English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 22 March 2005, 07:57   #1
icewizard2k5
Junior Member
icewizard2k5's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Australia
Age: 31
Posts: 200
AHI - no sound

i installed the AHI sound driver package last night to play genetic species. now since rebooting i cant sound out of my amiga for anything. if i turn the speakers up to maximum i get a very small volume of corrupted sound.

how can i restore the old sound drivers and get rid of ahi?

alternatively how can i set it up correctly for an a1200?

i only installed the paula drivers so i dont understand y its not working..
icewizard2k5 is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 March 2005, 08:02   #2
Slayer
Amiga Member
Slayer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Zealand
Age: 50
Posts: 695
enter the directory sys:Prefs/Env-Archive/Sys
or similair and delete the file ahi.prefs

and start again with your configuration endevours!



tip: use the right music channel... i.e. don't set
more than one... try it out anyway, if all else
fails just delete the pref again... you'll work
it out... also, read the instructions
Slayer is offline  
Old 22 March 2005, 08:04   #3
Slayer
Amiga Member
Slayer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Zealand
Age: 50
Posts: 695
ah also I forgot... if you delete it and continue without
a reboot you'll have to delete the ram mirror of the
prefs file... if you don't understand that reset the
Amiga after deleting the file...
Slayer is offline  
Old 22 March 2005, 11:07   #4
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
The only AHI-device that works for me properly is 4.180. The later ones cause sound to disappear (Genetic Species, Abuse...). It's because dropped support for older music modes or so Martin Blom explained to me.
Bamiga2002 is offline  
Old 22 March 2005, 14:00   #5
icewizard2k5
Junior Member
icewizard2k5's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Australia
Age: 31
Posts: 200
how can i get rid of it completely?
icewizard2k5 is offline  
Old 23 March 2005, 06:22   #6
Slayer
Amiga Member
Slayer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Zealand
Age: 50
Posts: 695
examine your startup-sequence/user-startup in the s:
directory for command lines inserted by the installation
of AHI... from memory there is only one? audiomodes or
similiar...
Slayer is offline  
Old 28 March 2005, 11:48   #7
icewizard2k5
Junior Member
icewizard2k5's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Australia
Age: 31
Posts: 200
just for anyone elses reference i couldnt find any entry in the startup sequences or prefs. id deleted EVERYTHING i could find related and still couldnt restore the sound.

ive finally got my sound back by deleting the file "addaudiomodes" in c:
icewizard2k5 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mediator and AHI sound query DoogUK support.Hardware 8 18 November 2016 12:18
AHI or Sound Blaster Output Support for OctaMED SS? XDelusion support.Apps 4 08 September 2011 19:21
Amithlon / AHI Sound Configuration Guide? dframeli New to Emulation or Amiga scene 10 11 September 2009 22:51
AHI + Sound Blaster 128 PCI screemer support.WinUAE 1 12 June 2002 10:17
Sound emulation on WB, AHI support?!? Guest New to Emulation or Amiga scene 0 21 January 2002 20:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21323 seconds with 11 queries