English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 26 May 2006, 04:43   #1
Sly294
Registered User
Sly294's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London
Age: 40
Posts: 41
Cant Get WHDLoad to install

Hi, All

My problem is getting WHDLoad to install.
I use WinUAE 1.2.0 (32 Bit)
I installed Workbench 3.1... I managed to extract and install Picasso96 and Installer 43_3 .... through the guides on here.
i included a picture of what the error is... hope this helps as im really looking forward to installing some games on HDD. Thanks in Advance Sly294
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Error.JPG
Views:	199
Size:	53.1 KB
ID:	11156  
Sly294 is offline  
AdSense AdSense  
Old 26 May 2006, 05:46   #2
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 46
Posts: 1,064
Did you copy Installer to C:?
adolescent is offline  
Old 26 May 2006, 05:53   #3
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 48
Posts: 1,536
Its not difficult....., just put the main executables in C: like whdload, rawdic etc.

The screenshot tells me that you have not installed "Installer", its looking for installer in C: too. have you run the "Install" script for installer ?(i know that sounds funny).

While you are at it, get ahold of the Skick archive from Aminet, and install the "kickstart" directory in the archive, to Devs:
some of the installs need the RTB files to run.
whiteb is offline  
Old 26 May 2006, 09:14   #4
CFOU!
Moderator
CFOU!'s Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Age: 44
Posts: 2,289
Quote:
Originally Posted by Sly294
Hi, All

My problem is getting WHDLoad to install.
I use WinUAE 1.2.0 (32 Bit)
I installed Workbench 3.1... I managed to extract and install Picasso96 and Installer 43_3 .... through the guides on here.
i included a picture of what the error is... hope this helps as im really looking forward to installing some games on HDD. Thanks in Advance Sly294

verify you have 'installer' in 'c:' folder
CFOU! is offline  
Old 26 May 2006, 11:14   #5
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Looks like you missed this step.... In Cli/Shell type

Copy programs:Installer-43_3/Installer C: and press Return/Enter

Edited guide

Last edited by Paul; 26 May 2006 at 11:45.
Paul is offline  
Old 26 May 2006, 13:54   #6
Sly294
Registered User
Sly294's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London
Age: 40
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by Paul
Looks like you missed this step.... In Cli/Shell type

Copy programs:Installer-43_3/Installer C: and press Return/Enter

Edited guide
You are right i did miss that step in your Guide.. the reason is because of this....(click Thumbnail)
I'll tell you were i installed WinUAE and made a HDD.. they are all in D:Program Files/WinUAE
i just dont know how to install the installer43_3 to C: ???? is that my actuall C Drive on PC ?

PS. thanks for the quick replies people much appreciated
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Error 2.JPG
Views:	173
Size:	44.8 KB
ID:	11158  
Sly294 is offline  
Old 26 May 2006, 14:07   #7
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,338
Why did you delete it ? What you should do is:

get lha.run from aminet.

copy it to c: (with mouse , drag and drop or from cli). Make sure you call it lha (just lha).

Then unpack the installer:
lha x Installer-43_3.lha ram: <- Opens lha, with the -x (extract) , then file and then output , here ram

copy ram:installer c:

Then run the Whdload installer, or any other installer )

(The C: is just an assign to the folder DH0:C/ , or if you call main partition Dh1:c/ youll find the folder there...)
kriz is offline  
Old 26 May 2006, 15:48   #8
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Oh My bad... Now I see what I've done.

Remove the - before the 43_3

If following my guide, in cli you should type:

Copy programs:Installer43_3/Installer C:

Last edited by Paul; 26 May 2006 at 16:19.
Paul is offline  
Old 26 May 2006, 16:51   #9
Sly294
Registered User
Sly294's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London
Age: 40
Posts: 41
thanks all very much as it is now sorted.
but guess what the problem was ?? i typed C: (capital C instead of a small c: ) Can you belive that ? all that confusion for me was all to do with a capital... or rather the not capital .... lol
thanks all very much for help.
as it stands i've installed WHDLoad and installed SWOS 95/96 clean edition and installed fine and also played fine untill i went to start a new career, which then it crashed all the time. any idea's ?
Regards...Sly294
Sly294 is offline  
Old 26 May 2006, 19:20   #10
pbareges
Registered User
pbareges's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: montreal / canada
Age: 41
Posts: 722
get a real amiga!
pbareges is offline  
Old 26 May 2006, 23:59   #11
Sly294
Registered User
Sly294's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London
Age: 40
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by pbareges
get a real amiga!

i did have one not so long ago but my daughter spilt milk over the keyboard and despite my efforts to soak it up quickly were in vain as everything packed up after that i began to get many of those errors that couldnt load games anymore
I still got all the games and workbenchs tho and loads more, and to be honest i was gonna buy another one on ebay probably soon as i do miss it.
it pains me to even remember the way my amiga past away was a slow and painful death
Sly294 is offline  
Old 29 May 2006, 16:14   #12
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 30
Posts: 10,932
Quote:
Originally Posted by Sly294
thanks all very much as it is now sorted.
but guess what the problem was ?? i typed C: (capital C instead of a small c: ) Can you belive that ? all that confusion for me was all to do with a capital... or rather the not capital .... lol
thanks all very much for help.
as it stands i've installed WHDLoad and installed SWOS 95/96 clean edition and installed fine and also played fine untill i went to start a new career, which then it crashed all the time. any idea's ?
Regards...Sly294
That can't have been the problem though, as the Amiga treats c: and C: the same, indeed for any disk/drawer/file name it doesn't matter whether you use capital or small letters. E.g. if you had a disk called Games then it wouldn't matter if you typed GAMES: or games: or even GaMeS:
Graham Humphrey is offline  
Old 30 May 2006, 23:31   #13
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 35
Posts: 7,924
Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey
That can't have been the problem though, as the Amiga treats c: and C: the same, indeed for any disk/drawer/file name it doesn't matter whether you use capital or small letters. E.g. if you had a disk called Games then it wouldn't matter if you typed GAMES: or games: or even GaMeS:
This does depend on the filesystem you use and what settings you set with that filesystem, but I agree I doubt that was the problem, as changing the filesystem is a lot harder than installing WHDload
killergorilla is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Veteran WHDLoad-install? fryguy Games images which need to be WHDified 6 25 November 2010 19:34
Workbench 2.* install whdload etc... paulcan support.Apps 17 30 June 2009 01:04
WHDLoad and HD Install option Another World project.WHDLoad 40 28 September 2008 12:36
Games with WHDLoad install frikilokooo HOL data problems 13 08 July 2008 10:50
Switchblade II WHDLoad Install Anubis project.WHDLoad 4 29 May 2006 23:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24930 seconds with 12 queries