English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 04 June 2007, 10:54   #1
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 566
Duke Nukem 3d suped up (eDuke32)

I'd been trying to get DN3d working OK under Windows XP using Dosbox and XP's own compatability settings but with no real joy. Then I stumbled across this! It's great! Yes the not-true-3d aliens can look a bit silly at certain angles BUT the gameplay makes up for it. It runs so well and you can tweak it up to something quite tolerable. Go on... have a dabble.
vroom6sri is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 June 2007, 10:56   #2
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
you NEED this:

http://hrp.duke4.net/download.php

look the screenshots HERE
keropi is offline  
Old 04 June 2007, 14:10   #3
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,136
man that's fecking sweet!!
Mick_AKA is offline  
Old 04 June 2007, 20:36   #4
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 566
Aren't they the same? I think eDuke runs HRP.
vroom6sri is offline  
Old 04 June 2007, 22:03   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
ofcourse, get the HRP and it has an installer with both HRP and eDuke ... u only need the original GRP file...
keropi is offline  
Old 04 June 2007, 22:49   #6
mrbob2
Registered User

mrbob2's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: sheffield
Posts: 329
im downloadin now. I have the atomic edition which runs on xp. What the difference with this? im lookin forward to it a LOT. Is it the orig duke 3d but with hi res gfx? sorry to sound dumb lol thanks
mrbob2 is offline  
Old 04 June 2007, 22:53   #7
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
no worries, it has high-res gfx, high resolutions (duh!) and full 3D models for 98% of enemies/weapons/etc... it really makes it shine, the good gets better!
keropi is offline  
Old 04 June 2007, 23:14   #8
mrbob2
Registered User

mrbob2's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: sheffield
Posts: 329
just downloaded it. unzipped it, how do i start it lol? is everything there i need or do i have to find a wad file etc as there is no exe file with this download? thanks for your help
mrbob2 is offline  
Old 04 June 2007, 23:17   #9
mrbob2
Registered User

mrbob2's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: sheffield
Posts: 329
erm, forget that, just found the readme! lol
mrbob2 is offline  
Old 05 June 2007, 10:20   #10
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 566
It's a great revamp to a classic game. I keep playing far longer than I had intended - I'll just get past this bit then save it, I'll just get past this bit then save it, etc, etc.!

The weapons are so good! Pipebombs are great fun. I'm gonna have to join their forums for some info I think. I noticed Monsiuer Keropi metions most of the "objects" have been 3D'd but mine are still 2d it seems!

Oh well... "come get some!".
vroom6sri is offline  
Old 05 June 2007, 10:58   #11
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,805
Start game with proper shortcut if you want 3D models.
s2325 is offline  
Old 06 June 2007, 00:03   #12
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 566
Ah... it all becomes clear. I was running the game from the correct NEW icon but I had not downloaded the HRP models, etc. so was just getting an enhanced version of all the originals.

This is great! I'm off to kick some alien arse.
vroom6sri is offline  
Old 06 June 2007, 10:28   #13
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 46
Posts: 1,170
This is awesome! Runs great, just get the Windows Installer and put your Duke3d.grp file in the root.
TjLaZer is offline  
Old 06 June 2007, 21:48   #14
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
wos the requirements? would this run on a 1.4ghz celeron crap?
CU_AMiGA is offline  
Old 06 June 2007, 22:06   #15
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,805
yes, without problems, but maybe turn off antialiasing
s2325 is offline  
Old 07 June 2007, 18:43   #16
TikTok
Registered User

TikTok's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Malayasia
Age: 37
Posts: 657
Ah, this is sweet. Haven't downloaded the hi-res pack yet but at least I can now play Duke3D under XP
TikTok is offline  
Old 07 June 2007, 20:48   #17
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 566
TikTok - Download the High Res Pack NOW!!!!!!! You will not regret it!

Does anyone know if there is a similar project for good ole Doom? I have been using Doom Legacy for ages (which is excellent) but wondered if there was a version that has changed the game engine to use full 3d obejcts?
vroom6sri is offline  
Old 07 June 2007, 20:52   #18
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Yes vroom6sri, there are for all doom-engined games (heretic/hexen)... i don't seem to recall the name - seen it on demonoid and underground-gamer lately, will search.

---=== EDITED ===---
Found the screenies:



The engine's name is Doomsday - think I found it, but no idea if you have an account on demonoid/u-g

Last edited by Shoonay; 07 June 2007 at 20:58.
Shoonay is offline  
Old 07 June 2007, 21:05   #20
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
go get RISEN3D , a doomsday variant with downloads for textures/models... piece of cake to install, grab it here:

http://r3d.doomwadstation.com/





and some INTERESTING mods for it:





so see the screenshots section!
keropi is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Duke Nukem 3D cv643d support.Games 47 11 June 2017 10:00
Duke Nukem Forever Teaser Releasing Tomorrow P-J Retrogaming General Discussion 15 21 December 2007 00:53
Duke Nukem 3D ported to Amiga Pyromania Amiga scene 67 10 June 2006 22:14
Duke Nukem 3D for Amiga available Bobic Amiga scene 3 28 July 2003 19:53
duke nukem on amiga? matthew request.Old Rare Games 6 29 April 2002 15:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22773 seconds with 12 queries