English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 17 September 2006, 23:44   #1
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,175
Send a message via MSN to dlfrsilver
Super Transfert disk !!!

i have created a disk for A500+,600,1200 without Compact flash.

just need to have a parallel cable MALE to MALE connection,

and there you go ^^.

The only thing is that you need a PC runing Win95/98.

i'll post it in the zone for whoever want to try it ^^.
dlfrsilver is offline  
AdSense AdSense  
Old 19 September 2006, 23:22   #2
Frog
Junior Member

Frog's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Posts: 1,263
what do you use ? PC2AM ?
Frog is offline  
Old 20 September 2006, 01:34   #3
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,175
Send a message via MSN to dlfrsilver
Yes !!!
dlfrsilver is offline  
Old 20 September 2006, 10:17   #4
Haakon
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Norway
Age: 42
Posts: 180
Could you explain a bit more? You use the PC as diskdrive, and transfer the files from PC to Amiga before using them...?
Haakon is offline  
Old 20 September 2006, 13:24   #5
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,175
Send a message via MSN to dlfrsilver
nope, it's a transfer disk from amiga to PC. on pc HDD, and on amiga HDD + disk.

i'll tell ya
dlfrsilver is offline  
Old 20 September 2006, 14:37   #6
Frog
Junior Member

Frog's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Posts: 1,263
PC2AM is really nice, it allow win95+ long filename and to access pc drives "a,c, even cd rom) pc is considered as slave

i'll enjoy to see your disk Denis.
Frog is offline  
Old 20 September 2006, 14:37   #7
gizmomelb
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: melbourne
Age: 48
Posts: 510
hi dlfrsilver, can you please up it to the zone again? it's not there now.
gizmomelb is offline  
Old 20 September 2006, 20:57   #8
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,175
Send a message via MSN to dlfrsilver
Yes, and i have some hints to give before.

This disk doesn't work on plain A500. This is due to KS 1.3.

it works on A500+, A600, A1200 and A4000 and REQUIRES a Parallel cable MALE to MALE

for transfering. Expect 20 minutes for transfering 2000 files.

I have transfered a hard drive for Thierry Levastre recently using this disk. Works like a charm ^^.

The main goal is Backuping on a Pc doted with Win95/98 to fully transfer
your old amiga hard drive contents to a folder you'll then be able to
use mounted in Winuae.

the second one is the ability to write directly ADFs from PC Hard drive straight
to the DF0: drive with the help of DISKWRITE.



Let me a moment tonight to push it in the zone ok ? ^^
dlfrsilver is offline  
Old 20 September 2006, 22:40   #9
Frog
Junior Member

Frog's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Posts: 1,263
btw it also allow you to do the opposite thing. Writing directly ADF disk from your df0: to your pc hard drive.

it would be nice if PC2AM also work on 1.3...
Frog is offline  
Old 20 September 2006, 22:51   #10
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,175
Send a message via MSN to dlfrsilver
yes but PC2am is not KS1.3 compatible.


GO TO THE ZONE and ENNNJJJJOOOYYYY !!!!!

Last edited by dlfrsilver; 21 September 2006 at 00:58.
dlfrsilver is offline  
Old 01 December 2008, 03:25   #11
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,509
This thread is 2 years old... ehm.
Ok, I'll give it a try anyway :-)

I wonder if it would be possible to use PC2Am (which requires KS 2.x) with a good old A500 (KS 1.2). My A500 has a 2MB RAM expansion board. If I use a software like ReloKick, loading KS 2.x or 3.x, will I be able to use PC2Am?

Thanks in advance to anyone!
P.S. I'm asking this because I would like to extablish a parallel connection (via LapLink cable, which I have) between A500 and my PC. I don't want to buy/make a "slow" null-modem serial cable...
Supamax is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help about disk trainer Super Street Fighter II - The New Challengers seiyads request.Old Rare Games 1 08 March 2013 13:43
EAB/Lemon Super League 2010: Round 10 - Super Hang-On Graham Humphrey EAB's competition 38 12 September 2010 02:20
Ultimate Super Skidmarks [Compilation Disk] DoneYone request.Old Rare Games 19 27 August 2009 16:48
EAB/Lemon Super League 2009: Round 3 - Super Obliteration Graham Humphrey EAB's competition 117 25 March 2009 16:39
Super Cars 2 Disk 2 ??? Shamino support.Games 4 10 April 2003 11:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19524 seconds with 11 queries