English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

View Poll Results: Which Amiga do you own?
Amiga 1000 24 2.41%
Amiga 500 159 15.98%
Amiga 2000 37 3.72%
Amiga 500+ 31 3.12%
Amiga 1500 5 0.50%
Amiga 3000 29 2.91%
Amiga 600 66 6.63%
Amiga 4000 110 11.06%
Amiga 1200 448 45.03%
Amiga CD32 33 3.32%
Amiga CDTV 6 0.60%
I don't have one, but plan to get one 20 2.01%
I don't have one, and I don't plan to get one 27 2.71%
Voters: 995. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 06 April 2002, 08:03   #121
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 48
Posts: 1,539
Re: Who owns an Amiga?

Quote:
Originally posted by Akira
I own my Amiga since 1993. Yep, I am a 'late owner', like with most of my machines (got my C128 in mid-1989). I tend to have an habit of picking up machines when they start to die ;/

Now, tell me a bit about your Amiga, if you own one, or if you plan to get one, or whatever.
I voted A500, but have an A1200 too, maybe I should have voted A1200 and pumped the stats up a bit more

A500
------

A500 with a trapdoor 4MB expansion 4x 1mb PC simms, Motherboard hacked to 1mb Chip.
A530 030 40Mhz FPU/MMU with a 1G SCSI 1x4MB GVP simm too.

A1200
--------

Stock A1200, with a catweisel, and a trapdoor 28 mhz 030 (EC) with a 16mB simm (singlesided).
whiteb is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 April 2002, 17:57   #122
DrBong
HOL / AMR Team Member

DrBong's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Posts: 2,210
Ok, I'll admit to being a very sick man and a hoarder of Amigas. Here is the list of Amiga systems I own at present:

(1) A4000T/060/604e PPC

(2) A500/030

(3) A600/030

(4) A1000/030

(5) A2000/060

(6) A1200T/040

(7) CD32

(8) CDTV/030


I used to own an A3000, but sold that a few years back because there's simply no room inside the desktop case to expand it. The most annoying thing is the lack of a 5 1/4 bay to put a cdrom drive inside an A3000 desktop.

Suffice to say I'm always looking to buy an A3000T, which would be infinitely more heavenly than owning a standard A3000. The other thing I need to top off my collection of Amigas would be a SX32Pro to expand the CD32, which currently is the only "virgin" Amiga I own.

If anyone has or knows of anyone wanting to part with an A3000T or SX32Pro, please let me know!!



Edit: I kind of forgot that technically my CD32 isn't a virgin. It does have the FMV card released by C=, but an accelerated CD32 would still be nice.

Last edited by DrBong; 07 April 2002 at 19:03.
DrBong is offline  
Old 07 April 2002, 18:02   #123
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
All you need now are the A500Plus, non-towered A1200 and the English A1500 (A2000) to go with that A3000 you're looking for and you've got a complete set!!!
Bloodwych is offline  
Old 07 April 2002, 19:00   #124
DrBong
HOL / AMR Team Member

DrBong's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Posts: 2,210
I've got an A1200 desktop (didn't list it!). The A500+ is quite rare, even in Britain which I'm led to believe has the greatest number of them. There's an Amiga technician who lives 30 minutes from who owns an A500+. I've long considered pilfering it ;-)

In any case, my aim is not to own a complete collection of Amigas released by Commodore. If that was my aim, though, there would be plenty more Amiga models for me to add to my existing collection. Check out this exhaustive list of Amigas and clones known to exist (http://www.amiga-hardware.com/compod.html).
DrBong is offline  
Old 08 June 2002, 06:23   #125
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
PAL A600HD, 30MB 2.5"HD, Roctec Rocslim drive, 1084 monitor (blown up )

Amiga 1200, Microbotics XA1230 030#50MHz, 32MB Fast, 1Gig HD (3.5"slim Seagate), 1902 monitor+Goldstar Studioworks 76i

That's all for now!
Akira is offline  
Old 08 June 2002, 10:22   #126
rlake
Hittin' the hardware...

rlake's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mountain View, CA
Age: 37
Posts: 117
1 x A500 (for spares!)
1 x A500, 1 MB - for some games
1 x A500+, 68030 @ 50MHz + FPU, 37 MB RAM (1 MB chip), 120 MB HD - had to replace a capacitor on the motherboard to get the accelerator to fit mind!
rlake is offline  
Old 08 June 2002, 12:08   #127
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
UPDATE

A dead A500+ KS3.0 1.5MB with external HD

Now working, by using the A500+ 4.5 power pack, Amiga 600 2MB with 20mb HD with external DD Floppy drive.

A Commodore 1084S monitor.

If only I could find a way to use the external A500+ HD with the A600
Paul is offline  
Old 08 June 2002, 14:53   #128
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Wish I still had my original A500 batman pack, but I sold that to grab an A500+, then ditched that to snatch an A1200. Thankfully I stopped there.

Perhaps I'll buy a second hand one, because I just love the look of the original A500. I remember as a kid dreaming of getting my mitts on that machine for sooooo long.

Currently I've got an A1200, 10MB RAM, 1.2gig HD, Microvitec multisync monitor and a Goliath PSU . My favourite games of all time are on that machine and I don't think they'll ever be a scene to capture the imagination again like the Amiga.

It was more than just a computer. It was a phenomenon. and still is.

Last edited by Bloodwych; 08 June 2002 at 17:46.
Bloodwych is offline  
Old 09 June 2002, 06:59   #129
AEV
Registered User
AEV's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Australia
Posts: 53
Smile

1 x Amiga 500 w/512KB RAM Expansion
1 x Amiga 1200 w/260 HD & External DD Disk Drive, Commodore 1084S Monitor


The Amiga 1200 still works fine but the some keys on the Amiga 500 don't work so I've ordered a new keyboard which I'm expecting sometime this week.

