English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Demos

 
 
Thread Tools
Old 13 June 2007, 23:49   #61
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase amiga

Thanks!

sjakie43
sjakie43 is offline  
AdSense AdSense  
Old 20 June 2007, 23:01   #62
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
amiga demobase

Hi all,


work work work

regards

sjakie43

Last edited by sjakie43; 28 July 2011 at 15:58.
sjakie43 is offline  
Old 21 June 2007, 11:56   #63
OddbOd
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Australia
Age: 40
Posts: 663
Quote:
Originally Posted by andreas
Quote:Boys in Blue>>starts loading then stops, 1> ...nothing

Yes! Because this appears to be a BROKEN binary! ... seems we have to look out for a non-corrupt binary!
Confirmed, version on BTTR is corrupt, Aminet's copy works OK, recommended config is plain A500, it does run on an A1200 but with major speed/graphic corruption problems.

@sjakie43: Could you please explain how you are managing single-file and hard drive installed (non-WHDLoad) demos in GameBase. I am interested in helping you on this project, what can I do?
OddbOd is offline  
Old 22 June 2007, 10:22   #64
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Arrow

Quote:
Originally Posted by sjakie43
Hi all,
work work work
Ah, nice to see you back!

So ... could you try to "re-filter" your bugged list for demos which do not work yet? Just in order to close the lid on some which do work now.
andreas is offline  
Old 22 June 2007, 18:05   #65
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase Amiga

hi,

thanks oddbOd and thanks andreas!

MDIII and Boys in Blue now working!

First:

About hd files, i have no idea yet how do put them in gamebase.
First i will insert all demos that are adf,dms or exe.

I hope we can find a way to insert hd demos too!

Second:

In previous posts have i have shown the script (gemus) i am working with.
I seriously need some extra functions in the gemus script....
Like floppy speed,video card,rtg and so on.

Third:

I have updated the NOT working list,here it is:

Last edited by sjakie43; 28 July 2011 at 15:58.
sjakie43 is offline  
Old 22 June 2007, 18:09   #66
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Thanks, but it's not complete
It lists 38 demos, but in parentheses, you can read 41

Looks three are missing below "When we ride ..."
andreas is offline  
Old 22 June 2007, 18:10   #67
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase Amiga

oops,,

The last 3 entries not shown in the screenshot are:

Worldness 5,6,9.


Regards
sjakie43
sjakie43 is offline  
Old 22 June 2007, 18:13   #68
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Thanks again ...
Quote:
Originally Posted by sjakie43
I hope we can find a way to insert hd demos too!
Definitely!

Quote:
MDIII and Boys in Blue now working!
Ah, hold on!

Can you confirm the garbled graphics at the "EGO" part in MDIII, too?
I'd love to have a 100% working one, with absolutely no graphics errors. If mine doesn't happen to be of that kind, I'll search elsewhere.

Last edited by andreas; 22 June 2007 at 18:25.
andreas is offline  
Old 22 June 2007, 20:09   #69
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase Amiga

Hi Andreas,

Nope,still graphic bugs....

I tested it if it worked but when i looked through all the parts....

Last part? hangs... and some graphic bugs earlier on(boom shack).

So keep on look out for a good version ea solution plz.

regards
sjakie43
sjakie43 is offline  
Old 25 June 2007, 15:38   #70
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
OK, I'm on them...

242DL75 (Rage): Believe it or not - this binary is 100% OK!!
BTW, the demo is AGA.
After xfddecrunching the ~ 225 kB binary, you'll get a whopping 1.8 MB binary in return! But yes, it *does* work! Yet unable to persuade WinUAE to unpack the binary on-the-fly, no matter how much RAM I pump in!

Every 3rd attempt crashes WinUAE completely. (Toni: Minidumps have been saved)
Using A1200 Quickstart (+4 MB Fast) implies JIT and makes the app crash almost every time.

Blip Verts #4: 100% working disk version is in the zone, created from amigascne's .COP file using Simplex Tools. Looks the "mistake" is that you cannot run the binary alone but it needs some files to work with. In case zeg reads this: just remove the standalone 397440-byte binary from amigascne - it makes no sense keeping it! BTW this is not a demo, but a scene disk magazine!

Bubble3 by Void: needs external library (mathtrans.library) - impossible to run as single binary!! I've made an ADF which will boot into the demo and load the required library (->zone)

Buzz 6: A500 quickstart + KS 2.04. BTW this is not a demo either, but a scene disk magazine!

