English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 08 January 2007, 23:12   #21
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
I hope too. Here, it works with 1.3.3, but fails with 1.3.4.

That must be an 1.3.4-specific problem. Try 1.3.3 and report me back guys!
andreas is offline  
AdSense AdSense  
Old 08 January 2007, 23:15   #22
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
hmm interesting
trackah123 is offline  
Old 08 January 2007, 23:34   #23
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,626
It works for me sporadic in 1.3.3. After saving over my 1.3.4 amiga500.uae config twice it works. But when i quit & restart WinUAE it doesn't work again.
Retro-Nerd is online now  
Old 10 January 2007, 08:30   #24
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
Toni, can you explain what "drive_spind" and "drive_spinnd" does? (d=dos , nd=nondos? any difference)
are there any more drivetypes" ?

in my soundpackage i only used "snatch,startup,click,spin"

couldnt find these other drivetypes in the winuae readme.txt file either

ive put 2 files here for sound comparison.. 1 is the real a500 drivesound, 2nd is the winuae drivesound using my drivesoundpackage from the real a500

1. http://www.xtremesr.com/trackah123/reala500.mp3
2. http://www.xtremesr.com/trackah123/winuae500.mp3

Last edited by trackah123; 10 January 2007 at 09:00.
trackah123 is offline  
Old 10 January 2007, 17:15   #25
Chipmunk_UK_1
Registered User
Chipmunk_UK_1's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Royston / UK
Age: 41
Posts: 61
Send a message via ICQ to Chipmunk_UK_1 Send a message via MSN to Chipmunk_UK_1 Send a message via Yahoo to Chipmunk_UK_1 Send a message via Skype™ to Chipmunk_UK_1
Hello all... I've taken a look at the new samples, nice clean samples... mmmm

In order for the clicks to work correctly (currently WinUAE is only using the first click) each tracks "click" needs a high value sample (above 0xe000 I think, I usually use 0xffff) sample value just before the "click"...

(amping the sample by 300% as a quick hack does the trick, and lets WinUAE use all the clicks, which does sound awsome...)

I've put the amp'd samples here, for anyone to try.. (extract the files into your uae_data folder)

(A demo of the new sounds is [ Show youtube player ], hmm... can we embed objects in posts? cant seem to embed the video directly... oh well click the link to show it in youtube...)

Last edited by Chipmunk_UK_1; 10 January 2007 at 17:36.
Chipmunk_UK_1 is offline  
Old 10 January 2007, 17:33   #26
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
server down when i was on 50% download
trackah123 is offline  
Old 10 January 2007, 17:38   #27
Chipmunk_UK_1
Registered User
Chipmunk_UK_1's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Royston / UK
Age: 41
Posts: 61
Send a message via ICQ to Chipmunk_UK_1 Send a message via MSN to Chipmunk_UK_1 Send a message via Yahoo to Chipmunk_UK_1 Send a message via Skype™ to Chipmunk_UK_1
Sorry... damn server needs to be rebuilt with new hardware... the network card keeps disabling itself...

Try the link again now, it should be up again...
Chipmunk_UK_1 is offline  
Old 10 January 2007, 18:32   #28
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
sorry happened again ..

btw i wanna ask something.. its off-topic but maybe someone knows..

im currently working on a orchestral/movietheme like remix of the pinball fantasies intro tune.. is that allowed to post here.. if so at which section can i post my song here.. i would like some feedback on the song
trackah123 is offline  
Old 10 January 2007, 19:06   #29
Chipmunk_UK_1
Registered User
Chipmunk_UK_1's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Royston / UK
Age: 41
Posts: 61
Send a message via ICQ to Chipmunk_UK_1 Send a message via MSN to Chipmunk_UK_1 Send a message via Yahoo to Chipmunk_UK_1 Send a message via Skype™ to Chipmunk_UK_1
Ugh...

I've put them in the zone..

