English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 October 2001, 16:03   #1
MethodGit
Junior Member
MethodGit's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: The Streets
Age: 33
Posts: 2,723
Arrow Problem with FDI

I made an FDI of my Apache/Overdrive disk today but I'm not sure if it's a good one. If I upload it can someone with coding-knowledge (maybe Toni?) explain to me if it's a good image, and if not, perhaps someone could try to convert it to ADF2 format so that it may work?
MethodGit is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 October 2001, 18:02   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
Stop using FDI. My best advice. If you have the slightest ammount of apreciation for your Amiga disks, you would stop using it. Otherwise you'll keep fucking them up with that program (or a faulty disk drive, who knows why you are screwing up so many disks)
Akira is offline  
Old 11 October 2001, 18:11   #3
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 40
Posts: 5,740
Marz - you should use the WHDLoad Apache/Overdrive install with your disk.

I also have a crack of it, if you want it.
CodyJarrett is offline  
Old 11 October 2001, 19:12   #4
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Yep, think that´s the one he mentioned I only tried it once, but it worked fairly well for me .....
RetroMan is offline  
Old 11 October 2001, 19:44   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,682
Quote:
Stop using FDI. My best advice. If you have the slightest ammount of apreciation for your Amiga disks, you would stop using it. Otherwise you'll keep fucking them up with that program (or a faulty disk drive, who knows why you are screwing up so many disks)
There isn't any technical reason how disk2FDI could damage your disks. Just keep the disks write-protected and don't use crappy floppy drives

Quote:
made an FDI of my Apache/Overdrive disk today but I'm not sure if it's a good one
Probable cause is missing index sync support in disk2FDI. Author promised to fix this in next release.

I also hope that someone finds a way to access floppy drive directly from Windows (probably needs a device driver?) because then it would be quite easy to "map" DF0: to PC's floppy drive. (read only, of course)
Toni Wilen is offline  
Old 11 October 2001, 21:23   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
I didn't fault Disk2FDI completely, I also gave the option of a faulty disk drive, which could well be the case here.

I don't have a problem with disk2FDi, I have problems against PC disk drives.

Is there any chance you could make extended ADFs or FDI images on a real Amiga? I'd be all in for such a thing.

Toni?
Akira is offline  
Old 12 October 2001, 00:21   #7
Amigaboy
 
Posts: n/a
Quote:
I'm pissed off of people telling this program fucks up originals just because they don't know which disk to put in into the right drive, thus formatting their originals
Are you saying I don't know what I'm doing?!?!

I used this program the day it was released. I did everything as I was supposed to. In the end, I got an ADF out of it. But now, my DejaVu II original doesn't work. It's not formatted, but the executable refuses to work

So this hoax may be true for all you know

Was a new version released that's better?
 
Old 12 October 2001, 15:40   #8
pooks100
 
Posts: n/a
Disk Fdi is good program...

Yes , i converted amiga game " Feudal Lords" and it's work perfectly...


About 1 dump success for 8 disk try....



<akira>
Don't use a direct signature. Use your UserCP instead
</akira>

Last edited by Akira; 12 October 2001 at 18:09.
 
Old 12 October 2001, 15:58   #9
Kodoichi
Banned
Kodoichi's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: I'm the smiling face on your TV, I exploit you still you love me
Posts: 514
Quote:
Originally posted by Amigaboy

Are you saying I don't know what I'm doing?!?!
Yes

Quote:
I used this program the day it was released. I did everything as I was supposed to. In the end, I got an ADF out of it. But now, my DejaVu II original doesn't work. It's not formatted, but the executable refuses to work
*shrugs*

Quote:
Was a new version released that's better?
Not that I know.
Kodoichi is offline  
Old 04 December 2001, 18:59   #10
DPainter
Junior Member
DPainter's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: California
Posts: 342
Floppy disk DISK2FDI problems?

Has anyone confirmed for certain that DISK2FDI can mess up originals that are write protected? A while back I successfully dumped 10 originals using DISK2FDI that I knew weren't copy protected. The only disks that failed were the ones I knew were copy protected.

I'm curious because I've got some more originals coming to me that I'd prefer to dump using DISK2FDI, unless someone wants to send me an Amiga 500 or something. I seriously doubt I can rig my 256k Amiga 1000/1 Floppy Drive system to dump them.

Dpainter
DPainter is offline  
Old 04 December 2001, 20:10   #11
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
If I was you, I wouldn't shove any of my originals into a PC drive of any kind. Unless I have a Catweasel controller perhaps :P It's a pity you cant dump disks with your brill A1000
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mike the Magic Dragon: in-game problem or WinUAE problem? petran support.WinUAE 14 10 December 2013 15:12
uaeunp still has trouble ripping all formats from an FDI image. MethodGit support.WinUAE 3 20 June 2012 17:40
Any way of extracting PC and ST images out of an FDI yet? MethodGit support.Other 0 17 June 2012 20:45
aspi problem (was: auto resize problem) Kyon support.WinUAE 34 31 May 2009 16:56
Problem with Kickstarts [rare problem with faulty scripts in early v1.1 release] Topgun project.MAGE 14 08 June 2006 22:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.29879 seconds with 11 queries