Collage by Anadune - AGA! - A1200 quickstart

Contact and Demo Again (both by Vision): Use KS 1.2 (33.180)!

Digital Dreams by AFL: A500, 2 MB Chip RAM

Dolle Dock by Apathy: Can't work that way - needs mathtrans.library! Custom-made ADF version in the zone. Use A500, and 1 MB Chip RAM!

Last edited by andreas; 25 June 2007 at 20:46.
andreas is offline  
Old 25 June 2007, 23:02   #71
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase Amiga

hi again Andreas,

242DL75 (Rage): Hmm, tough one... i dunno if i can get it to work.



Blip Verts #4: got the version from the zone~works ok now!
btw: it's a part of the DEMO scene so i will let it in for now.
we'l see that later on

Bubble3: got the version from the zone~works ok now!

Buzz 6: works ok now! i'l let in in for now...

Collage by Anadune : works ok now!

Contact:works ok now!

Demo Again:works ok now!

Digital Dreams:works ok now!

Dolle Dock:got the version in the zone,works ok now!

Thank you very much!

regards
sjakie43
sjakie43 is offline  
Old 26 June 2007, 22:13   #72
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
MIRACLES HAPPEN AS WE SPEAK!

After my track/gfx error reports, zeg stroke again and dug out a fully 100% working version of FLT/NST Megademo III!!! EGO part is now working without graphics errors! Yeehaw - thanks zeg!
here ya go: http://kestra.exotica.org.uk/demo.php?id=1924

and some more:

Downtown by Abyss: Good one. This demo is for PC (DOS)!
If you start this "Amiga" executable, it will automagically work in DOS!

Explorer by Delight: AGA! use A1200 quickstart and turn Fastest Possible off, otherwise you'll make the demo freeze!

Fatal Overdrive by Aero: Impossible to run the DMS files - due to a track data CRC error on disk A!

Intro 35 by Vision: A500, 512K Chip mem only, no expansion (bogo) mem!

Last edited by andreas; 27 June 2007 at 12:02.
andreas is offline  
Old 26 June 2007, 23:16   #73
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase Amiga

Hi Andreas,

FLT/NST Megademo :replaced it direct!

Downtown by Abyss:ehh, config?

Explorer by Delight:works ok now!

Fatal Overdrive by Aero:

Intro 35 by Vision:works ok now!

Keep up the good work

regards
sjakie43
sjakie43 is offline  
Old 26 June 2007, 23:46   #74
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Thanks

Downtown: AGAIN - I cannot give a "config" for that one, because this is an executable for DOS x86 PC!
>>> Here <<< you have another proof on POUET.NET that this demo is NOT for Amiga!

----
Bob Plop by CULT (*not* Absence - thanks to zeg, check also here!) - Works but it was necessary to truncate the file to a length of 119240 bytes by stripping off 56 bytes at the end, because the rest was garbage and confused the machine! Fixed binary in the zone!

Extension by Pygmy Projects: works for me with A500 quickstart. If it doesn't, I'll up the
DMS images from amigascne for you, which work perfectly.

Faktory by Virtual Dreams & FLT: AGA! - use A1200 expanded (4 MB) quickstart! HD only!

Full Moon by Virtual Dreams & FLT: AGA! - use A1200 expanded (4 MB) quickstart & Best Compatibility (very important!!)
Note: The complex "flying geometrical objects" part still has some smaller graphical bugs.

Just For Your Ears by Zenith: working 100%, but currently from ADF only! The DMS images from amigascne are tested and OK, but they are confusing the current built-in DMS support code in WinUAE and may slow down the app to a crawl!! A fix for this is in the works and should be available in one of the upcoming builds...

Lethal Dose 2 by Faculty: AGA! - A1200 quickstart, set 8 MB Fast RAM and turn JIT off!

Seventh Attempt by 23 Celsius Crew: - 100% working version in the zone. Also the widespread DMS file (646,334 bytes) has a hell of graphics and sound issues, which were reproducible also on my A1000! Config: A500.

Tekkno Trax by AFL: A500. Sometimes works, sometimes doesn't. I'd say the "menu screen flashing for 1/10 second, then black screen" issue is a WinUAE problem, because if you type in aflttm again, it works! If you do a RESET and let the disk boot up a second time, you can usually access the menu too! Weird problem...

