English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

View Poll Results: Which Amiga do you own?
Amiga 1000 24 2.41%
Amiga 500 159 15.98%
Amiga 2000 37 3.72%
Amiga 500+ 31 3.12%
Amiga 1500 5 0.50%
Amiga 3000 29 2.91%
Amiga 600 66 6.63%
Amiga 4000 110 11.06%
Amiga 1200 448 45.03%
Amiga CD32 33 3.32%
Amiga CDTV 6 0.60%
I don't have one, but plan to get one 20 2.01%
I don't have one, and I don't plan to get one 27 2.71%
Voters: 995. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2002, 16:11   #101
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,354
Ahh amiga, amiga , amiga

Hehe my main machine at home (at the moment) is an A4000 with an Apollo 060 acc card, CyberVision 64 gfx card, 64 Mb ram, network card and a 8gig harddrive ..

My other machine (wich aint working at the moment.. ):
Amiga 1200 in a PowerTower, 230Mhz power pc acc card (Phase5), 64 Mb ram, 8 gig harddrive and a pcmcia network card ... This machine also got a cd-burner ..

Im going to fix the 1200 and maybe buy a PCI inteface for it ... (Ill go for the Mediator, wohoo cheap network, gfx, tv and sound cards !!! Why didnt they release this interface in 95 or 96 ?? )...
kriz is offline  
AdSense AdSense  
Old 05 January 2002, 06:21   #102
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
Yeah, no kidding! Would have had a major impact, methinks! I'm definitely on the lookout for such a beastie.

@Pyro
I'm currently in N.C. I'll probably end up getting another A2000 on ebay since it's like pulling teeth to get my ex-roomie to ship my stuff back to me. I still have my vacation time from 2001 so I may just fly out to CA and send the stuff back myself, but I will have to be very careful with spending money for a little while.
Twistin'Ghost is offline  
Old 06 January 2002, 15:32   #103
Jim
 
Posts: n/a
A500 x 2
 
Old 21 January 2002, 10:50   #104
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
@Akira,
Too bad we can only vote once on this poll, I wanted to vote for my 2 lonely 500's and well as my 4000
jmmijo is offline  
Old 21 January 2002, 12:05   #105
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Just wanted to add an A600 to my list equiped with a 340MB HD and a PCMCIA CDRom Drive
RetroMan is offline  
Old 22 January 2002, 23:42   #106
Ziaxx
Zone Friend
Ziaxx's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sweden
Age: 44
Posts: 90
I got an A500 (1.3 and 512 kb RAM, later upgraded to 1 mb) for Christmas of '89 and I still have it, although I don't use it much nowadays, but it's sitting next to my PC at the moment.

Btw, what's an A1500 as mentioned in the poll? I never heard of that model before, but I know all the others.
Ziaxx is offline  
Old 24 January 2002, 01:12   #107
Pulsecode
 
Posts: n/a
YEY!

I have 2 A1200s, one has a 170Mb HD and an 040/40 accelerator (blizzard i think!?) with 16Mb. My favorite fo my Miggys!
The other A1200 has a 30Mb HD and has the Y key missing off the keyboard.. :^\ (gotta blue tack it up or it repeats yyyyyyy forever! Joy!) Also this poor battered machine has to use an old A500 modulator `cause the normal tv out is dead!

I also have an A2000, with only one floppy drive, kickstart 2.0 and no HD!! Good for older games but its so bloody big! and mostly empty, i never filled any of its slots , let alone got a HD!
Still, amusing!
 
Old 24 January 2002, 14:32   #108
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Quote:
Originally posted by Ziaxx
I got an A500 (1.3 and 512 kb RAM, later upgraded to 1 mb) for Christmas of '89 and I still have it, although I don't use it much nowadays, but it's sitting next to my PC at the moment.

Btw, what's an A1500 as mentioned in the poll? I never heard of that model before, but I know all the others.
Basically, it was an A500 in a big box with expansion slots. My friend used to have one.
Bloodwych is offline  
Old 24 January 2002, 14:47   #109
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 1,785
A1500

I thought the 1500 was the UK version of the A2000 but with 2 floppy drives instead of one.
Pyromania is offline  
Old 24 January 2002, 15:12   #110
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Yep and that's what an A2000 is as well - an A500 in a big box with expansion slots. Well, in my laymen terms it is anyway!

It was released in order to compete with an A500 conversion unit supplied and sold by Checkmate Digital that was also called the A1500. It was shifting a few units and Commadore thought, "we'll have some of that".

My friend bought the conversion model; hence my laymen terms above, but both the official release and the conversion were essentially the same spec, give or take a few slots.

As for the extra drive, all I can think is that Commadore must have had a lot of spare floppy drives hanging around

Later, an A1500-Delux was released with a rom switcher (1.3/2.04) and a ram expansion. Whooooooo, what a piece of kit!!!!


Last edited by Bloodwych; 24 January 2002 at 15:26.
Bloodwych is offline  
Old 25 January 2002, 00:02   #111
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
I think the A1500 is an A500Plus in a big box with expansions The deluxe (hahaha) version was released with the rom sharer so people would not have as many compatibility probs, thats all.
Akira is offline  
Old 25 January 2002, 00:08   #112
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Is there an echo in here?

