English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 25 February 2005, 04:30   #1
commie1974
Ami Worshipper
commie1974's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Piraeus-Greece
Age: 40
Posts: 179
Unhappy KCS Power PC board + A500 Plus

Trying to setup this thingy on my A500 Plus (mobo rev.8a), I realized that the only thing I achieved was a continuous reset loop with blinking power led and green screens! I have tested the KCS in the past and it surely works OK! I suspect that my 3.1 (40.063) ROM is to blame... Unfortunately, I can't find some 1.3 ones that I had pulled out of dead A500s, to try out! Any suggestions? The Amiga boots OK without the board, but it does EXACTLY the same thing with the board installed, WITH or WITHOUT my GVP A530 connected! I downloaded the KCS PC board manual, and it says that it can be used (it even supports the GVP SCSI HD controller + 32bit Fast ram) with my version of hardware, not mentioning about Kickstart issues Anybody had the same experience?
commie1974 is offline  
AdSense AdSense  
Old 25 February 2005, 07:29   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 34
Posts: 4,580
Send a message via MSN to Jope Send a message via Skype™ to Jope
Did you have the correct A500+ version of the KCS PC Board? IIRC there was a separate version for the plus..
Jope is offline  
Old 25 February 2005, 08:54   #3
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,039
Amiga hardware book shows 2 versions, v4.1 and 4.2 from '90 and v4.5 ("plus" version) from '91. The manual is for 4.5 version so no help for 4.1 and 4.2 in A500+.
zipper is offline  
Old 25 February 2005, 16:10   #4
commie1974
Ami Worshipper
commie1974's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Piraeus-Greece
Age: 40
Posts: 179
Oh, I see! Thank you, people! I remember I tested it without problem in an old rev.6 A500 with Ks 1.3! Perhaps, this is the problem! Unfortunately, I don't have this machine handy at the moment! Anyway, I will quit this project for now, I just wanted to use XE1541 & Star Commander and VC1541 with this setup, but I'm not sure if this is possible, even if I get the board to work!
commie1974 is offline  
Old 26 February 2005, 09:24   #5
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 34
Posts: 4,580
Send a message via MSN to Jope Send a message via Skype™ to Jope
That's an interesting project..

The X1541 cable should work pretty much the same in an Amiga and a PC, but the XE might require your parallel port to do more than the Amiga's port does.

However I can't be bothered to go to the cable site to check whether that is actually true. :-)

Also: timing may be off by a long shot.. SC bangs the metal pretty directly, however that metal is not present in the Amiga.

Do tell us if you get it working, I'm interested in the result. :-)
Jope is offline  
Old 27 February 2005, 00:31   #6
commie1974
Ami Worshipper
commie1974's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Piraeus-Greece
Age: 40
Posts: 179
OK, I will, but I won't do the project very soon, due to my job occupations! I am very curious about this, though...
commie1974 is offline  
Old 25 April 2006, 01:34   #7
InTheSand
Registered User
InTheSand's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Nelson, New Zealand
Posts: 43
Hi,

Sorry to dig up this old thread, but could anyone upload the KCS PC board software to The Zone? I recently got one of these boards for next to nothing ($10 NZ, equivalent of about 3.50 UK!) but haven't tried it yet as it didn't come with any software.

Any help appreciated!

- Ali
InTheSand is offline  
Old 25 April 2006, 01:36   #8
_ThEcRoW
Amiga Geek
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 35
Posts: 893
Power pc board for amiga 500??
_ThEcRoW is offline  
Old 25 April 2006, 01:40   #9
InTheSand
Registered User
InTheSand's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Nelson, New Zealand
Posts: 43
Heh!!!

The board is called a KCS Power PC Board, but it was made before there were PowerPC-based accelerators for Amigas!

It actually contains an NEC V30 (80x86 compatible) of circa 1984 vintage!


- Ali

EDIT: Appears I didn't look very far! Have found what looks like the driver here!

Last edited by InTheSand; 25 April 2006 at 01:51.
InTheSand is offline  
Old 25 April 2006, 19:49   #10
jrom
Wannabe asm coder ;)
jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 38
Posts: 433
Send a message via MSN to jrom
ah thanks... I also aquired a KCS Power Board Plus with no discs what so ever... Need to find me an A500+ since this version only does 512KB on a normal A500. With an A500+ it is supposed to give 1MB chipram extra .
jrom is offline  
Old 26 April 2006, 11:57   #11
Phiber
Hardware Freak
Phiber's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Helsinki / Finland
Age: 40
Posts: 221
Send a message via MSN to Phiber
AFAIR A500+ came out with Kickstart 2.05 chips inside it from the assemblyline... coupled with ECS and Fatter agnus..
Phiber is offline  
Old 26 April 2006, 21:40   #12
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 34
Posts: 4,580
Send a message via MSN to Jope Send a message via Skype™ to Jope
Most shipped with 2.04 37.175, some of the last ones with 2.05 37.300.
Jope is offline  
Old 10 May 2006, 20:06   #13
jrom
Wannabe asm coder ;)
jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 38
Posts: 433
Send a message via MSN to jrom
wh00t... got myself an A500+ and thanks to the plus board it has 2mb chip mem now
jrom is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KCS Power PC Board Help? Fingerlickin_B support.Hardware 60 26 August 2014 14:39
KCS Power PC Board in A2000 genny support.Hardware 9 30 November 2010 19:20
Help with KCS Power PC Board DyLucke support.Hardware 3 01 July 2010 19:29
KCS Power PC Board Manual in ENGLISH Fingerlickin_B request.Other 11 18 March 2008 13:47
KCS POWER PC BOARD with A590 XT Amiga-emuman support.Hardware 2 30 August 2006 16:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15903 seconds with 11 queries