English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 29 November 2004, 19:35   #1
Joe Maroni
Moderator

Joe Maroni's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Age: 35
Posts: 1,162
Send a message via MSN to Joe Maroni
Scandoubler scanmagic doesn´t work really good

i built in my internal scandoubler from DCE and saw that it doesn´t really work like i hoped so much....

the amiga screen seems to be covered with a red/brown layer all over the whole vga monitor...

maybe there is a resistor or similar out of work...
does anybody could help me...???

i hope you all understood what i mean...
Joe Maroni is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 November 2004, 20:05   #2
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 39
Posts: 282
i have also built this thing in my desktop a1200 some weeks ago and it works fine - even though i have the tower version of the dce sm.


i broke my original a1200 with it because i didn´t realize you have to push the chips really hard on the motherboard until you hear a loud click. otherwise that thing hangs really loose. might that be the issue? the mainboard really bends a lot while pushing that thing on.


otherwise you might check the color "warmness"-degree that can be set by the monitor.


mine works fine now (on a new mainboard ;>) - only thing that didn´t work was dynablaster whd in ntsc mode... and vertikal movements of e.g. icons in flicker mode seem a little distorted - but all in all it´s a great thing!


greetings!
Ebster is offline  
Old 29 November 2004, 20:06   #3
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 39
Posts: 282
...ach so, du sprichst ja deutsch
Ebster is offline  
Old 29 November 2004, 20:25   #4
Joe Maroni
Moderator

Joe Maroni's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Age: 35
Posts: 1,162
Send a message via MSN to Joe Maroni


kann man so sagen...

naja...das mainboard habe ich nicht zerbrochen, der A1200 läuft ja weiterhin wunderbar auf meinem commodore 1084ST

/translate mode on

i really didn´t broke the mainboard cause the A1200 still works fine together with my commodore 1084ST

*/translate mode off
Joe Maroni is offline  
Old 29 November 2004, 21:01   #5
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 39
Posts: 282
also auf englisch weiter für alle:


did you hear a loud click? is it really attached STRONG?

have you tried different color warmness settings?


...otherwise - no clue!!
Ebster is offline  
Old 29 November 2004, 21:35   #6
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 39
Posts: 282
i tried to pm this, but your postbox seems to be full:

hi,

ich habe meinen miggy nicht beim befestigen geschrottet - im gegenteil, ich war zu vorsichtig. das teil hing leicht lose auf alice und lisa (hatte die tower version vom dce scanmagic). dadurch kams zu einem kurzschluß und dann siehst du auch am 1084s nix mehr. so wars bei mir - alice zerschossen, chip wird nur noch heiß und nix passiert mehr. das will ich dir nur ersparen. später stellte ich fest, daß man die geschichte so fest aufs motherboard drücken muß, daß es sich gefährlich durchbiegt bis der scanmagic mit einem lauten klick einrastet. um gottes willen, sei so oder so vorsichtig - ich will nicht schuld sein, wenn dein motherboard durchbricht, aber das teil muß auf press sitzen und nicht wackeln oder so. bei meinem zweiten amiga funzt das teil bestens, ohne farbprobleme. habe aber die farbwärme des vga-monitors nach meinem geschmack eingestellt.

alles gute und viel erfolg!!


to the non germans, don´t know how to use the translate function - don´t feel offended, but it was easier for me to explain it that way.. maybe someone else translates...
Ebster is offline  
Old 29 November 2004, 22:48   #7
Eny-
R3tr0 G4m3r
Eny-'s Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Lisbon - Portugal
Age: 34
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by Ebster
i tried to pm this, but your postbox seems to be full:

hi,

ich habe meinen miggy nicht beim befestigen geschrottet - im gegenteil, ich war zu vorsichtig. das teil hing leicht lose auf alice und lisa (hatte die tower version vom dce scanmagic). dadurch kams zu einem kurzschluß und dann siehst du auch am 1084s nix mehr. so wars bei mir - alice zerschossen, chip wird nur noch heiß und nix passiert mehr. das will ich dir nur ersparen. später stellte ich fest, daß man die geschichte so fest aufs motherboard drücken muß, daß es sich gefährlich durchbiegt bis der scanmagic mit einem lauten klick einrastet. um gottes willen, sei so oder so vorsichtig - ich will nicht schuld sein, wenn dein motherboard durchbricht, aber das teil muß auf press sitzen und nicht wackeln oder so. bei meinem zweiten amiga funzt das teil bestens, ohne farbprobleme. habe aber die farbwärme des vga-monitors nach meinem geschmack eingestellt.

alles gute und viel erfolg!!


to the non germans, don´t know how to use the translate function - don´t feel offended, but it was easier for me to explain it that way.. maybe someone else translates...
Eu por acaso tive alemão na escola, era alta barra nisso, porém, não percebi nada do que tu disseste!

Translation ON

Ich durch Zufall habe ich Deutsch in der Schule, hoher Epochenstab in das aber ich habe wahrgenommen nichts gehabt als Sie haben Sie gesagt!

Translation OFF

Is this it?
Eny- is offline  
Old 30 November 2004, 00:30   #8
Ebster
Registered User
Ebster's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Frankfurt / Germany
Age: 39
Posts: 282
no comprendo que tu dices... soy estupido!
Ebster is offline  
Old 30 November 2004, 05:58   #9
Joe Maroni
Moderator

Joe Maroni's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Age: 35
Posts: 1,162
Send a message via MSN to Joe Maroni
yes i pushed the part for the alice chip so hard on the mainboard that the original circuit broke...

no problem, i bought a new chip carrier and repaired the broken thing...
but the problem still exists...

it would be very helpful if anybody know, what kind of parts are put on the thing which need to be attached on the lisa chip...

maybe i only have to change one of them...

btw: ohh...my postbox is really to full...time to sort the pm´s...
Joe Maroni is offline  
Old 30 November 2004, 08:55   #10
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
I am really satisfied with my DCE scanmagic.... you must be doing something wrong! Check your monitor cable, if is not OK it can cause the color distortion...
keropi is offline  
Old 30 November 2004, 20:47   #11
Joe Maroni
Moderator

Joe Maroni's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Age: 35
Posts: 1,162
Send a message via MSN to Joe Maroni
hmmm..the monitor with the cable already works good with my peecee...

i think i had to throw this thing away and have to buy a new one...

even DCE didn´t support amiga in any way
Joe Maroni is offline  
Old 30 November 2004, 21:26   #12
Eny-
R3tr0 G4m3r
Eny-'s Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Lisbon - Portugal
Age: 34
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by Ebster
no comprendo que tu dices... soy estupido!
Ehehehe... Aber ich bin nicht spanisch
Eny- is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zool 2 just doesn't work apachacha support.WinUAE 7 24 July 2011 18:43
Scandoubler, how does it work? Loedown support.Hardware 10 11 April 2009 22:55
0-9 filter doesn't work well Another World HOL data problems 14 01 December 2008 15:48
Entity doesn't work Another World support.Games 10 14 May 2007 11:49
Flashback doesn't work ???!!!! Another World support.Games 8 27 April 2007 21:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20760 seconds with 11 queries