English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 09 December 2006, 22:53   #1
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
IPF to ADF

Hi!

Is it possible with some program to transfer IPF files directly to ADF files ..?
Thanks in advance for help ;-)
macce2 is offline  
AdSense AdSense  
Old 10 December 2006, 00:04   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,880
Depends on the IPF file.

The answer is No for 90% of IPF files, i.e. the image has strong copy protection.
alexh is offline  
Old 10 December 2006, 11:55   #3
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
@alexh

Ok, thanks. Well, what an IPF file actually is..? How can they be used ?
macce2 is offline  
Old 10 December 2006, 12:11   #4
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,880
IPF files are disk images (like ADF) but they contain more low-level detail which can be used to record the copy protection information.

It is a format created by the SPS Software Preservation Society.

You cannot (at the moment) write them back to floppy disk, but you can play them with a host of Windows, Amiga and Linux UAE emulators using the SPS plugin

There is no SPS plugin for the XBOX version of UAE
alexh is offline  
Old 16 December 2006, 14:24   #5
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
@alexh

I couldn't get the sps plugin to work with my WinUAE..
which versions of UAE are supported ? After installing the dll-file
according to the information, WinUAE still don't recognize ipf files. Do I have to rename them (to adf..?) or something ?
macce2 is offline  
Old 16 December 2006, 14:49   #6
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
No, you don't have to rename the files. There's support in WinUAE since the plugin is available. Which version of WinUAE do you use ? I hope you use the recent version available on the WinUAE website ?
Konrad is offline  
Old 16 December 2006, 14:59   #7
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
@Konrad

I 'm using version WinUAE 0.8.8; Release 8. It has AGA support, for instance. That's the version included in AForever 4, if I remember right ?!
macce2 is offline  
Old 16 December 2006, 15:37   #8
thor
Registered User
thor's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 898
Hui, that's a really old version. Better use a more recent one.
thor is offline  
Old 16 December 2006, 16:19   #9
boing_1000
A1000 Addict
boing_1000's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Eastern USA
Age: 30
Posts: 560
Yeah definitely upgrade to the most recent version from the WinUAE website. So much better.
boing_1000 is offline  
Old 16 December 2006, 20:47   #10
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
newer releases of WinUAE require directX v.8 or newer. I'm still using Win98SE (yes, it sucks!) in my peecee, and I think I'm not going to update it anymore.
So, I haven't read the faq yet, but there has to be some way to mount IPF files, for example, direcly in Amiga OS 3.9 ?!
macce2 is offline  
Old 16 December 2006, 21:07   #11
thor
Registered User
thor's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 898
What do you don't want to update, Windows or DirectX? If you just want to keep your Windows, the newest DirectX installs on Win98 too. Directly in AmigaOS you can use them to do a WHDLoad install with the IPF file I think.
thor is offline  
Old 16 December 2006, 21:44   #12
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
@thor

I don't want to update Windows at all, neither DirectX..
I'm using WinUAE mainly for testing purposes only.
Thanks, I'll try to access IPF files via AmigaOS
macce2 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to convert IPF to ADF? caius project.SPS (was CAPS) 39 03 June 2014 15:51
Converting IPF files to ADF Dagon support.Games 24 17 March 2011 13:42
How to create an ADF image from IPF kipper2k support.Games 11 01 May 2009 00:52
ADF/IPF reading/writing on a PC? cappuchok support.Hardware 19 03 October 2006 05:45
Atomino English ADF/IPF squirminator2k request.Old Rare Games 4 02 April 2005 02:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28759 seconds with 11 queries