English Amiga Board Amiga Lore



Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 31 March 2005, 08:23   #1
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 558
GFX card for my Amy1200

Hi all,

I would like to have a gfx card in my Amy1200, could you help me to find right choice ?

I have standard a1200 with blizzard 1240 (68040/40mhz+fpu) and 32mb fast ram.
Is there any gfx card that can be inserted INTO standard amiga case (not a tower) ? Which one is the best buy ?

(I want to play games / and have nice 24bit color workbench :-) )

(if you have any card for sale, send me offer :-) )
wlcina is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 31 March 2005, 08:32   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 4,455
The only gfx card which fits into the desktop case is the BVisionPPC. But it needs a BlizzardPPC accelerator.
thomas is offline  
Old 31 March 2005, 08:37   #3
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 558
so, I have to buy BlizzardPPC and BVisionPPC and both fits in standard desktop amiga case ?
wlcina is offline  
Old 31 March 2005, 08:39   #4
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
yeah, but that is not recommended.... better find a tower with a zorroII busboard...
keropi is offline  
Old 31 March 2005, 08:40   #5
woody57
Registered User
woody57's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Manchester
Age: 91
Posts: 801
Sadly your talking about the very expensive PPC/B-vision/c-vision route and since these cards are no longer made its a an even more expenxsive EBAY excursion.

While the the last two sales of B-vision have been 58 [incl postage] and 47 [inc p&p] which to some may not sound a lot

The PPC basic card an 040 /160 [ the same as Effy just parted with] sold for 267 , now thats a real kick in the teeth

At present their is an 060/PPC rated 210hz but thats standing at euro 323 with over a day left no doubt it will fetch considerably more

Since Effy's offer i have been watching prices and allthough I have a ppc have had to check this info for innsurrance purposes [ seperate thread ]

Fitting any improved graphics into an A1200 case is not a cheap or easy solution to your question as you can see from various threads on the matter.

Its only the genuine big box amiga's that can carry the improved graphics you ask about and still give you basic AGA to a single monitor.

The choice is yours good luck
woody57 is offline  
Old 31 March 2005, 08:45   #6
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
what I mostly hate on my setup, except what I payed for it, is that there is no auto-switching between aga modes and rtg... I have to use a manual external switch, which sux... that is why I do not sell my p5 1260 and piccoloSD64... someday I will reuse them....
keropi is offline  
Old 31 March 2005, 09:03   #7
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 558
Thanks guys, as far i dont want to have an Towered Amy (it looks like pc then :-/ ) I have to be satisfied with 256 color max workbench :-)
wlcina is offline  
Old 31 March 2005, 12:06   #8
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 37
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by wlcina
Thanks guys, as far i dont want to have an Towered Amy (it looks like pc then :-/ ) I have to be satisfied with 256 color max workbench :-)
My Elbox Power Tower is for sale since I've stopped using my A1200 and went into the "big box amiga world"
AMIGAZ is offline  
Old 31 March 2005, 12:16   #9
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 558
Thats empty tower ? or filled with hw ? :-)
wlcina is offline  
Old 31 March 2005, 12:27   #10
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 37
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by wlcina
Thats empty tower ? or filled with hw ? :-)
There's a A1200 mobo in it right now with nothing attached.
AMIGAZ is offline  
Old 31 March 2005, 12:32   #11
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 558
send me a price (over pm :-) )
wlcina is offline  
Old 31 March 2005, 12:36   #12
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 37
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by wlcina
send me a price (over pm :-) )
Will do, have to think of a price first.
Will PM you when I get home, I'm at work now
AMIGAZ is offline  
Old 31 March 2005, 12:37   #13
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 558
k ;-)
wlcina is offline  
Old 31 March 2005, 12:38   #14
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 37
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
The cost $239 brand new but they are no longer made.
Think software hut still has them in stock.
AMIGAZ is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Merlin gfx card ceaser support.Hardware 6 17 March 2011 16:10
AB3DTKG patched to use with gfx card radzik request.Apps 5 11 August 2010 11:30
WTB: AGP gfx card alexh MarketPlace 17 03 September 2008 10:56
WTB: Picasso IV gfx card Kristian95 MarketPlace 0 23 July 2007 13:09
is there a gfx card for a1200? Interceptor support.Hardware 5 02 December 2005 21:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.25949 seconds with 11 queries