I Loved both of these systems when I was younger and have started using them both again and set them up in a spare room.
AEV is offline  
Old 09 June 2002, 10:48   #130
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
Quote:
Originally posted by Bloodwych
My favourite games of all time are on that machine and I don't think they'll ever be a scene to capture the imagination again like the Amiga.

It was more than just a computer. It was a phenomenon. and still is.
So well put that I just had to quote it so it can be seen again!
Twistin'Ghost is offline  
Old 09 June 2002, 14:31   #131
Muzkat
Into the Wonderful
Muzkat's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Earthrealm
Age: 36
Posts: 1,282
To a non Amiga person, it sounds like such a generalised and "too good to be true" claim.

But Amiga owners know exactly what Bloodwych is talking about.

The Amiga was special.
Muzkat is offline  
Old 09 June 2002, 14:50   #132
Dastardly
Into the Wonderful

Dastardly's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Gods Country
Age: 43
Posts: 2,114
Agreed, there was definitely something special about my old A500 that Ive never had with any other system since.
I have cherished memories about games from all the machines Ive owned, but nothing beats those days.
I wonder what that 'special thing' was that sets it apart.
Dastardly is offline  
Old 09 June 2002, 19:44   #133
Zeewolf
 
Posts: n/a
Ive now got the following:

2 x 500's
1 x 500+
1 x 1200
& also 2 Amiga cd32's (one with a FMV module & one without)

Hopefully that list will be increased over the coming months, depending on finances!!
 
Old 09 June 2002, 21:20   #134
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
I am on the hunt for an A500 and an A3000 meself... I can't believe I dont have a single A500!

BTW I forgot to mention that I do not emulate, the original poster was wondering about those who emulate and own Amigas. I'just own Amigas
Akira is offline  
Old 10 June 2002, 21:21   #135
MOS-6581
Retrocomp photographer
MOS-6581's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: London / UK
Age: 39
Posts: 58
Send a message via Yahoo to MOS-6581
Hmm... let me see...

6x A500's
2x A500+'s
3x Commodore A1200 with 1GB, 540MB and 40MB HDDs
2x A600 Standard 1MB, the other has 2MB RAM with 20MB HDD

I only use one of each, the others are either spares or put away as a part of my computer collection. Needless to say I won't be buying anymore, unless it's an Amiga I don't already have!

All I can say is thank god for boot fairs! lol I got a working A500 for 50p!
MOS-6581 is offline  
Old 11 June 2002, 02:29   #136
BuZz
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Oxford / UK
Age: 41
Posts: 582
Send a message via ICQ to BuZz
I use the following Amigas:

a500/68000@7.14/6mb ram,~512mb hd,cdrom,ham-e,networked via PLIP to
a1200(T)/030@50/18mb ram,~7gb hd,40xCDROM,silversurfer,PCMCIA ethernet networked to
a3000/060@50/SCSI2,~64mb ram,2gb hd,opalvision networked to
a1200/060@50/SCSI,34mb ram,~512mb hd,PCMCIA Ethernet networked to
a4000/060@50/SCSI2,~100mb ram,~15gb hd,toccata audio card, cybervision 64/3D gfx card,X-Surf,Emplant Pro,Catweasel,Yamaha 2100S 16x10x40 CDRW,DDS2 Streamer

also i have an

a2000/060@66 (oc'd)/34mb ram,genlock,cdrom,2gb hd
(Not currently networked)

and some spare a500's and a1200s in the cupboard

oh, and you can see what my wb sort of looks like at

http://hangar18.campus.luth.se/exoti...xoticons35.jpg
BuZz is offline  
Old 11 June 2002, 04:04   #137
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
Whoa! Now THAT's a desktop!
Twistin'Ghost is offline  
Old 11 June 2002, 06:45   #138
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
Quote:
Originally posted by MOS-6581
MOS-6581
All PSG's bow down 2 SID!
good one, though i dont think the SID is your runofthemill PSG, if it is a PSG!

yeah man, thats a nice desktop buzz...on which machine is that running?
Akira is offline  
Old 11 June 2002, 11:29   #139
BuZz
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Oxford / UK
Age: 41
Posts: 582
Send a message via ICQ to BuZz
Quote:
Originally posted by Akira


yeah man, thats a nice desktop buzz...on which machine is that running?
Thats running on the 4000...
BuZz is offline  
Old 12 June 2002, 01:03   #140
MOS-6581
Retrocomp photographer
MOS-6581's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: London / UK
Age: 39
Posts: 58
Send a message via Yahoo to MOS-6581
Post

Quote:
Originally posted by Akira


good one, though i dont think the SID is your runofthemill PSG, if it is a PSG!
Well SID isn't a PSG strictly speaking, its more of a snythesizer. Every other 8-Bit computer had a PSG though, which is why "All PSG's bow down 2 SID!"
MOS-6581 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who owns which rights? Amiga Inc/Commodore Inc/Cloanto/Hyperion? 1988 Amiga scene 21 13 November 2017 21:06
Who owns the 'oldest' Amiga? Paul_s Nostalgia & memories 20 02 April 2017 07:10
Who exactly owns Amiga now? Jonathan Drain Amiga scene 9 09 October 2012 00:49
Who Owns The Rights To The Amiga? GoldenHeart Amiga scene 61 09 April 2009 13:04
Who owns it? Dr. Dude New to Emulation or Amiga scene 9 06 February 2004 21:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.46668 seconds with 13 queries