English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 13 July 2005, 23:20   #1
AdamSelene
 
Posts: n/a
Exclamation MUI Installation Issue

Folks, has anyone tried installing MUI v3.8 off of Aminet? (the file is mui38usr.lha)

It's just that I got round to purchasing a keyfile for it the other day, then tried to install MUI on my WinUAE installation and got the following error partway through the installation script:

"Sorry... an error has occurred!

COPYLIB: Can't copy file " " in line 299.
DOS Error Type: Unable to locate a file or drawer."

I took a look at the installation script (Install-MUI) with ED, but my knowledge of install scripts for Amiga is a bit limited, so I couldn't spot any obvious issues.

Anyone got any ideas? Or should I just ask Stefan?
 
AdSense AdSense  
Old 13 July 2005, 23:44   #2
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Just had a look at the script and it seems to be ok ....

Try this :

Install to RAM: first, copy to HD and set the Assign in your startup-sequence by hand ...

If that doesn´t help, try another INSTALLER in your C: dir (from Aminet) ...
RetroMan is offline  
Old 13 July 2005, 23:50   #3
AdamSelene
 
Posts: n/a
RetroMan: I dl'ed Installer v43.3 from Aminet, and tried it again with the same response, and also tried installing it to RAM: first as well, but to no avail...

Blessed Amiga! Why do you mock me so?!
 
Old 14 July 2005, 00:12   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,682
Unpack the MUI archive inside the emulation.
Toni Wilen is offline  
Old 14 July 2005, 00:19   #5
AdamSelene
 
Posts: n/a
Toni: That seems to work. Is there a difference in the .lha formats used between PCs and Amigas then? Or am I missing something more obvious?
 
Old 14 July 2005, 03:17   #6
kuesco
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Argentina
Posts: 15
Well, just a suggestion.
In the final MUI installation (usually workbench:utilities/mui) you can see a file aprox 8K in size without name, in fact, the real name of that file is just one space without extensions.
The amiga dos can manage this type of names perfectly, but windows can´t.
If i try to copy the file from the amiga "as-is" the pc detects a violation and denys access to disk.
I tried to copy it with amiga explorer over LAN and with floppy disks and none works.
Maybe this is the cause of your trouble, when the mui installer tries to create the file, windows blocks it.
Try to activate UAEDBFS in the uae preferences. (In my pc this don´t help, but give a try). I have encountered no workarounds for this, maybe if you can access a real amiga with mui installed, then you can copy the entire mui drawer (rename the file to SPACE or something first, seems like mui don´t notice the change) and then copy the mui assigns in the user-startup to yours.
If any other user has an idea let us know.
kuesco is offline  
Old 14 July 2005, 15:47   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,682
lha (lzh) format is the same but following things can be lost if you unpack Amiga archives outside emulation:

1: files with "illegal" characters. \*?"<>| are not allowed in Windows filesystems (same "problem" with most Unixes too), also names starting or ending to space/period or filename with single space/period are not allowed. Also includes device names line AUX, CON, PRN, NUL, LPTx, COMx.
2: comments are lost
3: Amiga protection flags are lost
Toni Wilen is offline  
Old 14 July 2005, 21:31   #8
AdamSelene
 
Posts: n/a
Gotcha Toni, ta for the info. This applies to any .lha files then (insofar as unpacking them in Windows, at least). It's a good job I still have some AFCD's I borrowed from a mate many moons ago (so I could get hold of the LHA command)!
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mui musojon74 request.Apps 3 04 December 2011 00:03
amiga computing vol 2 issue 1 (issue 13 anyone) Mort request.Other 0 30 November 2010 11:27
Mui 3.8 HymnsomniaK New to Emulation or Amiga scene 6 23 June 2006 05:02
RAM installation issue Eamoe support.Hardware 8 01 June 2006 12:23
I need MUI kemppe request.Apps 13 23 July 2005 23:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13067 seconds with 11 queries