English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 04 May 2006, 22:39   #1
spirited
 
Posts: n/a
Floppy disk Can't get RAD: working??

Hi there

I have a problem with RAD:

I boot my Amiga 1200 to Workbench with the Workbench 3.1 disk, go to shell and then I mount RAD:. It is mounted without any error messages, but when I try to access RAD:, the Amiga does not recognize it. Also when I type the "info" command RAD: does not show on the list. If I then load a software called "FixDisk"(it's a program that can recover and fix data), RAD: however shows in "FixDisks" drive list. If I reset the Amiga RAD: does not show up in the early startup menu as it normally should.

My Workbench 3.1 disk is unaltered.. I've made no changes to it, so the RAD: mountfile is the original file that comes with Workbench 3.1. I tried WinUAE on my PC with Workbench 3.1 and mounted RAD: there and it worked perfectly. I then copied the RAD: mountfile from my WinUAE Workbench 3.1 to the one I have in the Amiga 1200, but the result was the same as earlier.

Any ideas what I am doing wrong here? I can't really find any errors in the RAD: mountfile.

I'm using a Amiga 1200 with 8 MB extra memory (2 MB CHIP and 8 MB FAST). The Amiga has no harddrive, extra disk drive or anything else extra, just the memory expansion.
 
AdSense AdSense  
Old 05 May 2006, 10:42   #2
Coagulus
Gets there in the end...

Coagulus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wales
Posts: 606
this is a shot in the dark but have you tried formatting it?
Coagulus is offline  
Old 05 May 2006, 14:34   #3
Npl
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Vienna / Austria
Age: 38
Posts: 257
How much Chip-Memory do you have left before mounting RAD: ?
Some Memory-Extensions tag the Memory in a way that it cant be used by RAD, so a whole,unfragmented 1MB-Chunk of ChipRAM will be needed to successfully mount it.

Try setting HIGHCYL=5 or another low value in the Tooltypes of the RAD-Icon.
Npl is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to boot adf from RAD? olesio support.Apps 13 08 June 2010 00:56
RAD: drive tutorial? Photon support.Other 14 04 July 2009 22:02
Mounting RAD: Groundhog project.ClassicWB 11 02 May 2008 20:26
RAD: ponderings Dj Dishcloth support.Apps 5 10 April 2005 23:12
RAD Volume Tony Landais Coders. General 2 12 May 2003 10:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11216 seconds with 11 queries