English Amiga Board Amiga Lore



Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 28 November 2001, 02:36   #1
sgt_chimp
 
Posts: n/a
Mount PC0: wont work on my A600

Im trying to get ADFBlitz on to my (copy of)WB 2.05 disk, for a real amiga A600 not winUAE and when I type mount PC0: in the shell it says: Device "PC0:" not recognised. can any one hep please?
 
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 28 November 2001, 03:15   #2
sgt_chimp
 
Posts: n/a
looking to buy a programe that can read PC disk for Amiga

Ok after searching the board i realize that WB2.05 does not support this feature, but is any one could sell me a WB that does or any programe or copy of that program (that is Amiga compatible), that would be much appreciated.


Thanks


sgt_chimp
 
Old 28 November 2001, 03:19   #3
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 23
Posts: 4,662
CrossDOS is the implementation used by Workbench in (most versions of) 2.x; you should just use that standalone version of that util. Also, make sure you aren't using high density disks.
Twistin'Ghost is offline  
Old 28 November 2001, 03:33   #4
sgt_chimp
 
Posts: n/a
?

What is CrossDos? does it come with WB 2.05? and if so how do i use it?

Sorry 'bout this im a total WB noobie
 
Old 28 November 2001, 03:46   #5
sgt_chimp
 
Posts: n/a
Guess not I just read this posted by Akira on another thread

"2.0 and 2.05 do not has the PC0 stuff beacuse it doesnt include CrossDOS. this util appeared only in 3.0 and 2.1 "

 
Old 28 November 2001, 04:50   #6
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 23
Posts: 4,662
I can post it for you, if you like (assuming this doesn't fall in that grey area of still being developed...)
Twistin'Ghost is offline  
Old 28 November 2001, 10:41   #7
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
I had the same problem as you sgt_chimp.

See thread
http://eab.abime.net/showthread.php?s=&threadid=1174

What I found out is Workbench 2.05, which is what I have with my dead A600 HD, does not include CrossDos but Workbench 2.1 does.
Paul is offline  
Old 28 November 2001, 12:13   #8
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 23
Posts: 4,662
OK guys, how about this: I post CrossDOS4 for you guys. Now I have it in DMS format and I am assuming you will be using it on real Amigas, but not sure how you'll get the file over. What format do you want it in, DMS or ADF?
Twistin'Ghost is offline  
Old 28 November 2001, 17:46   #9
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: #
Posts: 13,179
Whatever version of CrossDos you download will work on your meega, howevere, how on earth are you going to make the first transfer? that's bound to be a problem.

Uukrul found a way to make a transfer for the first time (a mix of arexx and a program on the pc, methinks), he surely will be able to help. If all fails, I can snail-mail you a disk with what you need. (nobody believes this bit, but I will! I am always glad to help anothr amigan I did this many times)
Akira is offline  
Old 28 November 2001, 18:21   #10
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 40
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Smile

or use this link here:
can be helpful for "low budget" Amiga users

http://homepage.uibk.ac.at/homepage/c725/c72578/amiga/
resp. how to get the FIRST file to the Amiga.
andreas is offline  
Old 29 November 2001, 17:47   #11
sgt_chimp
 
Posts: n/a
Smile

Akira, Im having a little diffuculty getting hold of a null modem cable (and getting my PC and Amiga set up close enough to use one) , If you could snail mail me an Amiga floppy with Crossdos on I would send you a cheque for the p&p, the disk and your time or I have a spare (and slightly dented) Origonal boxed copy of UFO: Enemy unknown (for A1200) I could send you as way of payment.

Thank you

//admin: no direct signature please
 
Old 29 November 2001, 23:05   #12
Codetapper
Moderator

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Age: 39
Posts: 2,761
Send a message via Skype™ to Codetapper
Crossdos 7 rules

If CrossDos is no longer being developed, I would suggest uploading CrossDos 7 as it supports Windows 95 long filenames. The old versions are a real pain cutting the names back to 8.3 all the time.

I will be happy to upload it if anybody needs it. Getting it onto a disk is another matter, but I used to use good old MessySID on my WB1.3 Amiga 500 all those many moons ago. (MessySID = MessyDos and SID setup nicely on a disk).
Codetapper is offline  
Old 30 November 2001, 06:33   #13
TikTok
Registered User
TikTok's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Salvador, El Salvador
Age: 33
Posts: 646
I'm fairly sure CrossDOS isn't being developed anymore. IIRC the last few times I tried accessing their site, I got a 404, so maybe the company have gone under?
TikTok is offline  
Old 30 November 2001, 07:16   #14
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 23
Posts: 4,662
I'll be posting CrossDOS 7 in a few only because I think anyone who doesn't have it, should.
Twistin'Ghost is offline  
Old 30 November 2001, 16:58   #15
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: #
Posts: 13,179
Alright, I'll send ya CrossDos 7 as soon as somebody uploads it. Send me a Private Message with your addy and stuff...

No need to pay me in any way man! though an extra original never somes amiss
Akira is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When I try to mount PC0: I get error that it is already mounted! keropi support.Apps 9 07 February 2008 22:46
The HD just wont work! sence2001 support.Hardware 4 17 October 2004 23:34
DPaint wont work jambomiga support.WinUAE 15 30 August 2003 00:48
Mount Pc0: Outback support.Apps 11 07 June 2002 14:20
PC0: is mounted but Amiga wont read PC disks ? sgt_chimp support.Apps 22 05 June 2002 20:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15597 seconds with 11 queries