English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 11 January 2005, 16:14   #1
commie1974
Ami Worshipper
commie1974's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Piraeus-Greece
Age: 43
Posts: 215
Question PC Task problem

Hi guys!
I run PCtask using a hardfile I made with installation of MSDOS 3.30 directly from an 720k disk, on my A1200/040!
The problem is that I would like to try to install WIN 3.11 from a CD, but with this version of DOS this seems to be impossible!
I found MSDOS 6.22 diskimages, but I can't tranfer them to real disks, they are 1.44
Does anybody know some kind of trick, to be able to read with my A1200 these images, and write the files on an empty hardfile? (kind of filesystem, or what?).
Or, if somebody has a hardfile ready with DOS 6.22, could he please upload it for me?
TIA.
commie1974 is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 January 2005, 17:12   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Get xfs.lha from Aminet. The included file.device can mount disk images as if they were real disks. You can then use FILE0: as drive A in PC-Task. XFS can also read and write MS-DOS disks with long file names, so you can use it for data exchange with PC-Task and Windows (as a replacement for CrossDOS).
thomas is offline  
Old 11 January 2005, 17:54   #3
commie1974
Ami Worshipper
commie1974's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Piraeus-Greece
Age: 43
Posts: 215
Happy PCTASK prob

Quote:
Originally Posted by thomas
Get xfs.lha from Aminet. The included file.device can mount disk images as if they were real disks. You can then use FILE0: as drive A in PC-Task. XFS can also read and write MS-DOS disks with long file names, so you can use it for data exchange with PC-Task and Windows (as a replacement for CrossDOS).
Thanks, I will try this
By the way, nice avatar picture, one of my favorites
A last thing:
Can I properly see 640x480 256 color windoze 3.11, without gfx board? Will PAL hires-lace handle it? I use a plain AGA A1200...
commie1974 is offline  
Old 11 January 2005, 18:08   #4
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
I was gonna suggest DiskImage, but i haven't examined XFS so i'll look into it too.
Bamiga2002 is offline  
Old 12 January 2005, 09:02   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Can I properly see 640x480 256 color windoze 3.11, without gfx board? Will PAL hires-lace handle it? I use a plain AGA A1200...
Yes, you can.
thomas is offline  
Old 12 January 2005, 09:40   #6
ant512
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: California
Posts: 942
Quote:
Originally Posted by thomas
Yes, you can.
As long as you've got about a million years to wait for it to do anything. 50MHz/060 with a CV64/3D here, and it's not worth the bother even on that setup.
ant512 is offline  
Old 12 January 2005, 11:29   #7
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by ant512
As long as you've got about a million years to wait for it to do anything. 50MHz/060 with a CV64/3D here, and it's not worth the bother even on that setup.
That's right, i have tried Win95 in PC-task and it crawls on my overclocked 060/64mhz . Btw it always crashes if i try to use the BVision screenmodes in it...

Why would i like to emulate PC in my Amiga anyway?
Bamiga2002 is offline  
Old 12 January 2005, 11:42   #8
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Originally Posted by ant512
As long as you've got about a million years to wait for it to do anything. 50MHz/060 with a CV64/3D here, and it's not worth the bother even on that setup.
For PC-Task AGA is much faster than RTG. I was quite disappointed, too, when getting my CVisionPPC.

If you have an appropiate multiscan monitor for the Euro36 mode, you can even run in 800x600x256 at reasonable speed.
thomas is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC-Task is now free! gulliver Amiga scene 56 05 February 2017 12:26
PC Task 4.4 Jimbo request.Apps 36 09 November 2013 12:18
PC-Task DyLucke request.Apps 18 06 February 2010 21:52
Task priority switching problem andreas support.WinUAE 3 24 October 2009 15:31
Once again PC Task! lurkist request.Apps 55 07 December 2008 15:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14896 seconds with 11 queries