I've gotta try a new network card in that server when I get a chance...
Chipmunk_UK_1 is offline  
Old 11 January 2007, 01:09   #30
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
maybe im crazy but i downloaded them from the zone.. and they sound exactly the same (not amped).. are you sure you didnt upload the wrong ones by accident chipmunk?

i amped the click sound by 300% myself.. it sounds fun on the heavy loading parts lol you should try rock n roll game once

Last edited by trackah123; 11 January 2007 at 01:16.
trackah123 is offline  
Old 11 January 2007, 10:50   #31
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
ok i lost floppydrive sound now in WinUAE 1.3.4 after i uninstalled my amd dual core driver and after removing a amd dual core switch in the boot.ini file of windows xp /usepmtimer

tried reinstalling the driver.. but still no sound

i see 1 difference when i compare my working winuaelog.txt and the not working winuaelog.txt

13-640: SOUND: 5100 = (5292 - 192) <-- floppysound working
20-484: SOUND: 5124 = (5292 - 168) <-- floppysound not working

winuae 1.3.3 works fine with floppysound.. i must have triggered something in 1.3.4 so that the floppysound stopped working and i have no idea how i triggered it



anyway i recorded that rocknroll game (loading sound) with winuae 1.3.3 and yeah the drive is rocking all right

http://www.xtremesr.com/trackah123/rocknroll.mp3

i used to play this game at a friends house in the past.. but his dad never let me because he was to afraid his floppydrive would die because of the insane loading sound coming thru that room

Last edited by trackah123; 11 January 2007 at 11:17.
trackah123 is offline  
Old 11 January 2007, 12:32   #32
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,512
You are jumping to conclusions. I repeat: drive sounds are mixed with paula audio in software. If you hear paula audio you can also hear floppy sounds.

ALWAYS check the log first

btw, I don't recommend removing /pmtimer switch, it can cause timing issues (there are some MS knowledgebase articles about it)

spin = motor sound with disk
spinnd = motor sound without disk
(only click is mandatory sound)
Toni Wilen is online now  
Old 11 January 2007, 12:45   #33
trackah123
Amiga User

trackah123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Delft / The Netherlands
Posts: 323
well i didnt want to jump to any conclusions..
its just that 1.3.4 stopped working with floppysound and 1.3.3 works with floppysound..

here are the logfiles of 1.3.3 / 1.3.4

http://www.xtremesr.com/trackah123/133winuaebootlog.txt
http://www.xtremesr.com/trackah123/133winuaelog.txt
http://www.xtremesr.com/trackah123/134winuaebootlog.txt
http://www.xtremesr.com/trackah123/134winuaelog.txt

btw the built-in floppysound of 1.3.4 still works. but when i select my soundpackage or another one like LOUD or ST .. it automaticly jumps back to "no sound" .. while ingame sound (gamesound etc) works fine in 1.3.4 .. in 1.3.3 everything works without any problems.

Last edited by trackah123; 11 January 2007 at 12:56.
trackah123 is offline  
Old 13 January 2007, 17:35   #34
Chipmunk_UK_1
Registered User
Chipmunk_UK_1's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Royston / UK
Age: 41
Posts: 61
Send a message via ICQ to Chipmunk_UK_1 Send a message via MSN to Chipmunk_UK_1 Send a message via Yahoo to Chipmunk_UK_1 Send a message via Skype™ to Chipmunk_UK_1
@trackah123
You're right.. I uploaded the wrong zip file... doh! I've re-uploaded the correct one to the zone...
Chipmunk_UK_1 is offline  
Old 05 May 2015, 16:04   #35
Jay_O_Doom
 
Posts: n/a
I know it's really bad form to bump a thread this old, but has anyone got a link to these drive sound files or could upload them somewhere please? The original links are long dead. Really desperate to get hold of these.

Nice one.
 
Old 05 May 2015, 17:51   #36
Thalion
Amiga Collector

Thalion's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Germany
Age: 34
Posts: 643
You can download drive sounds directly from winuae.net
Thalion is offline  
Old 05 May 2015, 17:57   #37
Jay_O_Doom
 
Posts: n/a
I know. I've got those ones. It was these sounds in particular I was interested in after hearing the demo on YouTube. The sounds I've already got don't sound like my old A500.
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
About improving the WinUAE Floppy Drive Sound emulation... Dr.Venom request.UAE Wishlist 48 10 April 2017 11:09
Floppy drive sound vs sound emulation mark_k support.WinUAE 4 14 November 2016 11:36
Floppy drive sound Chipmunk_UK_1 support.WinUAE 129 30 March 2006 21:00
WinUAE floppy drive sound emulation boing_1000 request.UAE Wishlist 3 20 January 2006 21:44
Drive Sound --> Official WinUAE P-J request.UAE Wishlist 21 13 February 2004 19:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20318 seconds with 12 queries