English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 26 June 2006, 18:39   #1
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 43
Posts: 2,442
Blizkick Command

Ive tried going through the Blizkick Documentation again tonight and i used a command he recommended for the Blizzard 030 III in the startup-sequence. Upon trying to reboot though, it gave me a failed return code 10.

I actually have a Blizzard 1230 IV 030/50 and not the III, but its the only that even comes close to configs you can use in the docs.

So my question to ANYONE on here running an A1200 with the same card as myself with kickstart 3.1 roms running 3.0 is what is what Startup-Sequence do "you" use to get Blizkick working properly?.

And are you supposed to remove the Jumper on the Accelerator? or do you just leave it there or swap it to the other 2 pins?.

I intend to update to 3.9 workbench after i get blizkick working.

I have had one problem solved about the HD tonight, to solve this one would be a HUGE
blade002 is offline  
AdSense AdSense  
Old 26 June 2006, 19:16   #2
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeň
Age: 37
Posts: 313
The maprom-function must be enabled for Blizkick to work.

If you look at the card, the documentation for the jumpers are printed on it and will tell you if it should be open or closed to enable it. You might have to remove the simm-module to see the text.

The other jumper is for setting if the simm-module is a 60ns or a 70ns one. The printed text on the card will also tell you what open/closed means for that one.

A simple line to get BlizKick working is "BlizKick my31romfile QUIET". The QUIET is needed if you intend to put it in your Startup-Sequence, if you are just testing, boot without Startup-Sequence (both mouse-buttons pressed at boot and the right button in the gui) and run it without the QUIET argument to see if it is working. If it is not working, it will then tell you what it is complaining about.
patrik is offline  
Old 27 June 2006, 12:06   #3
rare_j
Zone Friend

rare_j's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 736
Quote:
Originally Posted by blade002
So my question to ANYONE on here running an A1200 with the same card as myself with kickstart 3.1 roms running 3.0 is what is what Startup-Sequence do "you" use to get Blizkick working properly?.

And are you supposed to remove the Jumper on the Accelerator? or do you just leave it there or swap it to the other 2 pins?.
Yes I use Blizkick on Blizzard 1230 IV 030/50 to run ks3.1 instead of ks3.0.
As Patrik says make sure the board is set to enable maprom. One of the jumpers is for maprom, the other jumper is for memory speed. If I remember correctly leave J1 open to enable maprom.
One way to tell if maprom is working is by looking at how much fast mem you've got in workbench. If it's 512K less than you expected chances are the machine's rom has indeed been mapped to ram and you're ready to try blizkick. Open up a shell and try

C:blizKick kickstart4068

This assumes the blizkick command is in C: and your kickstart 3.1 file is in DEVS:kickstarts and is called kickstart4068
The amiga will reboot. When workbench comes back up open a shell and type "version" which will display the kickstart and workbench versions. If Kickstart reads 40.68 then you're running kickstart v3.1

The blizkick documentation is really clear and well written. Give it another read.
rare_j is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blizkick hexaae support.WinUAE 4 21 March 2013 16:31
BlizKick problem Diz_57 support.Apps 10 22 January 2011 01:34
Blizkick question illy5603 support.Apps 37 06 June 2010 08:40
BlizKick NovaCoder support.Apps 10 31 January 2009 21:48
Compiling BlizKick Toni Wilen Coders. General 2 26 December 2007 17:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11272 seconds with 11 queries