English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 09 January 2002, 01:11   #1
Jim
 
Posts: n/a
Exclamation Aceroms - Amiga TOSEC Dead ?

It appears dead to me. I had a few games to download and the server seems dead.

And if you go to the AceRoms site ( http://www.aceroms.com ) the entire TOSEC section they used to have appears to be missing :-(

The news is in French but I cannot see anything about The Amiga written there.
 
AdSense AdSense  
Old 09 January 2002, 04:09   #2
oldpx
 
Posts: n/a
A few hours ago everything was fine but suddenly the link to "tosec roms" began to lead some other irrelevant page. Luckily I managed to download "it" before it disappeared and I'm willing to help anyone in need of getting something "specifically" from aceroms. I expect it to be up again though.
 
Old 09 January 2002, 04:14   #3
Jim
 
Posts: n/a
You mean you can FTP the server ?

I can't - I have a edited list of everything I want to download but cannot finish it now :-( I don't think the server is busy. I do a traceroute/ping and it takes ages to get there, I think a link in the middle is down or something.

Add this to the fact that the webpages have changed and Aceroms is not the place to be looking for TOSEC Amiga right now !

e.g. trying the following don't work.

ftp://202.101.177.172:8018/Tosec/Commodore Amiga - Games (K-O) (0.17)/King's%20Quest%20V%20%281992%29%28Sierra%29%28Disk%206%20of%208%29.zip
 
Old 09 January 2002, 04:35   #4
oldpx
 
Posts: n/a
I mean I can ftp the games docs apps and installlations sections privately with specific user/pass for a period of time. I can't let this abused for my upload bandwidth is capped at 8kb
 
Old 09 January 2002, 08:24   #5
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Yes it appears to go into the middle of the MAME roms. It starts at about the title NAM 1975 or there abouts.

Since I'm not an HTML coder, I can't tell if the web page is working properly or if it's just this link.
jmmijo is offline  
Old 09 January 2002, 08:29   #6
Guest
 
Posts: n/a
Angry Aceroms.com -doesnt contain adfs anymore?

Where have all adfs gone?
 
Old 09 January 2002, 08:44   #7
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
I've tried connecting to some other TOSEC d/l sites and unfortunately they are too busy to allow me to connect to them.
jmmijo is offline  
Old 09 January 2002, 09:07   #8
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Yes, pity! Everything is gone now!
These ADFs were situated on an FTP, so I think that this FTP has just gone non-public now.
If I'm lucky, I can look @ home where I have my old "Temporary Internet Files" BEFORE (!) I go online from home.
It was an IP using port 8018. Hopefully I can play a trick on it this way.

Last edited by andreas; 09 January 2002 at 09:24.
andreas is offline  
Old 09 January 2002, 09:16   #9
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Jim, I was able to d/l from Aceroms, even though their TOSEC page is hosed. Some nice soul on this board had u/l the entire TOSEC list from Aceroms and I've copied and pasted this really long url into IE6 and low and behold there is was and I just completed the d/l to my drive.

ftp://aceroms:roms@202.101.177.172:8...20-%20Games%20(K-O)%20(0.17)/King's%20Quest%20V%20(1992)(Sierra)(Disk%206%20of%208).zip /url

I figured you wanted the non-German version. Also you could use this same format to d/l disk 7 and 8 as well. You need to change the %206 after the Disk in the parens, make it %207 for disk seven then %208 for disk 8.
jmmijo is offline  
Old 09 January 2002, 10:18   #10
Jim
 
Posts: n/a
Thanks for your help all, but it is indeed working now (the FTP that is).

I had a Getright DL list. I had edited it to about 1000's disks - the best of the collection I have on floppy (ok there were some disks I wanted but never could get back then !!).

It's fixed itself, I think it was a server problem - either their server or one between their server and my comp, the traceroute was very very slow & had high packet loss.
 
Old 09 January 2002, 15:23   #11
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Well @andreas, think you´re out of luck, I just tried it that way, and I cannot even establish any connection and ping to that site gives absolutely no reply
RetroMan is offline  
Old 09 January 2002, 18:08   #12
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Yeah I noticed that too but there were no timeouts which is the real indicator, at least my tracert didn't show any.
jmmijo is offline  
Old 09 January 2002, 18:59   #13
LaundroMat
Junior Member
LaundroMat's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: In the cellar. With your mum.
Age: 42
Posts: 404
Quote:
Originally posted by Jim

I had a Getright DL list.
Getright (and similar tools) do hit the servers very hard. The problem could (have) be(en) related to this. I personally never use GetRight, because I know it aids in bringing heavy traffic to the servers, and it could deny other people a decent connection. (But then I have a very decent broadband connection, so I just don't need that kind of software. I'm in a luxury position, and that's a fine position to be idealistic and altruistic in )
LaundroMat is offline  
Old 09 January 2002, 21:15   #14
birdy-scc
Banned
 
Join Date: Apr 2010
Location: Glasgow
Posts: 231
As long as you set the maximum downloads to one at a time you should be ok using Getright or Flashget.
birdy-scc is offline  
Old 09 January 2002, 21:15   #15
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Yeah, you're correct LaundroMat about the position of not having to use apps like GetRight due to being on a broadband connection. You shouldn't have to use these kinds of apps unless on a dial-up connection.

I myself ran into a problem over at BTTR, I was banned for a day because their autobot thought I was using one of these apps I don't but because the broadband connection is so fast and I was d/l 2 files at once, this most likely triggered it.

But now I take it easy on the server so others can have access too, not just users with bigger pipes
jmmijo is offline  
Old 09 January 2002, 21:16   #16
Guest
 
Posts: n/a
Smile Its back on online now

Yepp, its working again!... whipii =)
 
Old 10 January 2002, 01:55   #17
Ian
HIGH FIVE!!

Ian's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Derby
Age: 39
Posts: 1,898
Aceroms is now fully operational again. As I said in a previous thread, the FTP being down is a usual occurrence, normally at least once a week it happens. This is probably to allow them to update it and such like.

As too the actual web site, maybe someone forgot to dot the i or cross the t in the HTML code and it buggered it up, anyway all is fixed now.

As far as Aceroms is concerned, I can only advise you of one thing and that’s patience. If it's down try it again a day or two later because if we carry on as we are, soon there will be hundreds of threads all covering exactly the same thing that this one covers. (ie Day one: It's not working, day two: It's back up again)
Ian is offline  
Old 10 January 2002, 02:00   #18
oldpx
 
Posts: n/a
heh we all panic quite easily don't we. let's just rename this thread next time it goes down and rename it back to normal when it's fixed
 
Old 10 January 2002, 07:41   #19
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
That's got my vote Burseg
jmmijo is offline  
Old 12 January 2002, 05:14   #20
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Hmm, yesterday and today I seem to be having issues d/l from Aceroms again. Strange however as I can copy/paste the link into another browser window and some of the files will d/l while others will just return a cannot display window error
jmmijo is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WormsDC: Better, but it's not working fully... squirminator2k support.WinUAE 0 21 May 2007 00:24
ACEROMS is back Fissuras Retrogaming General Discussion 2 10 August 2002 02:27
Mods @ Aceroms or alike Djay request.Modules 3 15 April 2002 03:29
Aceroms stainy Amiga scene 12 20 December 2001 00:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.40152 seconds with 11 queries