English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

View Poll Results: Which Amiga do you own?
Amiga 1000 24 2.41%
Amiga 500 159 15.98%
Amiga 2000 37 3.72%
Amiga 500+ 31 3.12%
Amiga 1500 5 0.50%
Amiga 3000 29 2.91%
Amiga 600 66 6.63%
Amiga 4000 110 11.06%
Amiga 1200 448 45.03%
Amiga CD32 33 3.32%
Amiga CDTV 6 0.60%
I don't have one, but plan to get one 20 2.01%
I don't have one, and I don't plan to get one 27 2.71%
Voters: 995. You may not vote on this poll

 
 
Thread Tools
Old 31 October 2006, 22:11   #481
Brass
Zone Friend
 
Join Date: Sep 2006
Location: New Zealand
Posts: 55
Sue her.

Quote:
Originally Posted by Zeewolf
Oh no they were definitely destroyed! Put in the compactor Im afraid. All boxed and in great condition. Never been so devasted. As you can probably tell, it wasn't an amicable split!
Sue her for the loss of rare and valuable historical articles. Destruction of property. Pain and suffering.

Sheesh you dont hear about guys doing things like that.

Woman := Guru.meditation all the time.

Dont get mad - Get money and lots of it.
Brass is offline  
AdSense AdSense  
Old 01 November 2006, 10:25   #482
shillard
Registered User
shillard's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Newcastle / Australia
Posts: 143
I still run the A4000 I bought brand new in 1995.

Back then it was a 24MHz 030 with 6Mb RAM, and a 14.4K Maestro modem to dial up to FidoNet, local BBSs and the Uni's Lynx internet browsing service.


Now it's a 200MHZ PPC/ 50MHz 060 with 80Mb RAM, running OS3.9 with a Thylacine USB, Xsurf card linked to my broadband router, CD/DVD Drive, Picasso IV card and two HDDs (one IDE, one SCSI).

I use it for everything - from playing FRONTIER, DUNE II and F/A-18 Interceptor (amazing that the original disk purchased in 1987 still works!), to web browsing and email to just mucking about.

Instead of the 1942 Monitor I bought with it, I've linked it up to an LCD Monitor. The 1942 is in the museum/ spare parts shed now, along with another 4 A4000s, 1 A4000 MB, 3 A1200s, 3 A500s and an A1000.



I migrated from the C-64 to the A500 in 1987 with an A500/ 1084/ 1Mb RAM expansion.

Then upgraded to an A1200HD/40, then the A4K.

Emulator, schmemulator. The only emulator worth exploring is C64.com, so you can play "Theatre Europe" on your laptop mid-flight....
shillard is offline  
Old 05 November 2006, 23:17   #483
uk_amigafan
 
Posts: n/a
Brought my first Amiga, the A600 back in 1993, upgraded to the A1200 a couple of years later. Still have 2 A1200's, both accelerated & still have an A500 too. I would still have an A600 but my brother threw it away without asking me if I wanted it, can't believe he chucked it lol

They all work perfectly still, but mainly stick to using winUAE as real hardware is hard to replace if it goes wrong, & I'd hate for my Blizzard 1260 to kick the bucket
 
Old 06 November 2006, 02:30   #484
VermillioN
 
Posts: n/a
Wow.. havn't been on this board in a loooong long time
Great to see things are still going solid!
Well my gf left me a long time ago so I figured I'd take the opportunity to appease my fetish for real amiga hardware/software.. as you do lol
Well I already had 2 500's, a 1200 and 4000 - but in the past year I've aquired an a1000, a2000, a3000T, a600, a1200, cd32, 7x a500's, and a bucketload of hardware and software..
Amiga is better then sex? I should bloody well hope so

Last edited by VermillioN; 06 November 2006 at 13:45.
 
Old 16 November 2006, 19:39   #485
RetroGamerUK
 
Posts: n/a
Amiga 1200, blizzard (I think) accelerator with 68EC030 CPU, 8 megs RAM, 2 Gig hard drive (just about internal), dopus workbench.
Main use? - not at all now as I have transfered the hard drive contents onto PC using WinUAE and use that for gaming.
 
Old 16 November 2006, 20:13   #486
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,478
i dont own A real amiga. i own lots of real amigas... how can i answer the poll??

a1200s, cd32s a500s and a4000s mostly. in various states of dis-repair.

the a1200 with 030 and 24meg fast gets the most (ab)use.
Hungry Horace is offline  
Old 16 November 2006, 22:30   #487
Graham Humphrey
Global Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 31
Posts: 10,974
My main Amiga is an A1200 with an Apollo 040/33 card, 32MB fast RAM, 2.1GB internal 2.5" hard drive, external floppy drive, a Squirrel with a CD-ROM drive attached, one of those neat joystick/mouse switcher things, and an adaptor to use a PC mouse in the mouse port.

I mainly use it for gaming, programming, and writing. But I use it for quite a lot of things overall.

