English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 02 November 2005, 18:40   #81
lentivector
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Urbino/Italia
Age: 38
Posts: 35
I can't find the ecs version of shaq fu but I've found and correctly installed the ecs version of rally champ. (if aga version is a shit try to think how is the ecs one)
Yes it's an argument that must be setting in the fifa's icon but I can't understand how set this parameter in the startup.
The tools that I'm talking about are simply an expansion kit and a keyboard for my cd32 (it's my poor english,sorry)
With last hd installers (all of them need 1mb or 2mb chip to work and no fast mem are required) swos (jst) crash in a blank screen and total football after the first screen (domark?!).Shit!
lentivector is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 November 2005, 19:37   #82
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
Do you have try to just put diskfile=H like an argument in jour startup, for example:
CD fifa
fifa disktype=H

I'll upload Shaq Fu Ecs version to the Zone!!
Rochabian is offline  
Old 02 November 2005, 19:48   #83
lentivector
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Urbino/Italia
Age: 38
Posts: 35
what's the zone?
lentivector is offline  
Old 02 November 2005, 19:53   #84
lentivector
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Urbino/Italia
Age: 38
Posts: 35
oh, I know, but i haven't access to the Zone
lentivector is offline  
Old 02 November 2005, 19:58   #85
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,621
Quote:
Originally Posted by lentivector
oh, I know, but i haven't access to the Zone
Read the FAQ and all will be revealed
BippyM is offline  
Old 02 November 2005, 21:21   #86
lentivector
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Urbino/Italia
Age: 38
Posts: 35
Thank you Rochabian and also many thanks to you bippym. I'll try as soon as possible this file.
lentivector is offline  
Old 02 November 2005, 23:42   #87
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 390
Has anyone had any luck with Worms CD32? i've tried various versions but they all seem to cause a reboot after you start match.
Also i made myself a CD32 version of Worms Directors Cut but this also crashes when loading at the start. Upon checking the readme TEAM 17 said they would release a freely available patch for cd-rom but i haven't had any luck finding it on the net so i emailed them and i'm still awaiting a reply. But it is apparent Worms DC was supposed to have CD support as at the start you get asked to click the mouse or the blue button the blue button being from the cd32 pad.
Whitesnake is offline  
Old 02 November 2005, 23:50   #88
woody57
Registered User
woody57's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Manchester
Age: 95
Posts: 801
welcome Whitesnake you have only JUST joined and entered into an extremly interesting thread here

I know you will get a real answer too

And I certainly hope to see some more of your CD32 work & questions in the coming weeks
woody57 is offline  
Old 03 November 2005, 02:22   #89
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
I've searched on my CD's and i've found that i have Worms DC working fine for the CD32!!!!!!!
I've just tested it on my real CD32!
It has a good funny movie for introduction
PM me to get it

Last edited by Rochabian; 03 November 2005 at 02:30.
Rochabian is offline  
Old 03 November 2005, 03:22   #90
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 390
Rochabian that would be Worms CD32 not Worms Directors Cut. It is a strange thing but Worms CD32 says the directors cut at the top of the menu for reasons currently unknown.
http://hol.abime.net/1781 < That is Worms DC
I've uploaded the CD32 version of Worms DC i made from the original floppy disks to the zone for anyone interested in trying it out. But like i said before it crashes when loading. Hopefully someone can fix this or find the directors cut cdrom patch, assuming it did get released like it said in the readme.
Edit: The archive is extracted with 7zip and it contains the cd contents and a raw image of the contents, to burn it you just use the default nero image settings.

Last edited by Whitesnake; 03 November 2005 at 03:30.
Whitesnake is offline  
Old 03 November 2005, 03:27   #91
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
That's exactly that i wanted to say!!!!!!!
I've just view the title pic of the real DC wich is not the same as Worms CD32
BTW, this i really strange that "Director's Cut" was mentioned in the CD32 menu

I've not try it for my comp......i'll check it
Rochabian is offline  
Old 03 November 2005, 04:31   #92
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 390
Quote:
Originally Posted by lentivector
swos (jst) crash in a blank screen
Yes i've also experienced problems with SWOS on JST (gray screen) WHDLOAD won't work either because of limited memory.
The sad thing is the game has no protection and all the data files can be copied to a dir, but the only problem is it keeps looking at the floppy drive for the data. If that were overcome it would work fine on 2mb chip ram.
Whitesnake is offline  
Old 03 November 2005, 09:43   #93
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
I think that WormsDC crashes because the game needs more than 2Mb Chip
I 've tested it on CD32 with 4Mb and it runs fine!!!!!!!

