English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 11 April 2005, 23:50   #21
Amigamancer
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alpha centauri
Posts: 95
I recommend SongPlayer but it doesn't matter much which player you'll use, since all of them (iirc) uses mpega.library to decode the mp3 file.
Just make sure that you will use the integer and NOT the FPU version of the library because it's actually slower.
I suppose that you have some fast-ram installed, right? If you don't forget about the whole thing.
Amigamancer is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 April 2005, 01:09   #22
mr_a500
Amiga-based Cyborg
mr_a500's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 786
To play MP3s on my A500 (020), I use DiamondGUI with mpega.library and convert to 16bit AIFF. Then I play the AIFF with SongPlayer and AHI calibrated to 14bit. It sounds great with no skipping. I just don't try to do too much else while it's playing. The AIFF file gets huge though. If I want a smaller file, I then convert down to 8bit IFF.

The other thing I do if I'm just checking an MP3 for the first time is play it (with DiamondGUI/mpega) with buffering - so that it calculates first, then plays without skipping. To buffer 60 seconds of music takes my A500 about 1 1/2 minutes though.
mr_a500 is offline  
Old 12 April 2005, 10:31   #23
commie1974
Ami Worshipper
commie1974's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Piraeus-Greece
Age: 43
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by Miggy2TheMax
amiga 500 with 530T (4mb only), debian m68k no worries it works just a
bit slow tho. Damm I need to find a GVP 4mb stick somewhere
I saw a hack on aminet, for use of ordinary 4mb 72pin SIMMs as GVP ones! Doesn't look very hard to do, really worth a try
Check it out:
http://wuarchive.wustl.edu/aminet/ha...k/gvpsim64.lzh
commie1974 is offline  
Old 12 April 2005, 13:53   #24
Miggy2TheMax
Junior Member

Miggy2TheMax's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Australia
Age: 39
Posts: 374
Quote:
Originally Posted by commie1974
I saw a hack on aminet, for use of ordinary 4mb 72pin SIMMs as GVP ones! Doesn't look very hard to do, really worth a try
Check it out:
http://wuarchive.wustl.edu/aminet/ha...k/gvpsim64.lzh
Thanks for the link! I was thinking about doing that but I'm worried that I will burn something along the way
Miggy2TheMax is offline  
Old 12 April 2005, 15:06   #25
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by Amigamancer
Just make sure that you will use the integer and NOT the FPU version of the library because it's actually slower.
I suppose that you have some fast-ram installed, right? If you don't forget about the whole thing.
What's the benefit of using an FPU version anyway? More accurate or something?
Bamiga2002 is offline  
Old 12 April 2005, 15:56   #26
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 32
Posts: 959
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002
What's the benefit of using an FPU version anyway? More accurate or something?
I think FPU comes into play when decoding music files. I played mp3's under Song Player and was using the ASp ZX Spectrum at the same go. Pretty bearable. In my opinion though, 060 is the bear minimum for mp3 playback, PPC recommended for multitasking.

Regards,
CU_AMiGA is offline  
Old 13 April 2005, 20:31   #27
Amigamancer
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alpha centauri
Posts: 95
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002
What's the benefit of using an FPU version anyway? More accurate or something?
Yes, more accurate but slower.
Amigamancer is offline  
Old 13 April 2005, 20:58   #28
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 38
Posts: 408
I'm playing MP3's 192kbs on a CD32 with only 2meg of RAM
with Hippoplayer + AHI Plugin Paula in Hi-Fi 14bits strereo++ accurate and it's not really bad

That's right that's not WinAmp on PC but it's a solution to play MP3's

So an A1200 can play MP3 with a medium quality

But probably you could'nt do anything else while playing MP3 if you just have 2MB of ChipMEM
Rochabian is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cheapo Mp3 player to load Spectrum games? Retrofan Retrogaming General Discussion 12 07 June 2011 14:06
Mas player (mp3) and long filename ? sidchip_fr support.Apps 5 14 August 2008 20:02
NSF/SID/SPC on your MP3 player Frog News 2 28 March 2007 21:08
For Sale: MP3@64 (Clockport MP3 player!) Smiley MarketPlace 6 18 March 2007 01:13
Amiga MP3 Player Zetr0 Amiga scene 8 11 January 2007 09:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16047 seconds with 11 queries