English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

View Poll Results: Scanlines or NO scanlines?
Yes, I prefer scanlines. 65 26.86%
No, I don't like scanlines. 156 64.46%
I don't care which one. Any would do fine for me. 21 8.68%
Voters: 242. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 29 March 2007, 17:14   #141
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by Ultron
Wasn't there somethng that made Scanlines on the 1084s monitors? I had one, i seem to remember something...
Yeah, almost every time you switched to NTSC mode
Shoonay is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 March 2007, 17:14   #142
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
What has this shit to do with WinUAE+activated scanlines?
Retro, you left off +PC Monitor

...don't let them confuse you over the original point and what the title should be renamed to

Of course you don't need scanlines activated in WinUAE when using a PC via a TV or an arcade monitor
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 17:15   #143
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
But that's the point. Toni could implement a better "real scanline" option, with a brightness/intesity slider, but he won't. I wonder why he build in this ugly, useless D3D filters, which deformes the whole image output. THIS is a real crime.
No that's not the point of this thread!
Come on, i don't get it... now you hate scanlines?
Shoonay is offline  
Old 29 March 2007, 17:17   #144
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
But that's the point. Toni could implement a better "real scanline" option, with a brightness/intesity slider, but he won't. I wonder why he build in this ugly, useless D3D filters, which deformes the whole image output. THIS is a real crime.
Just turn them off
killergorilla is offline  
Old 29 March 2007, 17:18   #145
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Shoonay
No that's not the point of this thread!
Come on, i don't get it... now you hate scanlines?
Very easy to catch, what is unclear in my words?
Retro-Nerd is offline  
Old 29 March 2007, 17:19   #146
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Jope
I'm assuming you're talking about scanline emulation now. It looks awful.. If you want to see scanlines, use the real thing. :-)
Yes, scanlines emulation when using a PC monitor...

Quote:
Originally Posted by Ultron
Wasn't there somethng that made Scanlines on the 1084s monitors? I had one, i seem to remember something...
Exactly the point
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 17:21   #147
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Alright. Mr. Mod, Sir! Mr. Retro-Nerd here, wants his vote changed to: No, I don't like scanlines. Thanks You for you cooporation
Shoonay is offline  
Old 29 March 2007, 17:22   #148
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
The point is:

WinUAE with double pixel doesn't look like the real thing on a PC monitor, no matter in which resolution. Everyone who says yes is:

a) blind
b) narrowminded
c) or never used a real amiga.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 March 2007, 17:24   #149
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Retro,

I think you mean to say "WinUAE with double pixel on a PC monitor doesn't look like the real thing, no matter in which resolution..."
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 17:26   #150
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,400
okay time to calm down

I think this thread moves nowhere. so why not say some like scanlines and some dont, and then lets all make a group hug



Dizzy is offline  
Old 29 March 2007, 17:38   #151
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 42
Posts: 758
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
The point is:

WinUAE with double pixel doesn't look like the real thing on a PC monitor, no matter in which resolution. Everyone who says yes is:

a) blind
b) narrowminded
c) or never used a real amiga.
That's true, that's why my opinion stayed always RGB triads. I think MAME implements it in as a simply fashion as an alphamapped PNG pattern over the display, it works very well, and really simulates a TV, old monitor.
Ultron is offline  
Old 29 March 2007, 17:39   #152
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
WinUAE with double pixel doesn't look like the real thing on a PC monitor, no matter in which resolution.
This may not be the main essence of this thread, but yes, so we finally agree on something!
But it does count scanlines in now, doesn't it
Shoonay is offline  
Old 29 March 2007, 17:43   #153
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
Screenshots of MAME with bilinear filtering and triad6. If you want to recreate the original look of a tv, THAT'S the way to go, not scanlines:
http://files.magnanimous-majesty.de/...ter_triad6.png
http://files.magnanimous-majesty.de/...ter_triad6.png
Sorry for the links, but the screenshots are rather large .
Konrad is offline  
Old 29 March 2007, 17:45   #154
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 42
Posts: 758
Pretty much.
Ultron is offline  
Old 29 March 2007, 17:48   #155
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Konrad
Screenshots of MAME with bilinear filtering and triad6. If you want to recreate the original look of a tv, THAT'S the way to go, not scanlines:
http://files.magnanimous-majesty.de/...ter_triad6.png
http://files.magnanimous-majesty.de/...ter_triad6.png
Sorry for the links, but the screenshots are rather large .
You are kidding, Konrad. The fonts are deformed and the whole image is blurred. This is for sure NOT the real look of a amiga.

Buy a real amiga and a decent TV with a RGB cable.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 March 2007, 17:49   #156
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Quote:
Originally Posted by Konrad
Yeah, that's how I remember it looked on a TV in the old days, I'm glad I have Winuae and a nice monitor now to see them "clean".

I think you scanline lovers are better of NOT using scanlines in WinUAE as it doesn't look anything like the effect in the above pictures....
Ironclaw is offline  
Old 29 March 2007, 17:52   #157
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
@Retro:
Those are screenshots with bilinear filtering, thus the blurring. Which can be deactivated. It's just an example for a effect (which should IMO be included in WinUAE). This looks MUCH better than scanlines and is a lot closer to the original look. Connect your Amiga to a 20 year old TV and tell me again, that this is not the real look . You can't get closer.
Konrad is offline  
Old 29 March 2007, 17:55   #158
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Konrad
@Retro:
Connect your Amiga to a 20 year old TV and tell me again, that this is not the real look . You can't get closer.
Yes, that's the point. Who wants to use a 20 year old TV on a amiga.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 March 2007, 17:58   #159
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
20yr old TV? You mad?
killergorilla is offline  
Old 29 March 2007, 18:02   #160
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Quote:
Originally Posted by Ironclaw
Yeah, that's how I remember it looked on a TV in the old days, I'm glad I have Winuae and a nice monitor now to see them "clean".

I think you scanline lovers are better of NOT using scanlines in WinUAE as it doesn't look anything like the effect in the above pictures....
What he says
Shoonay is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CRT Scanlines John Pillow support.FS-UAE 36 23 June 2015 21:07
Another scanlines effect Leandro Jardim request.UAE Wishlist 6 27 June 2010 20:37
scaling and scanlines AxelFoley support.WinUAE 9 17 October 2009 01:13
Scanlines Ciussippa support.WinUAE 1 21 September 2003 11:19
Scanlines dreamkatcha support.WinUAE 8 16 April 2002 13:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.39752 seconds with 13 queries