English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 18 March 2005, 21:46   #61
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Quote:
Originally Posted by pxscroll
My floppy light is on all the time. Is this normal? So far I'm not sure how to read/write disks or if it works.
If this is like a standard PC, then no, it's not normal. This means the data cable is backwards, usually needs to be turned 180 on the floppy conntector side

However, since I'm not sure if this is the same or not, you should refer to the dox on this device.
jmmijo is offline  
AdSense AdSense  
Old 18 March 2005, 21:58   #62
oldpx
 
Posts: n/a
It was because of my old cable. fixed now but still testing. Documents aren't very detailed and I have absolutely no, zero idea how the board is supposed to behave under winuae heh.
 
Old 18 March 2005, 22:27   #63
oldpx
 
Posts: n/a
Tested SID, works like shit but I knew it so no surprises there.
 
Old 18 March 2005, 22:56   #64
oldpx
 
Posts: n/a
What do you guys use to get the floppy working under winuae? I used multidisk device solution (for mk3) explained here but the drive is way too slow now. Can anyone attach their dosdriver settings?

Also can winuae not utilize ndos disks? Can I boot from a ndos game disk into winuae somehow?

Last edited by oldpx; 18 March 2005 at 23:14.
 
Old 19 March 2005, 01:24   #65
lensman
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: liverpool
Age: 39
Posts: 14
love to know that myself.....i *did* read that the next version of winuae will have mk4 support..i think i saw it on amiga.org msg boards

also i heard from wilfred bos (guy who makes ACID64) will have proper mk4 support soon...hope he hasnt got a fked card as well!!

oh yeah tin...where you brave enough to stick an 6581 in a rev c c64?...listening to a lovely 8580 thru my telly right now ,and id like to see if my 6581s are toast without screwing up my first 64 ..those bloody datasettes are a pain in the arse!
lensman is offline  
Old 19 March 2005, 01:34   #66
oldpx
 
Posts: n/a
In fact I'm beta testing winuae myself and latest beta does support joystick with a single tick in the misc tab but I'm yet to figure out an easier floppy solution and probably a way to use a blocky old amiga mouse because I happened to find a blocky new keyboard that would look excellent with an amiga mouse
 
Old 19 March 2005, 11:49   #67
tin
eezeenow!

 
Join Date: Sep 2003
Location: chester
Posts: 407
Quote:
Originally Posted by lensman
oh yeah tin...where you brave enough to stick an 6581 in a rev c c64?...listening to a lovely 8580 thru my telly right now ,and id like to see if my 6581s are toast without screwing up my first 64 ..those bloody datasettes are a pain in the arse!
Nah I read that 6581 is 12v and 8580 is 9v http://www.explore-technology.com/el...ology_SID.html so I presume it's not clever to bang one into the other's motherboard!

c64s are dirt cheap on ebay anyway and they are much nicer!!! (and that's speaking as an original c64c owner)
tin is offline  
Old 19 March 2005, 18:14   #68
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,269
You can modify a C64C mobo to accept a 6581. It's easy and it's been done by many.

All I have here are 6581s but if I had to choose, I'd like to pick an 8580.
Akira is offline  
Old 19 March 2005, 21:22   #69
tin
eezeenow!

 
Join Date: Sep 2003
Location: chester
Posts: 407
really? I always hated the way samples were quieter... but that was just when I only had access to a whole c=64, not when I could piss around with the chips!!
tin is offline  
Old 20 March 2005, 04:34   #70
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,269
You can modify a C64C mobo to have loud samples with an 8580 too

I personally don't give two shits about samples, and I preffer the 8580 sound, but the mod is feasible and works well, probably its simpler than modding the mobo to accept a 6581.
Akira is offline  
Old 21 March 2005, 15:03   #71
tin
eezeenow!

 
Join Date: Sep 2003
Location: chester
Posts: 407
hmmmm. me 'av a look at your suggestions ;-)
tin is offline  
Old 23 March 2005, 09:52   #72
tin
eezeenow!

 
Join Date: Sep 2003
Location: chester
Posts: 407
RIGHT - back onto Catweasel - can anyone tell me if they've got the passthrough for the floppy drives (where you plug the cat into the PC floppy connector working?

If I connect it, the PC does not recognise the drive.

Anyone else before I contact KDH or Jens to get the SID part fixed?
tin is offline  
Old 23 March 2005, 09:54   #73
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 568
there are much of troubles with this hw :-/ I cannot say that its worth of it.
wlcina is offline  
Old 23 March 2005, 11:15   #74
oldpx
 
Posts: n/a
It did worth it for me and I hope it's vale will increase with better support from WinUAE. But I've given up on SID which wasn't a reason that made me get the weasel anyway. Do you guys think it can be fixed with drivers or a new acid player? I sense a permanent hardware fault that can't be fixed without redesigning a MK5.
 
Old 24 March 2005, 16:05   #75
tin
eezeenow!

 
Join Date: Sep 2003
Location: chester
Posts: 407
@pxscroll....

Quote:
Originally Posted by DMC
Me again. I emailed Jens Schoenfeld today and it seems that the SID-Problem has something to do with a faulty DC-DC Converter. He said, everybody who has this kind of problem should get in contact with him so that he is able to sort things out.
tin is offline  
Old 26 March 2005, 01:42   #76
robbhar
 
Posts: n/a
Can anyone repost the drivers?

Is there anyone who would repost the latest catweasel drivers into the zone? Pretty please!
Rob
 
Old 26 March 2005, 09:44   #77
wizard66
FPGA Replay inside A590
wizard66's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 51
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by robbhar
Is there anyone who would repost the latest catweasel drivers into the zone? Pretty please!
Rob

Done
wizard66 is offline  
Old 03 April 2005, 19:47   #78
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Just a friendly reminder to anyone that wants to get a Catweasel MK 4 and is searching for a UK dealer- we are official distributors for Individual Computers, the Catweasel MK4 can be purchased here.

AmigaKit.com - the online Amiga store
amigakit.com is offline  
Old 03 April 2005, 19:59   #79
oldpx
 
Posts: n/a
Something I don't understand. Why doesn't kdh, amigakit or the other dealers "deal" with individual computers directly and have the sid problem fixed for all the cards at once? It'll be easier than sending it back from another country.
 
Old 03 April 2005, 21:24   #80
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Quote:
Originally Posted by pxscroll
Something I don't understand. Why doesn't kdh, amigakit or the other dealers "deal" with individual computers directly and have the sid problem fixed for all the cards at once? It'll be easier than sending it back from another country.
Exactly, and the fact they would rather spam this informational thread makes me wonder what their real motives are, oh, wait, that's right,

MONEY
jmmijo is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Catweasel Mk4 Plus **new** amigakit.com MarketPlace 45 26 June 2013 05:53
Wanted: Catweasel Mk4 or Mk4+ musashi5150 MarketPlace 9 18 July 2012 13:48
FS : Catweasel MK4 zimgr5 MarketPlace 6 19 February 2009 21:47
Pegasos Amiga clone running MorphOS started shipping today. Pyromania Amiga scene 18 25 September 2006 16:31
Catweasel MK4 boing_1000 support.Hardware 5 29 June 2006 09:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.38612 seconds with 11 queries