Only Joking Akira
Bloodwych is offline  
Old 26 January 2002, 18:35   #113
Lancewood
 
Posts: n/a
Smile My first Amiga

My first Amiga was a A500. And now i own a A4000/030 which i intend to keep for a long time !!!

In the mean time i had two A500 one A2000 and a A1200

I sold them all and afterwards i regreted it.
 
Old 27 January 2002, 14:47   #114
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Just got my Amiga 500Plus.:bounce

It has been upgraded to Kickstart 3.1, has external HD, external floppy drive and another 3 boxes full of disks! Also the manuals.
Paul is offline  
Old 31 January 2002, 13:01   #115
colin2712
Junior Member

colin2712's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Wyton / England
Age: 35
Posts: 30
OK, I have three different Amiga's they are:

A500 - Bog standard except for the 512k mem upgrade and 25Meg HDD

A1200 - Apollo 1230/40, 2Mb Chip / 32Mb Fast, 250Meg HDD

CD32 with SX32 Pro, these things are very hard to find, luckily I bought mine a couple of years ago when they were still available

The only ones Im using at the mo arew my 1200 and CD32, but the 500 does come out sometimes to play some games that don't work on my 1200
colin2712 is offline  
Old 17 March 2002, 00:31   #116
oldpx
 
Posts: n/a
Hey I want to edit my vote!

Today I'm a proud owner of:

1) plain A500 with kick 1.3

2) A500, 1MB ram with kick 1.3 (I am surprised to see the expansion board was made in Turkey but it doesn't have a battery backed up clock )

3) A1200 with stuff you know already, for I'm yelling it out loud for some time

4) c64

No more relokicking or degrading! these machines are already as "degraded" as they can This also legalizes my use of 1.3 roms with emulators (as if I care about it)

Last edited by Burseg; 19 March 2002 at 12:35.
 
Old 17 March 2002, 02:00   #117
CPC464
Junior Member
CPC464's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: York
Age: 48
Posts: 393
Send a message via ICQ to CPC464 Send a message via AIM to CPC464
Real amiga's

I still have my Amiga 1200, 600, 500 and 500 + althought all are boxed apart from the A1200

Even though I hardly use the 600 or 500/+ I can't bare to part with them I mean what if something was to go horribly wrong with my 1200.....I mean aaarrrgggghhhhhh, I would have to emulate all the time then and I couldn't have that
CPC464 is offline  
Old 17 March 2002, 02:06   #118
Dastardly
Into the Wonderful

Dastardly's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Gods Country
Age: 43
Posts: 2,114
I bought my A500 in 1990 and a CD32 about 4 years later.
The A500 was the best 400 I ever spent and the CD32 was the biggest waste of 300 ever!!!
I didnt hate the machine (CD32) but it was so badly supported by the developers, I wish I hadnt wasted my money.

Ive still got my A500 boxed in the attic because I just cant bear to part with it. My old C64 is up there too.
Dastardly is offline  
Old 17 March 2002, 10:24   #119
Chuckles
The Ancient One
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kansas City/USA
Age: 62
Posts: 685
Like many of the other posters here, I can't accurately reflect reality in the poll, since I have more than one Amiga, so I'll do what everybody else is doing and simply do a post to answer the question.

I have an A500 with Kickstart 1.3 that I bought just after they first came out. I had a friend that worked for Microbotics at the time, and he helped me upgrade it with a Fat Agnus, and did the mod to bring it up to one meg of chip ram.

Later, when Commodore first started offering discounts on A2000 systems for users who turned in their A1000's, I managed to pick up an original A1000 from my local dealer for $250 that had been turned in, and I considered that an absolute steal. Commodore didn't actually want the A1000's back - they just wanted them off the streets so they wouldn't have to worry about supporting them in the future. The dealers were happy about it, because they could turn around and sell the old A1000's to folks like me. It didn't take long for Commodore to figure out though that the machines were still on the streets, and they soon changed the discount program to require the dealers to send the keyboards back to Commodore. I wonder how many poor A1000's wound up going to the dump for the lack of a keyboard. Too bad, because it's actually a very nice machine, and the only Amiga that I've ever been able to play some games (like Hacker) on.
Chuckles is offline  
Old 17 March 2002, 20:30   #120
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
Ah, me too. Now I own an expanded A1200, so I cant add a vote
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who owns which rights? Amiga Inc/Commodore Inc/Cloanto/Hyperion? 1988 Amiga scene 21 13 November 2017 21:06
Who owns the 'oldest' Amiga? Paul_s Nostalgia & memories 20 02 April 2017 07:10
Who exactly owns Amiga now? Jonathan Drain Amiga scene 9 09 October 2012 00:49
Who Owns The Rights To The Amiga? GoldenHeart Amiga scene 61 09 April 2009 13:04
Who owns it? Dr. Dude New to Emulation or Amiga scene 9 06 February 2004 21:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.42614 seconds with 13 queries