English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 12 March 2006, 13:52   #1
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
SFS V2.3!! (Smart File System V2.3)

http://strohmayer.org/sfs/

Look!! ;-)

SFS2 2.3 (4.3.2006)
- Changed structures to allow larger partitions (1 TB with 512
bytes/block, 64 TB with 32768 bytes/block).
- WARNING: Version 2.3 is NOT compatible to 2.2 and 2.1, you have
to reformat your SFS2 partitions.

SFS2 2.2/m68k (25.2.2006)
- Ported to AmigaOS 3.x/m68k.

SFS2 2.2 (18.2.2006)
- Fixed an overflow bug.

SFS2 2.1 (18.2.2006)
- Support for files > 4 GB added.
- DOSType is 'SFS\2' (0x53465302), add it to your kicklayout, don't
replace SFS 1.x, SFS 2.x doesn't support SFS 1.x partitions.
- You'll hardly find anything which works with files > 4 GB, but
developers can add support for large files to their applications
and test them with this SFS2 now, please use the SFS mailing list
if you have questions about how to add support for large files.
- Don't use it for important data yet, there are probably still bugs
in the > 4 GB file support left, but since nearly all applications
have to be changed to support files > 4 GB (and most even to work
correctly with files > 2 GB) it's IMHO better to release it now
even if it's not perfect yet.
- The max. partition size limits are unchanged, check the 1.245 entry.
- Many thanks to the 4 people sending donations for the large file
SFS!



Anyone tried it yet?
BarrySWE is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 March 2006, 13:56   #2
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,621
Great news

Moved to News section as it really isn't an apps.prb
BippyM is offline  
Old 12 March 2006, 16:00   #3
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 36
Posts: 7,924
Superb, this is a great piece of software, much better than ffs ffs!
killergorilla is offline  
Old 12 March 2006, 18:50   #4
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
is it free???
keropi is offline  
Old 12 March 2006, 19:06   #5
jrom
Wannabe asm coder ;)
jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 41
Posts: 433
Send a message via MSN to jrom
Yes, I use 1.x version on my A1200 ever since I bought it. Never had any trouble with it.
jrom is offline  
Old 12 March 2006, 19:57   #6
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
I'm using: 1.247 (16.7.2005)

the best for me is LONG filname support.

Last edited by BarrySWE; 15 March 2006 at 15:04.
BarrySWE is offline  
Old 13 March 2006, 00:59   #7
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 48
Posts: 1,539
Quote:
Originally Posted by keropi
is it free???
I think its PFS thats commercial, SPS is free.

Is that correct ?
whiteb is offline  
Old 13 March 2006, 01:01   #8
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 40
Posts: 7,173
Send a message via MSN to dlfrsilver
yes 100% correct ^^
dlfrsilver is online now  
Old 13 March 2006, 01:07   #9
mr_a500
Amiga-based Cyborg
mr_a500's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 786
I had trouble with it (1.245). I had to remove it from my boot partition because it was causing corruption and crashes (identical duplicate FFS partition worked fine). The corruption on the boot partition ended when I switched to FFS.

I still have it on two partitions, but (after much testing) I suspect it is the cause of some increasing crashes and "strangeness" on my system (taking huge amounts of time to copy files, crash when drive spins down). Unfortunately, I can't switch to FFS to test because my main partition is 3Gb and I have nowhere to copy it to.

In SFSsalve, does anybody know what the "BAD" dirs mean? Whenever I run SFSsalve on my main partition, it shows a whole bunch of BAD dirs and they seem to be increasing in number. My other SFS partition - for internet cache and temp - doesn't ever show BAD dirs. Anybody have an idea?
mr_a500 is offline  
Old 13 March 2006, 13:48   #10
MrZammler
Zone Friend
MrZammler's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Crete
Age: 40
Posts: 191
So, what's the difference between the 1.x and 2.x versions?
MrZammler is offline  
Old 13 March 2006, 20:32   #11
mrodfr
Registered User
mrodfr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: 62-France
Age: 50
Posts: 415
[QUOTE=mr_a500]I had trouble with it (1.245). I had to remove it from my boot partition because it was causing corruption and crashes (identical duplicate FFS partition worked fine). The corruption on the boot partition ended when I switched to FFS.


backup ALL, reformat and copy at the same place. sooner or later, your amiga should have big problems.

I'm using sfs since 1998 without problems (actually 1.25x).

I'm not testing 2.x untill now and let some versions increased before testing and also I don't know if tools like sfscheck could work on 2.x version of SFS or not.
mrodfr is offline  
Old 14 March 2006, 10:53   #12
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,937
Quote:
In SFSsalve, does anybody know what the "BAD" dirs mean?
Has SFSsalve been kept upto date with the current changes?
alexh is offline  
Old 15 March 2006, 15:21   #13
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
... if i change to the lates 1.x from my 1.247 version...
do i have to reformat the partitions?
or is it best go for 2.3?

I'm a new version nerd ;-)

i also have these BAD-DIR.

but the "BAD-DIR" is no dir...
because all the other dirs is there...

i have bad dir on HD1 and HD0... but i havent notice anything..

no problems at all with the computer..



Last edited by BarrySWE; 15 March 2006 at 15:46.
BarrySWE is offline  
Old 15 March 2006, 15:56   #14
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
In the BAD-DIR, is it gifs and html stuff..
like temporary internet shit....
maybe the bad-dir is like stuff you have deletet?
because you can use undelete?
BarrySWE is offline  
Old 15 March 2006, 16:02   #15
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
You don't have to reformat the partitions, just update the SFS filesystem in hdtoolbox in ADD/UPDATE
AMIGAZ is offline  
Old 15 March 2006, 16:51   #16
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
even if go from 1.x to 2.x?
i updated to the latest 1.x atleast..
BarrySWE is offline  
Old 15 March 2006, 16:57   #17
Calgor
(Amigas && Amigos)++

Calgor's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Anrea
Posts: 991
So updating to new SFS on the RDB using hdtoolbox means that the new version of SFS is now available to set partitions to, but the old partitions already existing don't need the old version of SFS in the RDB?
Calgor is offline  
Old 15 March 2006, 17:05   #18
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
I will take a backup now, im now using SFS 1.254 (4.3.2006) 45 KB.
and then when i have that, i can update it to SFS2 2.3 (4.3.2006) ;-)
i don't wanna lose my stuff ;-)
BarrySWE is offline  
Old 24 March 2006, 23:07   #19
Coolit
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Scotland
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by BarrySWE
I will take a backup now, im now using SFS 1.254 (4.3.2006) 45 KB.
and then when i have that, i can update it to SFS2 2.3 (4.3.2006) ;-)
i don't wanna lose my stuff ;-)

How did the upgrade go? any problems/issues?

I thinking about upgrading from 1 to 2 also but like you Im an SFS upgrade newbe
Coolit is offline  
Old 25 March 2006, 20:18   #20
BarrySWE
Zone Friend
BarrySWE's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Age: 39
Posts: 404
I havenät updated yet, i donät need the new stuff from 2x version.. only have 10GB hd..
and the sfssalve and stuff. works, good on 1.x so.
BarrySWE is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
smart file system wilch support.WinUAE 5 07 March 2011 10:55
Smart File system install woes. r6stu support.Apps 2 20 October 2007 17:57
System is not validated! FFS (and I dont mean fast file system!) Macca support.Hardware 11 11 June 2007 14:04
File system: SFS 1.263 Paul News 2 29 October 2006 10:24
SFS file system and a network that actually works! Eny- support.Hardware 13 02 June 2004 14:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.30635 seconds with 11 queries