I also have two broken 1200s and a 500+ (also broken).
Graham Humphrey is offline  
Old 25 November 2006, 17:54   #488
Paul_s
needs more ice cream

Paul_s's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Amigaville
Age: 39
Posts: 3,162
2 x a500's

One I use all the time spec;

Philips CM8833Mk2
KS 1.3/ECS Agnus/1mb/Power External drive

My other A500 is an early 1.3 machine with ECS Agnus but with red power light... ooh

CD32 is bog standard - not upgraded
Paul_s is offline  
Old 22 January 2007, 10:41   #489
Carcenomy
Registered User
Carcenomy's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Invercargill, New Zealand
Age: 32
Posts: 19
Send a message via ICQ to Carcenomy Send a message via MSN to Carcenomy
Rev5A A500, Rev6 A500 w/ 501 and A590, two CD32s, A1200HD40 w/ 110Mb drive, 8Mb fast, FPU and RTC. Nothing earth shattering, but I love them all equally.
Carcenomy is offline  
Old 30 January 2007, 13:01   #490
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
I have not voted & can't recall posting, so here goes.

Had 2x A500s, but they gave me the sh*ts and got sold on eBay.

I've now got a towerised A600 (external connectors not finished yet, due to me being lazy ).
It's very basic so far and has:
2.05/3.1 Kickstart switch/ROMs,
2x internal FDDs,
Switch to turn DF1 off when the noise becomes annoying and to preserve it when not required,
CF card and laptop-style 44 pin IDE adaptor for HDD,
PC keyboard adaptor,
Planning on installing a CD drive...one day
I'd like a RAM expansion, but they seem pretty hard to find & expensive for 600s, but once I get one I think that'll be enough for me.

Additionally, I have a regular "keyboard" A600 with 3.1 ROM and CF card for HDD installed, but still waiting on the floppy drive from overseas (set up the CF in tower and then transferred to A600 due to lack of installed FDD to do it in place).

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 30 January 2007, 19:22   #491
superBuster
superFreak
superBuster's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: planet earth
Age: 45
Posts: 157
Send a message via AIM to superBuster
i have several, whats to say I maxed out a 4000tower but my ppc cpu is toast so now I use an mkII060, works great. I have a toaster and flyer as well as a PAR and TBCIV, so I can do video like it's nobodys business. I also have a picasso V that rocks as the scandoubler works with the toaster..... I also have a 3000 and 4000 desktop, I have had the 3000 since collage and did lots o work with it for the news station I used to work for.....
superBuster is offline  
Old 31 January 2007, 23:21   #492
Chaeo
Monkey Slapper
Chaeo's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: UK
Age: 45
Posts: 71
I bet you have an empty wallet now, though.
Chaeo is offline  
Old 01 February 2007, 12:17   #493
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,745
I won an Amiga 1200 (Kick 3.0) last week on eBay for 51 . But the best thing is: A good friend of mine still has an Amiga 1200 with Kickstart 3.1 & 6 GB hardisk. He will sell it to me, only 20 .

Another friend donated me his trusty Amiga 500 some month ago. I'm very happy with the hardware.
Retro-Nerd is offline  
Old 01 February 2007, 14:00   #494
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd
I won an Amiga 1200 (Kick 3.0) last week on eBay for 51 . But the best thing is: A good friend of mine still has an Amiga 1200 with Kickstart 3.1 & 6 GB hardisk. He will sell it to me, only 20 .

Another friend donated me his trusty Amiga 500 some month ago. I'm very happy with the hardware.
Bargain city!

Very good deals man.

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 03 February 2007, 10:10   #495
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,358
Send a message via Skype™ to Jope
Quote:
Originally Posted by Fingerlickin_B
Switch to turn DF1 off when the noise becomes annoying and to preserve it when not required
Just use a no click-tool..
Jope is offline  
Old 04 February 2007, 13:32   #496
Fingerlickin_B
Amiga Nut
Fingerlickin_B's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belco, Australia
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by Jope
Just use a no click-tool..
Good point man, but as I said, also to keep it switched off when not required...it'll last longer

PZ.
Fingerlickin_B is offline  
Old 16 April 2007, 17:03   #497
EdeRyckman
 
Posts: n/a
1 Amiga 500 with 1MB Ram (clock & ram upgrade)
1 stock A1200, 2MB Ram, 60Mb HDD
1 A1200 @ 28Mhz, 6Mb Ram, 120Mb HDD:
-- has a Blizzard 1220/4 (68020 @ 28Mhz, +4MB Fast Ram, clock, empty FPU)
1 Commodore-64 c
 
Old 16 April 2007, 17:52   #498
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,157
i have 1 amiga500, 1200, 4000, cd32
i had an amiga 1000 too
turrican3 is offline  
Old 16 April 2007, 18:09   #499
boing_1000
A1000 Addict
boing_1000's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Eastern USA
Age: 30
Posts: 560
Stayed true with the 1000, never bought anything else, except a 1200 which I briefly owned for a couple months, then sold because I needed cash fast.
boing_1000 is offline  
Old 16 April 2007, 18:43   #500
sink
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: france
Age: 46
Posts: 187
at home today 3 amiga 500 with 2 classics commodore screen 1084s + c64 + 1200 with hdd 12 gigas in.. i have just one problem my wife don't like soundchip
sink is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who owns which rights? Amiga Inc/Commodore Inc/Cloanto/Hyperion? 1988 Amiga scene 21 13 November 2017 21:06
Who owns the 'oldest' Amiga? Paul_s Nostalgia & memories 20 02 April 2017 07:10
Who exactly owns Amiga now? Jonathan Drain Amiga scene 9 09 October 2012 00:49
Who Owns The Rights To The Amiga? GoldenHeart Amiga scene 61 09 April 2009 13:04
Who owns it? Dr. Dude New to Emulation or Amiga scene 9 06 February 2004 21:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.29626 seconds with 13 queries