English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 08 June 2007, 23:23   #121
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Exclamation

This is done, Lionheart Remake is now available as full version !

More info here: http://b3dgs.free.fr
Dj.Thunder is offline  
AdSense AdSense  
Old 08 June 2007, 23:30   #122
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 8,985
Cool stuff Dj.Thunder, well done

...as I'm too lazy at the moment, you want to read this thread and have some info added by sending me a PM?

EAB Projects
DamienD is offline  
Old 09 June 2007, 03:20   #123
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,628
I got this error:

Quote:
Runtime Error 3502 - Could not load music at line 1380.
Retro-Nerd is offline  
Old 09 June 2007, 12:29   #124
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Music are stored in the *.RAR

Try to extract the *.RAR on a folder, and then, launch the game ...
Can you read the musics with a player ? ( OGG )
Dj.Thunder is offline  
Old 09 June 2007, 15:50   #125
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Sorry for this bug, this was a driver problem ...
Now its fixed, re-download it ( it's v1.1 )
Dj.Thunder is offline  
Old 09 June 2007, 16:39   #126
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
Just played the game a little bit. Great work . Finally some new levels to play . I have some suggestions though:

1.
This is my config
Quote:
1
320
240
32
1
1
This should start the game in Fullscreen with 320x240, but it keeps the desktop resolution. When running the game in windowed mode it works as it should (i.e. opens a window with 320x240).

2.
Valdyn should sink when falling into the water . And when dying in the water it should draw the normal sprite, as in the Amiga version.

3.
The graphics are all Lowres, what's great, I love the pixeled look . But the ingame-font (f.ex. live counter) is high-resolution, so it doesn't really fit. How about taking a smaller font and stretch it to fit, as you do with the rest of the graphics ? This would give it the same pixeled look.

4.
Intro: The chest is drawn too big in comparison with the pillars. It looks first as if it's bigger than the pillars, but then shrinks.

That's everything for now :P.
Konrad is offline  
Old 09 June 2007, 16:56   #127
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,628
Now it works, but my Logitech Dual Action Joypad doesn't work properly. Valdyn runs constantly to the left, by itself.

The controls should be configured in the config.ini too. I don't want to choose "Keyboard" or "Joystick" every time.

Can't use the sword if i hanging at the rope.

Last edited by Retro-Nerd; 09 June 2007 at 17:15.
Retro-Nerd is offline  
Old 09 June 2007, 18:04   #128
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Yes, i've two joystick, one work like yours ... strange :s
The other works correctly ( Logitek Wingman )

I will see what i can do ...
Dj.Thunder is offline  
Old 09 June 2007, 22:18   #129
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,628
Can you implement a joypad autodetect/selection? I have two joypads, but only the first detected works with Lionheart.

But it is not really a problem, Joytokey works fine.
Retro-Nerd is offline  
Old 11 June 2007, 09:53   #130
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
Some more suggestions, I hope you don't mind...

1. Can't the spikes on the ground be animated smoother ?

2. You can reach the hitzone on the neck of the level1 boss with an over-head-swing with your sword, but nothing happens. Also, when the boss lands you're invincible to it. Is that intended ? If so I suggest that the player looses energy when touching the boss with the exception of the head to get up on it. This way you can't get to a position where you can reach the hitzone with an over-head-swing.

Level 2:
The projectiles of the "cannons/turrets" on the ground (in lack of a better word ) disappear when destroying the turret.

The menus in between are high-resolution which doesn't fit the lowres graphics of the rest of the game. But I like this new element .
Konrad is offline  
Old 11 June 2007, 16:00   #131
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Exclamation

Thanks for your comments

v1.2 is now available !
With a lot of fix, and cheats added !

See my forum for more info about cheats.



Byron 3D Games Studio - Dj.Thunder
http://b3dgs.free.fr/
Dj.Thunder is offline  
Old 11 June 2007, 17:12   #132
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,628
Is is possible, that you mixed up the Full screen/Windows settings in the new configuration tool? Can you check it?

The whole image is stretched to fit the full screen, no matter which resolution you choose. Can you do correct resolution output sizes, like in WinUAE?

btw: And thanks for the scanline feature.

The Logitech Dualshock bug isn't fixable?
Retro-Nerd is offline  
Old 11 June 2007, 19:57   #133
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
Great. Now I can annoy you with more bug reports/suggestions ;P.

1. Window/Fullscreen is indeed swapped .

2. The stretching mentioned bei Retro-Nerd messes up the scanlines. I tried them in 640x480. They're also stretched which makes the whole picture look strange.

3. When Valdyn stands on a rotating platform in the City the player sprite is positioned too low (partly in the platform).

4. After flying with the dragon (reaching the tower with the rising water), the ingame-music is already played on the introduction screen.

5. Valdyn can't always stand on the columns where the lava rises. I try to jump on them but nothing happens. Also he often falls down from them. Frustrating .

6. After this the blue miniboss appears. The (fire?-)ball he shoots doesn't do any damage though.
Konrad is offline  
Old 14 June 2007, 23:35   #134
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Arrow

Okay, nice analyse, thanks

Here v1.3, with fixs, including Joystick fixs, ( see config )

http://b3dgs.free.fr/index.php?file=...ption&dl_id=19
Dj.Thunder is offline  
Old 15 June 2007, 01:39   #135
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,628
1. The joypad configuration works fine now.

2. Scanlines in Fullscreen mode doesn't work, looks still strange in Windowed mode, like Konrad mentioned before.

3. The 800x600 windowed mode looks nice, can you do a similar, non-streched Fullscreen output? I don't want to see my desktop in the background.

btw: I'm using a Geforce 6600.
Retro-Nerd is offline  
Old 15 June 2007, 03:09   #136
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Hum, i will see what i can do.

I will probably include my level editor for the v1.4, i'm working on a "simple" version ... because, really messy :s
Dj.Thunder is offline  
Old 15 June 2007, 18:58   #137
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
Arrow

Okay, i think the editor will be available for the v1.4.
I wrote a little help about it ...

http://b3dgs.free.fr/projects/lionheart/lvledit.htm
Dj.Thunder is offline  
Old 19 June 2007, 00:08   #138
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
v1.4 is out, including Level Editor, with two examples.

http://b3dgs.free.fr/index.php?file=...ption&dl_id=19
Dj.Thunder is offline  
Old 22 June 2007, 01:59   #139
Dj.Thunder
Byron 3D Games Studio
Dj.Thunder's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 137
v1.5 available, many optimizations, new level example for the Level Editor, help updated ...

http://b3dgs.free.fr/index.php?file=...ption&dl_id=19
Dj.Thunder is offline  
Old 22 June 2007, 02:22   #140
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,628
The auto-save feature is nice.

Any chances of non stretched resolutions in the future?
Retro-Nerd is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Miners - kind of a "Diggers" remake (project) nornik81 Nostalgia & memories 16 30 September 2016 23:52
Citadel PC Remake Project markel Retrogaming General Discussion 22 15 November 2010 03:57
Lionheart Retro1234 support.Games 25 31 December 2008 17:51
Lionheart Ultron project.Sprites 11 29 September 2006 14:31
Lionheart Behders support.Games 15 28 October 2004 20:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23908 seconds with 11 queries