

D.
Dunny is offline  
Old 08 August 2007, 16:39   #16
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,478
i would get a gp2x if it didnt lack the basics like a bloody d-pad!

thb: i very much doubt the screen will be the same as the one on yours - mine is newer than yours, and i have no complaints about "blur".... i suspect the new model will be better still... no guarentees on that though.

Zetr0 - i doubt you have the new "slimline" model though

alexh - as much as i love the old hacked psp, i think it will be a while before we see the new slimline model homebrew-enabled.


sounds like great work on the emulator. if only there was a decent mips asm 68k core for PSPUAE

lack of save-states is a bit silly... as soon as the gp2x uae has it, you can start abusing the function as some of us have been doing on pspuae for a long time now
Hungry Horace is offline  
Old 08 August 2007, 16:43   #17
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,942
Quote:
Originally Posted by T_hairy_bootson View Post
Yeah I agree with alexh why get the gp2x when you can have slower amiga emulation
Ahem, you say slower, I say more accurate and with good 68020 (A1200) support.

Quote:
on a more expensive device
10 is hardly a bank buster. PSP = 129 RRP, GP2x = 119 RRP

Quote:
with a blury crap screen
I dont really have anything to compare with, but as long as bilinear interpolation is switched off it looks ok to me.

GP2x also has it's faults, the thumbstick is crap and the headphone socket is easily broken.

Quote:
Oh and you can also have terrible MAME emulation if you get the psp.
But that is just an implementation issue. On the PSP you have PERFECT PSOne emulation and reasonable N64 emulation not something that is going to happen on the GP32 _ever_.

Quote:
Originally Posted by Hungry Horace
if only there was a decent mips asm 68k core for PSPUAE
I think if they downgraded to 0.8.22 (UAE4ALL) instead of 0.8.29-WIP4 then that might help

Last edited by alexh; 08 August 2007 at 16:48.
alexh is offline  
Old 08 August 2007, 16:47   #18
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,478
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Ahem, you say slower, I say more accurate and with A1200 support.
A1200? on pspuae?? where my friend? i beg to differ! (unless you know of some other amiga emu for psp?)

(68020, ECS however.... its enough for some CD32 games!)


Quote:
Originally Posted by alexh View Post
I think if they downgraded to 0.8.22 (UAE4ALL) instead of 0.8.29-WIP4 then that might help
please come and discuss this matter further on www.pspuae.com

afaik, uae4all was ported to the PSP "behind the scenes" but was of no improvement over e-uae WIP3 (wip4 is still in progress whilst e-uae revisions are being made btw - HD supports may come with that)
Hungry Horace is offline  
Old 08 August 2007, 17:23   #19
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
If there is anything other than the screen of the PSP i want them to release UMD drives... I think this would seriously open up so much stuff!!

just think... a UMD drive instead of a floppy drive on your amiga... awsome!

and other hand helds would seriously benefit from a hack or two.
Zetr0 is offline  
Old 08 August 2007, 17:27   #20
T_hairy_bootson
Workbitch 1.3

T_hairy_bootson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Melbourne, Australia
Age: 40
Posts: 2,028
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Ahem, you say slower, I say more accurate and with good 68020 (A1200) support.
Read slower, A1200 support? Really? Where? AGA support? Where?


Quote:
Originally Posted by alexh View Post
10 is hardly a bank buster. PSP = 129 RRP, GP2x = 119 RRP
Read more expensive.


Quote:
Originally Posted by alexh View Post
I dont really have anything to compare with, but as long as bilinear interpolation is switched off it looks ok to me.
I do, I have both, once you see the difference you will agree too.

Quote:
Originally Posted by alexh View Post
GP2x also has it's faults, the thumbstick is crap and the headphone socket is easily broken.
I like the thumbstick, it reminds me of a real digital joystick that I had on my amiga making for a more accurate simulation. The people who complain about the stick are generation console kiddies who need a dir pad to be half decent at games. (No offence Horace) The headphone jack was a problem on some first editions only, I have a first edition and have never had this problem. Thas like saying the psp has a dodgy UMD drive because some broke.


Quote:
Originally Posted by alexh View Post
But that is just an implementation issue. On the PSP you have PERFECT PSOne emulation and reasonable N64 emulation not something that is going to happen on the GP32 _ever_.
That is just an implementation issue PSONE is actually emulated at the moment and gets regular updates. Many 2d games running at respectable speeds already.

Anyways how about you threadjackers try UAE4ALL and then comment on the actual topic.
T_hairy_bootson is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga emu on gp2x pubzombie Retrogaming General Discussion 94 07 February 2009 04:17
C64 Boulder Dash: any online emu ? or standalone emu? keropi Retrogaming General Discussion 5 13 November 2007 14:03
New to the Amiga Emu scene, need help! spec New to Emulation or Amiga scene 8 02 November 2006 11:35
New Amiga emu in the works dreamkatcha Amiga scene 11 15 August 2003 22:15
Amiga Emu for the Xbox? Zeewolf Amiga scene 24 15 February 2003 23:11

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28073 seconds with 11 queries