English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 15 October 2006, 14:01   #1
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Afa Os 3.94

bernd_afa at Amigaworld posts: "AFA OS 3.94 - Add new features for truetype Fonts.

In afa prefs are new sliders for "font size adjust" and "line space hack"
http://amidevcpp.amiga-world.de/afaupload.php

What they do:

"font size adjust" This increase/decrease the fontsize by a choosen value. For example when set to +2.apps that open a font with size 12 get now size 14. So its possible to change easy the fontsize of all Apps, for example when you want run same AFA install on a 1600*1200 TFT and a 800*600 screen.

"line space hack" Because truetype fonts use much space for French accent, T but most languages not need this chars. So you can reduce the linespace between chars by set a - value.

English Users can set to -3.
German users can set to -1 or -2.

The setting depend what accent chars your language need. So it is called hack to show that it can cause in some cases disadvantage of non reading accent chars.

default in truetypemanager set to uswindescender. This give better convert results.

also there are updates in FAQ show the use of codepages and a generel Tipp to boot faster"

Source: Amigaworld.net
Paul is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 October 2006, 15:08   #2
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
This is very nice! I use it since the first release, so much better looking Workbench!

Very recomended.
kriz is offline  
Old 15 October 2006, 15:10   #3
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
really? any drawbacks? probs?
keropi is offline  
Old 15 October 2006, 15:20   #4
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
No, not at all.. Using it on 060, no drawbacks.. Its really easy to test also..

Check the pictures on the homepage..
kriz is offline  
Old 01 November 2006, 15:42   #5
Cassius
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 18
Thats very nice. I use it since nearly the first version and it looks great and works meanwhile stabile on my A4000.

I prefer it absolutely.
Cassius is offline  
Old 01 November 2006, 17:41   #6
MrZammler
Zone Friend
MrZammler's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Crete
Age: 40
Posts: 191
Hmm, I've heard that there is a speed penalty, even on 060, is it so?
MrZammler is offline  
Old 01 November 2006, 19:33   #7
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by MrZammler
Hmm, I've heard that there is a speed penalty, even on 060, is it so?
Yep, it was horrible on the earlier versions like 3.92 but 3.93 and onwards it's better..havent tested 3.94 though because I've quit using AfA_OS because it slows things down too much when using other GUI eyecandy patches but I guuess AfA would run fast on a plain AmigaOS installation
AMIGAZ is offline  
Old 02 November 2006, 15:27   #8
Cassius
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 18
Huhu? Speed penalty?

I don`t know what you mean. With my A4000/060 it works fine. In my opinion the Amiga is hardly slower than without AFA.

I think, you should test it.
Cassius is offline  
Old 02 November 2006, 17:47   #9
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
I get the same as you Cassius, cant feel any speed disadvantage.
kriz is offline  
Old 02 November 2006, 19:20   #10
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by Cassius
Huhu? Speed penalty?

I don`t know what you mean. With my A4000/060 it works fine. In my opinion the Amiga is hardly slower than without AFA.

I think, you should test it.
Like I said I'm using other GUI hacks like Birdie, VisualPrefs etc
Maybe 3.94 is mega optimized compared to 3.93
AMIGAZ is offline  
Old 02 November 2006, 19:48   #11
Cassius
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 18
I am using Hacks like Visual Prefs and Birdie too. I am the OS4 - Theme "ATE 0.1"


...err. I am using an Cybervision64 Grapicboard.
Cassius is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AFA OS prob with DOPUS Bamiga2002 support.Apps 3 29 August 2009 23:05
AFA OS and datatypes Rod_cl support.Apps 0 16 September 2006 02:39
AfA: AROS for AmigaOS 3.93.2 Paul News 0 15 July 2006 17:21
AFA OS: Prerelease 1 of the MUI clone Zune Paul News 2 30 May 2006 08:57
Update AFA OS 3.93.1 Paul News 3 17 April 2006 17:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.31992 seconds with 11 queries