English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 31 January 2007, 14:02   #1
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
Arrow Creative 3DO Blaster , anyone?

wow, just remembered this ISA card, basically a 3DO on ISA for pc, with passthrough vga cable...
I don't suppose anyone wants to sell one , eh?
I always wanted one back then, geeky stuff!!!!
keropi is offline  
AdSense AdSense  
Old 31 January 2007, 14:05   #2
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
3DO as in game console 3DO!?

THAT WOULD BE AWESOME!!!!!
Zetr0 is offline  
Old 31 January 2007, 14:07   #3
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
yep. a complete 3DO on an 16bit isa bus, u plug a cdrom, and loop the vga cable like on voodoo1/2 cards... plus u need a SoundBlaster for audio-out...
I bet they sell for much though.... or not, dunno
keropi is offline  
Old 31 January 2007, 14:16   #4
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
Nah they are crap guys. Sure on paper they were good. But if i can remember they had crappy joypad drivers or something that meant the joypad/control emulation were crap. I wouldn't bother. It has hardly any support, a bummer to setup and run and probs cost a gold mine on ebay.

Regards

EDIT

Are you trying to gbet this running on your GoldenGate setup by any chance?
CU_AMiGA is offline  
Old 31 January 2007, 14:40   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
@CU_Amiga: no , no , never thought of that lol
just remembered it on an ad I saw on an old magazine, and I was drooling for one back then, ofcourse I doubt it was imported to Greece....
keropi is offline  
Old 31 January 2007, 15:28   #6
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
Quote:
Originally Posted by keropi
ofcourse I doubt it was imported to Greece....
............or anywhere else!
CU_AMiGA is offline  
Old 31 January 2007, 15:29   #7
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 36
Posts: 2,284
They don't sell cheap from what I remember...
musashi5150 is offline  
Old 31 January 2007, 15:30   #8
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
Actually i think there was a problem with the CD-ROM as well. You had to have a special type of CD-ROM (a slow one i guess). Even then i think it had problem with the CD-ROM audio track and the FMV. Oh, you needed the special 3DO joypads for PC too i think. The whole design was flawed.
CU_AMiGA is offline  
Old 31 January 2007, 16:23   #9
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,136
I had one, worked great!
The CD-ROM and pad came with it so if you see one anywhere on its own it would essentially be useless.
Was a fantastic piece of kit in its day, buy as people have said theres zero support for it and they go for stupid money (got 125 GBP for mine) on eBay.

EDIT:
The CD-ROM has to be a 2x Panasonic CDR 563B.

Last edited by Mick_AKA; 31 January 2007 at 16:32.
Mick_AKA is offline  
Old 31 January 2007, 16:27   #10
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
@Mick_AKA
at that sorta money it would be cheaper to buy a 3DO console!
Zetr0 is offline  
Old 31 January 2007, 16:29   #11
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,136
Yep, pretty much!

Heres a pic I found of all the kit:

Mick_AKA is offline  
Old 31 January 2007, 16:38   #12
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
Okay, I'm conviced

I want one....
Zetr0 is offline  
Old 31 January 2007, 16:44   #13
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
As the guy above said if the kit doesn't come with it then it is useless. I heard that there are problems with it running but that maybe due to different setups. There aint much software/driver support though, so could you even get this running on xp/vista?

Regards
CU_AMiGA is offline  
Old 31 January 2007, 16:49   #14
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,400
Mick I cant see you picture
Dizzy is offline  
Old 31 January 2007, 16:54   #15
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
you know i m wondering if technically it could run on an amiga with pci-ports... hmmmm with an SBC like the Golden Gate 386/486SLC it could go if there was an isa to pci bridge....

hmmm what about a fast miggy with active pci under crossdoss or pc task? hmmm
Zetr0 is offline  
Old 31 January 2007, 16:58   #16
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,136
Check out this page:

http://www.heimcomputer.de/konsolen/3doblast.html

Shame it's in German.

The 3DO blaster only uses the PC as a VGA passthrough and consequently only needs a 386 with 1mb graphics!
Mick_AKA is offline  
Old 31 January 2007, 17:15   #17
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
It might run with Amiga Golden Gate setup. I have no idea about PC hardware emulation on Amiga. I don't think perfomance will be upto much with software based emulation!
CU_AMiGA is offline  
Old 31 January 2007, 17:19   #18
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,769
if all the SB3DO card does is to use the pc as nothing more than a vga output then it should work on a PCI equiped miggy. may need a skeleton dos to fire it up but other than that it would be very easy!
Zetr0 is offline  
Old 31 January 2007, 17:25   #19
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
Well i would like to see 3do running on Amiga hardware or software pc emulation! I was thinking about getting one of them GoldenGate emu cards. Are they any good? I bet they are rare too!
CU_AMiGA is offline  
Old 31 January 2007, 18:46   #20
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
I will report on the GoldenGate486slc as soon as I replace the mk2 with the csppc board... and test it with the ati combo card...
that 3do card looks sweet, ebay prices are ~400$ for one... and it only works with one cdrom model, a 2x panasonic one if I am correct...
keropi is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chicago Creative Extreme Expo Pyromania Amiga scene 0 15 June 2010 08:29
WTB: Volume control device for Creative Inspire P380 2.1 speakers keropi MarketPlace 0 17 December 2008 15:55
3do Fred the Fop Retrogaming General Discussion 15 05 November 2003 09:47
The Top 50 creative posters Dastardly project.EAB 7 07 July 2003 21:54
3DO Thread!! Fred the Fop Nostalgia & memories 32 07 September 2002 00:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.56307 seconds with 11 queries