English Amiga Board Amiga Lore



Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 26 November 2006, 16:15   #1
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 99
Posts: 3,990
Tiny PAL LCD for A500

Hi! Saw the other thread but a big one with flickerfixer etc isn't for me.

I was planning to use a tiny LCD for my A500, 9" or less.

- The picture should be "at least as good as 640x256 on a small TV looks".

- It should run off "SCART" type RGB so I can make a simple adapter between the screen and the video connector on the A500. (Edit: or at least video)

- It shouldn't be super-slow (1/50s response time is asking too much, but the zippier the better).

- The smaller the better (4-5"?)

- Not crappy color depth. 18-bit is more than enough though.

- Able to run off the A500 PSU. (A500, 1/2M slow, extra drive, that's it)

I saw some of those screens for the back of the headrests in a car, are any of those good?

Last edited by Photon; 26 November 2006 at 18:42.
Photon is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 26 November 2006, 17:03   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,117
The cheapest solution would be an LCD intended for the XBOX or PS1.
alexh is offline  
Old 27 November 2006, 01:04   #3
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 99
Posts: 3,990
Well, they certainly seem cheap on eBay. Could have picked one of for a dollar if only the maddafakkas would sell outside the us!

They all seem to have "mounts" though, and they have an elliptical outline (ugh!). Any rectangular ones with just the video connectors?
Photon is offline  
Old 27 November 2006, 09:24   #4
Chain
A-Collector, repairments
Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 40
Posts: 1,505
Send a message via ICQ to Chain
http://cgi.ebay.com/VOYAGER-5-5-COLO...QQcmdZViewItem

how about this?
Chain is offline  
Old 10 December 2006, 04:16   #5
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 99
Posts: 3,990
Thanks Chain!

Only someone nicked it, and the other one from the same seller has scratches on the screen.

btw any special reason ebay.co.uk is Always twice as dear?? bah.
Photon is offline  
Old 10 December 2006, 12:14   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,117
To quote Fred the Duck

"It's because our Whores are 2x as expensive".
alexh is offline  
Old 10 December 2006, 14:48   #7
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 99
Posts: 3,990
Looked around a bit and I think I'm gonna go for an Xbox screen. Will it work with the Amiga resolution? i.e. PAL 320x256?

Last edited by Photon; 10 December 2006 at 15:12.
Photon is offline  
Old 10 December 2006, 15:51   #8
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,117
Not too sure. PS1 will definately work, but the XBOX normal operating res is interlaced.

I would imagine it would work as XBOX can (but doesnt) do non-interlaced.
alexh is offline  
Old 10 December 2006, 16:45   #9
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 33
Posts: 4,414
Send a message via MSN to Jope Send a message via Skype™ to Jope
BTW, some PSone TFTs only do composite.. The original Sony branded ones are known to do RGB.
Jope is offline  
Old 10 December 2006, 22:12   #10
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 99
Posts: 3,990
OK, I think I'll wait for a better PS1 screen, since there could be an interlace issue with the XBOX ones? Would rather like the Amiga to do the flickering only if I select 640x512
Photon is offline  
Old 11 December 2006, 10:14   #11
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,117
Quote:
Originally Posted by Photon
Would rather like the Amiga to do the flickering only if I select 640x512
Eh? What are you talking about? There would be no flicker with an LCD. There is no concept of interlaced with LCD's. However there has to be special electronics to handle it.

Either it would work in non interlaced or you would have a blank screen.

I am 90% sure it would just work.

It is more likely that PS1 LCD screens CANNOT do interlaced screens than XBOX ones cannot do non-interlaced. The PS1 could never do interlaced modes and so why include the extra electronics to handle it.
alexh is offline  
Old 11 December 2006, 12:07   #12
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 2,258
Quote:
Originally Posted by alexh
The PS1 could never do interlaced modes and so why include the extra electronics to handle it.
PSX is capable of interlace... I just think nobody used it. I have the option of interlaced display modes with my dev kit.
musashi5150 is offline  
Old 11 December 2006, 13:00   #13
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,117
If it were true I feel that people would have done intro screens in interlace to get high res.

There must be a limitation which makes it impractical.
alexh is offline  
Old 11 December 2006, 13:50   #14
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 2,258
Indeed, I think it only works correctly if your code runs in 1 frame. But of course with Photon being an oldskool coder he's only interested in 320x256 and 640x256 (for workbench) anyway
musashi5150 is offline  
Old 12 December 2006, 01:05   #15
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 99
Posts: 3,990
Yeah, pretty much. Since I have a home computer collection it would be handy to test stuff, or to bring one up for a nostalgia session.
Photon is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LCD monitor with 50 Hz pal games PiCiJi support.WinUAE 71 25 September 2013 06:03
inexpensive 5 -10" lcd displays that support pal, any recommendations? waltermixxx support.Hardware 0 16 August 2013 16:20
A500 hooked to LCD using 4 USB Capture card int21h Hardware pics 5 16 April 2011 04:56
US VXL30 on a PAL A500? Dropcheck support.Hardware 10 12 August 2010 17:58
A500+ from Pal to NTSC desantii support.Hardware 8 13 October 2009 16:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15600 seconds with 11 queries