War Machine intro by Accumulators: This is the TetraPack-2.2-crunched file 'war' from War Machine (->TOSEC) but decrunched (300200 bytes). Since this is relocated when unpacking, it is NOT executable anymore. The crunched binary (-> zone) does work but it will guru after you quit the intro because it expects War Machine game data afterwards!

Last edited by andreas; 18 July 2007 at 00:20.
andreas is offline  
Old 27 June 2007, 20:12   #75
heavy
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: europe
Posts: 169
and about LOVE/VD, I tested many features, but always same bugs. I don't know how the screenshots on A.D.A and the video were made ?!

and If a possible config could works for Rampage/TEK without the fix
heavy is offline  
Old 27 June 2007, 22:22   #76
mr_0rga5m
Tik Gora :D

mr_0rga5m's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Round yo momma's
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by heavy
and about LOVE/VD, I tested many features, but always same bugs. I don't know how the screenshots on A.D.A and the video were made ?!

and If a possible config could works for Rampage/TEK without the fix

What bugs/features ? .. Coz i've just tried it (on Amikit) and it seemed fine.
mr_0rga5m is offline  
Old 27 June 2007, 23:08   #77
sjakie43
DJ
sjakie43's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Holland
Age: 46
Posts: 445
demobase Amiga

Hi ,

Heavy>>about Love>not solved yet
>>about Rampage>why without fix?

Andreas>>

Downtown>removed
Bob Plop>works ok now! have changed group into Cult also!
Extension>works ok now! nice demo
Faktory>i used the config and still a wb screen
Full Moon>i used the config and still a wb screen
Just For Your Ears>ok we wait
Lethal Dose 2>works ok now! only manual disk swap
Seventh Attempt>works ok now
Tekkno Trax>i have loaded it>then the menu flashed>just hit f1 to f7 and see the (music)part and a mouseclick gets you into the menu again,works always.strange one
War Machine Intro>

Until next time...

Regards
sjakie43
sjakie43 is offline  
Old 28 June 2007, 01:53   #78
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Quote:
Originally Posted by sjakie43
Full Moon>i used the config and still a wb screen
Whoops!
There IS a disk version of this thing, but you have to look for it!
TOSEC version is OK - in the zone!

The other VD demo - Faktory - is HD-only!

War Machine: have you grabbed the binary from the zone? Works fine, just gurus when clicking the mouse to QUIT the intro, i. e. it gurus at the very end.

Last edited by andreas; 28 June 2007 at 14:38.
andreas is offline  
Old 28 June 2007, 12:39   #79
heavy
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: europe
Posts: 169
Quote:
>>about Rampage>why without fix?
I thought about the original version (the freeze on the landscape part).
Without the fix, is exist a good winuae config ? or perhaps isn't possible ?

@mr_orgasm:
Quote:
What bugs/features ? .. Coz i've just tried it (on Amikit) and it seemed fine.
about Love/VD? seriously?!
I have a bug on the space cut part : a black object stay on the screen (see screenshot)
what config you use with Amikit ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	lovebug.jpg
Views:	182
Size:	14.2 KB
ID:	14125  
heavy is offline  
Old 28 June 2007, 17:50   #80
OddbOd
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Australia
Age: 40
Posts: 663
@heavy: The video version of Love is captured from a real Amiga, whether the copies that are available are bugged or it's an emulation issue I really don't know but I've tried 5 different versions and always have the black rectangle problem.

Major Delight 1 all 4 demos + the intro work correctly with your A500 config, simply remove the first three lines from the startup-sequence and delete the file intro from the main directory, it's a badly decrunched version of flt and is not required.

While I was looking for more copies of Love/VD I stumbled across a collection of old shovelware CDs on textfiles.com some of which are Amiga discs, though I doubt there is anything that couldn't be found elsewhere it may be useful as a secondary source of demos.
OddbOd is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Demobase Amiga V3 Released ! sjakie43 support.Demos 16 14 June 2015 19:13
Demobase Amiga v3 1time project.EAB File Server 3 11 October 2012 08:07
WHDLoad in Demobase Amiga V3 sjakie43 support.Demos 30 21 September 2012 18:12
Demobase Amiga V2 sjakie43 Amiga scene 11 10 August 2011 14:00
Amiga Demobase WIP sjakie43 support.Demos 64 25 August 2009 22:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.25427 seconds with 12 queries