English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2006, 00:07   #1
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 40
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
VSync in windowed mode

This is just for Toni's todo list, and possibly better than asking him to support MMU

Currently, WinUAE only supports VSync (badly needed for many complex scrolling routines in intros, trackmos and demos) in full-screen mode, but not in windowed mode.
It must be ages that I have last used WinUAE in full-screen mode, as WinUAE will be the "absolutist" application, taking quite awhile every time to give way for the Windows desktop again ... so windowed mode is more convenient for me.

Possibly because I'm a WinUAE "worker" and "demo runner" and only rarely would play games.

Last edited by andreas; 08 January 2008 at 12:16.
andreas is offline  
AdSense AdSense  
Old 23 August 2006, 06:44   #2
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 36
Posts: 3,315
Windowed mode for me too always... never FS.
Ironclaw is offline  
Old 27 August 2006, 23:23   #3
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 40
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Heh Ironclaw well this would be a retrogamer's dream if WinUAE could display a real-size 1084 picture in windowed mode without ugly tricks like scaling & friends (which will always affect picture quality negatively), wouldn't it?
Never cease dreaming.
andreas is offline  
Old 08 January 2008, 12:14   #4
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 40
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Bumped. I knew I had already created this thread.
andreas is offline  
Old 08 January 2008, 20:54   #5
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Age: 100
Posts: 4,048
I don't really see how waiting 2 seconds (if you have a CRT) at startup and shutdown would be in the way for anyone. You want to enjoy a perfect demo/game and still have a clutter of windows beside it so you can Alt-Tab ... while enjoying it? I don't get it. What is your workflow?

Also, you rarely used 50Hz when doing work stuff and need the desktop. I would never use Windows at 50Hz except with an LCD.

100Hz is usable for desktop work, but then anything that moves or scrolls will only move every other frame, giving a blurry motion trail.

To avoid any alt-tab delays, set the WinUAE resolution to your acceptable desktop working resolution, same bit depth.

As for sync, well, sure, if Toni can find some way of elbowing the WinUAE window to the front of the queue so he can switch buffers at the correct time. There are usually a bunch of overlapping windows and apps running with different priorities.

For me, 800x600 @ 50Hz Fullscreen synced works very well, just press F12 or Alt-Tab and the desktop is there.
Photon is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE slow in fullscreen but fast in windowed mode carls support.WinUAE 12 03 March 2013 14:38
Reset option for window in windowed mode andreas support.WinUAE 3 07 January 2009 01:27
'Warp Mode' broken in 'windowed mode' NoX1911 support.WinUAE 3 26 May 2007 02:05
Sound running slow only in windowed mode andreas support.WinUAE 0 15 June 2002 02:42
Suitable resolution for CD32 emulation in windowed mode? andreas support.WinUAE 3 26 February 2002 05:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11890 seconds with 11 queries