If a patch really exists wich reduce the amount of required memory to fit the CD32 2Mb, then we will be able to run this game on the CD32 otherwise i think there's no way

EDIT:WhiteSnake is a god ;-)

Last edited by Rochabian; 07 November 2005 at 20:55.
Rochabian is offline  
Old 03 November 2005, 11:55   #94
lentivector
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Urbino/Italia
Age: 38
Posts: 35
Wormsdc requires surely more then 2Mb chip like streetrace, virtual karting, total football and swos.
I've made what you say Whitesnake with swos. I've assigned the floppies to cd32 but it works fine with 4 mb on my emulator in a compilation made under the explenation of this site:cd32allianz.de/CD32 Compilations Erstellen. In my new compilation failed to assign floppies and says: can't cancel swos!?
Shaq fu ecs works fine.
I would try to install epic, do you know this game?
Fifa is a damn shit, disktype command doesn't run in the startup.
But I would only play with swos on cd32, one of my preferred games.
In which case i can remove the preload option of whdload?
lentivector is offline  
Old 03 November 2005, 12:11   #95
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
Epic is a great game like wing commander....
If you just want to plays SWOS, why don't you use the CD32 version??? http://hol.abime.net/1870
You're not obliged to use preload option for any WHDLoad game i think excepts those who don't work without
But it seems it runs better with this option and there seems to be less loading with this option on
Rochabian is offline  
Old 03 November 2005, 13:46   #96
lentivector
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Urbino/Italia
Age: 38
Posts: 35
The international edition is not the same thing.
do you know if master axe (another "great" game) runs on cd32? the game is present in a compilation but fail to load on my cd32 and under emulation. My cd lens is old and boosted with trimmer.
lentivector is offline  
Old 03 November 2005, 14:11   #97
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 390
I can assure you Worms DC runs on 2mb this is on the box of the game, it also works on CD32 setup on winuae with 2mb. The strange thing about Worms DC is the exact same data will run fine from a directory but not the cd.
EDIT: One thing i have noticed is that JST when it has to load it will do the OS flashing quicker which is a little bit better.
Whitesnake is offline  
Old 03 November 2005, 14:27   #98
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
So i think it's quite the same problem than Slamtilt has
Worms DC & Slamtilt Dos Version runs fine on HD but if you try to put them on CD, they crash..
Frostwork has given me an answer about this:
He think that is because of the CDRom device wich take some memory and that will be enough to don't have the full 2Mb to run the game.......
What do you think of this answer?????
Rochabian is offline  
Old 03 November 2005, 14:35   #99
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 390
I've heard of this before but i'm more inclined to think it is a bug with Worms DC as it can be run from a 2mb Workbench. I don't think the the cdrom.device uses much ram but you could try such commands as ADD44k, i've been looking for more commands to squeeze more space into the chip ram but i can't find any other ones at present.
Whitesnake is offline  
Old 03 November 2005, 15:19   #100
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
Does somenone have tried this installer for SWOS
http://jffabre.free.fr/amiga/jff_loa...wos_jst_hd.lzx
In the readme you can see that it has been tested on a A1200 with no fast successfully
The problem is i think this installer is corrupt......
When i launch it, it ask me about the file disk2.raw that can't be found and then crash!!!????
What's the problem?????
Rochabian is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMIGA CD32 Games Compilation Toolkit: create your own ultra-fast compilations! lennonlives project.CD32 Conversion 196 14 August 2016 17:24
AMIGA CD32 Games Compilation Toolkit - Need it j_sntos request.Apps 3 23 March 2012 02:08
question about cd32 compilation: accolade games jolly11 Amiga scene 7 31 March 2011 14:50
How to do CD32 games compilation Another World support.Games 9 25 November 2008 05:58
Chuck Rock CD32 & 200 Games Compilation Fingerlickin_B support.Games 0 07 July 2007 15:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.33986 seconds with 12 queries