English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 26 April 2007, 02:33   #1
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
Lightbulb Is the Akiko CD32 chip used in some programs???

Hi!!
I just want to know if there was some apps or games wich are using Akiko CD32 Chip...

I know :
Gloom Deluxe
Microcosm
Video Creator
and other 3d apps??
Let me know!!!

Thanks
Rochabian is offline  
AdSense AdSense  
Old 26 April 2007, 10:17   #2
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 36
Posts: 2,284
I heard WingCommander uses it for some C2P.
musashi5150 is offline  
Old 26 April 2007, 11:32   #3
Tony Landais
Zone Friend
 
Join Date: Mar 2003
Location: uk
Posts: 426
and you need to apply a patch to use the CD32 version with any AGA machine.
Without the patch the games is still "working" but gfx are full of bugs...


http://it.aminet.net/game/patch/WCPatch.readme
Tony Landais is offline  
Old 26 April 2007, 14:29   #4
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
Is the game faster with the patch than the original CD32???
Rochabian is offline  
Old 26 April 2007, 14:34   #5
Tony Landais
Zone Friend
 
Join Date: Mar 2003
Location: uk
Posts: 426
well as usual the patch manages the global speed of the game not only the frame rate of the animation so it's not recommended to increase the speed too much if you want to keep a correct gameplay.

But this patch is more about having Wing Commander 256 colors on any AGA machine rather than a turbo patch.
Works great on a my A4060.
Tony Landais is offline  
Old 26 April 2007, 16:47   #6
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 43
Posts: 5,090
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
is there a whdload version incorporating this patch?
DDNI is offline  
Old 26 April 2007, 16:52   #7
Tony Landais
Zone Friend
 
Join Date: Mar 2003
Location: uk
Posts: 426
don't think so
The main problem if I remember well is about tweaking the value of the slow down factor function of your CPU.
it s not a "user-friendly" patch
Tony Landais is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Akiko... was it ever actually used? Legerdemain Amiga scene 15 26 September 2007 16:48
Programs Specifically For Amiga CD32 amigauser Amiga scene 1 13 May 2005 13:54
Akiko update Twistin'Ghost Retrogaming General Discussion 0 19 August 2002 03:27
Cd32 Emulator (AKIKO) Doozy support.WinUAE 3 06 December 2001 09:41
Akiko is out to grab MethodGit Amiga scene 1 03 December 2001 00:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20430 seconds with 11 queries