English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 14 November 2004, 13:11   #1
Tolismlf
Junior Member
Tolismlf's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Posts: 237
Lightbulb What do you know about Amiga SDL?

What do you know about Amiga SDL? Amiga Simple Directmedia library???
Tolismlf is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 November 2004, 10:52   #2
mtb
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Italy
Age: 34
Posts: 442
Quote:
Originally Posted by Tolismlf
What do you know about Amiga SDL? Amiga Simple Directmedia library???
from libsdl page:

Quote:
Simple DirectMedia Layer is a cross-platform multimedia library designed to provide low level access to audio, keyboard, mouse, joystick, 3D hardware via OpenGL, and 2D video framebuffer. It is used by MPEG playback software, emulators, and many popular games, including the award winning Linux port of "Civilization: Call To Power."

Simple DirectMedia Layer supports Linux, Windows, BeOS, MacOS Classic, MacOS X, FreeBSD, OpenBSD, BSD/OS, Solaris, IRIX, and QNX. There is also code, but no official support, for Windows CE, AmigaOS, Dreamcast, Atari, NetBSD, AIX, OSF/Tru64, RISC OS, and SymbianOS.
I have never used an amiga app that used it, but it's a really common library used for games, emulators and so on, since it's almost hardware indipendent. It offers access to graphics functions, input funcions, sound... .
mtb is offline  
Old 15 November 2004, 14:30   #3
ant512
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: California
Posts: 942
Don't the Amiga ports of ScummVM use it?
ant512 is offline  
Old 15 November 2004, 15:45   #4
mtb
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Italy
Age: 34
Posts: 442
Quote:
Originally Posted by ant512
Don't the Amiga ports of ScummVM use it?
You're right, even if i have never used the amiga version. ScummVM uses sdl on every platform.
mtb is offline  
Old 15 November 2004, 17:57   #5
ant512
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: California
Posts: 942
Quote:
Originally Posted by mtb
You're right, even if i have never used the amiga version. ScummVM uses sdl on every platform.
Never used it? It's great!
ant512 is offline  
Old 15 November 2004, 18:34   #6
Tolismlf
Junior Member
Tolismlf's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Posts: 237
So a program that is written....

in this "API" and runs on Windows executes in an Amiga that has this library?
I want to learn more about this. Its interesting. I also have another question. Can an 68040 Amiga handle Macromedia flash games? Sorry for my english
Tolismlf is offline  
Old 15 November 2004, 19:54   #7
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
You'd probably at least have to recompile the program for the Amiga. But you won't need to do major rewrites of code for the graphics, sound, controls and so on.
Drake1009 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SDL problem. tolkien Coders. C/C++ 10 24 March 2015 04:29
use SDL 1.2.13 with AmyDevCpp TheDarkCoder Coders. General 3 18 August 2009 21:55
req details for sdl turrican3 request.Other 0 20 April 2008 23:06
WinUAE w/SDL mangamuscle request.UAE Wishlist 8 31 January 2007 12:41
sdl 68k on my amiga mrodfr support.Apps 0 19 November 2006 17:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.41937 seconds with 11 queries