English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

View Poll Results: Scanlines or NO scanlines?
Yes, I prefer scanlines. 65 26.86%
No, I don't like scanlines. 156 64.46%
I don't care which one. Any would do fine for me. 21 8.68%
Voters: 242. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 29 March 2007, 00:11   #81
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Konrad
Am I the only one who owned an M1438s Multisync-Monitor ? Damn, I hated this piece of crap. Produced 100%-scanlines as in the picture posted by Iconclaw. And that on a real miggy. F****ng piece of crap. That's when I learned that I prefer clearer pixels over scanlines .
MAME has a few nice filters for simulating a TV. But nothing beats the real thing (or an arcade monitor ).
Mmh, looks very blurred for me. My Sony TV is much sharper.
Retro-Nerd is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 March 2007, 00:13   #82
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Konrad
But nothing beats the real thing (or an arcade monitor ).
Amen

Your arcade monitor already does the cool transparent type of scanlines so there absolutely no need for you to enable them in WinUAE. Totally understand your choice for "no scanlines" as it makes perfect sense

Everbody else who selected "no scanlines"
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 00:15   #83
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
Mmh, looks very blurred for me. My Sony TV is much sharper.
But mine is in an arcade cabinet . Your turn .

@DamienD
You PM-Box is full. Getting threatened for using scanlines, eh ?
Konrad is offline  
Old 29 March 2007, 00:16   #84
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by DamienD
Amen

Your arcade monitor already does the cool transparent type of scanlines so there absolutely no need for you to enable them in WinUAE. Totally understand your choice for "no scanlines" as it makes perfect sense

Everbody else who selected "no scanlines"
The correct poll should be called "Scanlines or NO scanlines on a modern PC monitor". So this poll is useless, like the "Best platformer" poll.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 March 2007, 00:25   #85
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Konrad
But mine is in an arcade cabinet . Your turn .
Nobody can beat that unless they also actually have one

Even though I have a HotRodSE arcade joystick for use with MAME, I'm so envious... You have no idea

Quote:
Originally Posted by Konrad
@DamienD
You PM-Box is full. Getting threatened for using scanlines, eh ?
Yeah, swamped. I've even had death threats <joking>

Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
The correct poll should be called "Scanlines or NO scanlines on a modern PC monitor".
Totally agree, scanlines are not needed when using a real Amiga + Monitor, TV or an Arcade monitor (especially this one)
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 00:28   #86
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
Not really, Belgarath. The screenshots are single pixels in 320x256. No wonder they look good, especially in this tiny size. NOW nuff said.
Well, personally I think they look better in double size, as the pixels becomes clearer... I WANT to see pixels . 320x256 is too small.
Ironclaw is offline  
Old 29 March 2007, 00:30   #87
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Ironclaw
Well, personally I think they look better in double size, as the pixels becomes clearer... I WANT to see pixels . 320x256 is too small.
You mean big, fat, bloated

Definitely not sharp
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 00:30   #88
Avanze
Amiga User

Avanze's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: State College, PA
Age: 41
Posts: 489
I used to love scanlines, but not so hot now.
Avanze is offline  
Old 29 March 2007, 00:32   #89
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
The correct poll should be called "Scanlines or NO scanlines on a modern PC monitor".
Agree to a bit, thought about that when I made the poll, but didn't care.... just wanna know how many like scanlines opposed to not liking them, and I have my answer .
Ironclaw is offline  
Old 29 March 2007, 00:35   #90
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 42
Posts: 758
RGB TRIADS!

Ultron is offline  
Old 29 March 2007, 00:37   #91
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Avanze
I used to love scanlines, but not so hot now.
You mean in MAME32?

Yeah, they changed them quite some time ago and now they don't look nowhere near as good
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 00:39   #92
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by Ironclaw
Agree to a bit, thought about that when I made the poll, but didn't care.... just wanna know how many like scanlines opposed to not liking them, and I have my answer .
...but the answer is irrelevant given the different hardware
DamienD is offline  
Old 29 March 2007, 00:43   #93
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
Quote:
Originally Posted by Ultron
RGB TRIADS!

Try MESS, maybe you get your RGB Triads there.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 March 2007, 00:54   #94
Ultron
Something

Ultron's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Amigaland, Nostalgia
Age: 42
Posts: 758
Quote:
Originally Posted by DamienD
You mean in MAME32?

Yeah, they changed them quite some time ago and now they don't look nowhere near as good
No they don't, try Emuloader it's all in there still. A lot less bloated than M32 too.
Ultron is offline  
Old 29 March 2007, 01:11   #95
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Someone said:
Quote:
Originally Posted by Ultron
RedGeekBaseball TRIADS!





Here:



Shoonay is offline  
Old 29 March 2007, 12:14   #96
Avanze
Amiga User

Avanze's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: State College, PA
Age: 41
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by DamienD
You mean in MAME32?
That too. I do like the various aperture effects in MAME. Shame these can't be used in UAE.
Avanze is offline  
Old 29 March 2007, 12:38   #97
Duke
HOL-Team
Duke's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 37
Posts: 519
Send a message via ICQ to Duke Send a message via Skype™ to Duke
You could use MESS to play Amiga games, then you have the aperture effects too. Played Chaos Engine yesterday using it
Duke is offline  
Old 29 March 2007, 15:11   #98
lucadip
Where is my mind?

 
Join Date: Jan 2007
Location: Nürnberg, Germany
Age: 43
Posts: 103
Hi EAB community!

Although I already posted a few messages, I'm still quite new here in EAB.

About the poll, I'm with DamienD and Retro-Nerd on this one!
That is: yes to scanline on modern PC monitors, no when using a real Amiga + Monitor, TV or an Arcade monitor.

Ciao,
Luca
lucadip is offline  
Old 29 March 2007, 15:13   #99
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Look DamienD/Retro-Nerd you've corrupted a new member. I hope you're happy.
killergorilla is offline  
Old 29 March 2007, 15:18   #100
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 9,663
Quote:
Originally Posted by killergorilla
Look DamienD/Retro-Nerd you've corrupted a new member. I hope you're happy.
hahaha

No corruption needed... lucadip just know's how to best achieve "as close as possible" to the real deal with a PC monitor
DamienD is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CRT Scanlines John Pillow support.FS-UAE 36 23 June 2015 21:07
Another scanlines effect Leandro Jardim request.UAE Wishlist 6 27 June 2010 20:37
scaling and scanlines AxelFoley support.WinUAE 9 17 October 2009 01:13
Scanlines Ciussippa support.WinUAE 1 21 September 2003 11:19
Scanlines dreamkatcha support.WinUAE 8 16 April 2002 13:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23453 seconds with 13 queries